يك كارشناس آفريقا مي گويد: در گفتمان رهبران مصر بر ايجاد دو دولت صهيونيستي و فلسطيني در كنار يكديگر تأكيد شده است.
احمد بخشي، استاديار علوم سياسي دانشگاه بيرجند و كارشناس آفريقا در گفتگويي با خبرآنلاين با موضوع تحولات صحراي سينا و تأثير آن بر آيندۀ رابطۀ مصر و رژيم صهيونيستي در پاسخ به اين سوال كه" موضع مصر در قبال رژيم صهيونيستي چه خواهد بود؟" گفت: ممكن است بخشي از سياست هاي مصر ايدئولوژيك باشد اما اين كشور ناگزير به اجراي يكسري از واقعيات موجود است. مثلاً واقعيتي كه حكايت از آن دارد كه مصر در يك جبر جغراقيايي قرار دارد كه بعد از جنگ جهاني دوم اين كشور را در همسايگي رژيم صهيونيستي قرار داده و تاكنون طرفين چندين جنگ سخت با يكديگر داشته اند. با اين حال دو نگاه متفاوت در مصر پيرامون رابطۀ اسراييل و مصر وجود دارد:
نگاه اول ايدئولوژيك است كه در آن بسياري از افراد و از جمله اخوان المسلمين و طيف هاي مختلف آن بر اين اعتقادند كه مصر با اسراييل رابطه برقرار نكند و يا رابطه اي كه مبارك با رژيم صهيونيستي داشت، كمتر شود. نگاه دومي نيز وجود دارد و آن اينكه برخي بر اين اعتقادند كه قرارداد كمپ ديويد يا لغو شود و يا با شرط و شروطي مورد بازنگري قرار گيرد.
بخشي در ادامه افزود: ممكن است كه در نگاه اول بسياري از ايدئولوگ ها و آرمانگراها نزديكي دولت محمد مرسي با حماس را دليل دوري از رژيم صهيونيستي بدانند، اما در گفتمان رهبران مصر بر ايجاد دو دولت صهيونيستي و فلسطيني در كنار يكديگر تأكيد شده است؛ يعني بخشهايي را دولت فلسطيني در اختيار داشته باشد و بخشهايي را دولت صهيونيستي. به طور حتم با گذر زمان و با توجه به غلبۀ گفتمان واقع گرايي و رئاليسم سياسي و جبر جغرافيايي، اين مسائل خود را بر انديشه غالب مي كند.
مشروح گفتگوي خبرآنلاين با احمد بخشي را در سرويس بين الملل خبرآنلاين اينجا بخوانيد