شبکه خبری سی ان ان اعلام کرد سانسور رسانه ها در دولت اسلام خواه محمد مرسی رئیس جمهور مصر مانند سانسور در نظام دیکتاتوری گذشته ادامه دارد.
این شبکه افزود ، حسنی مبارک رئیس جمهور مخلوع مصر به سرکوب رسانه ها معروف بود و گفته می شد وی به رسانه ها فشار وارد می آورد تا چهره مثبتی از حکومت او ترسیم کنند. منتقدان می گویند محمد مرسی نیز همان کارهای حسنی مبارک را انجام می دهد.
نیک رابرتسون خبرنگار سی ان ان در مصر گفت توفیق عکاشه که از گزارشگران کارکشته مصر در شبکه تلویزیونی الفراعن است این روزها بجای تهیه خبر به پرورش اسب مشغول است. وی قربانی سرکوب دولتی رسانه ها در دوره رئیس جمهور جدید مصر است.
توفیق عکاشه گفت:« انقلاب مردم مصر برای رسیدن به آزادی و نان و عدالت اجتماعی است. اما دولت اخوان المسلمین که محمد مرسی ریاست آن را برعهده دارد پس از به قدرت رسیدن ، شبکه تلویزیونی را تعطیل کرد که من در آن کار می کردم و این نخستین اقدام برای مقابله با آزادی در مصر بود.»
خبرنگار سی ان ان گفت فعالیت این شبکه تلویزیونی به اتهام تحریک به ترور رئیس جمهور جدید مصر ممنوع شد. البته توفیق عکاشه این مطلب را انکار می کند.
توفیق عکاشه گفت:« برنامه آنها (دولت مرسی) سرکوب آزادی و خفه کردن مردم است تا اینکه کشور را در کنترل خود دربیاورند و هرکسی را که با حکومت اسلامی مخالف است خفه کنند. آنها مرا یکی از صداهای اصلی توصیف می کنند که خواهان ایجاد حکومت لیبرالی در مصر است.»
هشام قاسم فعال حقوق مدنی در مصر در این باره گفت:« برنامه های توفیق عکاشه ابعاد طنز داشت. مردم مصر برای تفریح این برنامه ها را تماشا می کردند. البته وی انتقادهای سیاسی خود را در چنین قالبی مطرح می کند. وی به هیچ وجه تهدیدی برای رئیس جمهور مصر نیست. این وضع برخورد با رسانه ها بسیار بد است. به نظر می رسد آنها می خواهند بازی حسنی مبارک را بار دیگر در مصر تکرار کنند.»
خبرنگار سی ان ان گفت هشام قاسم از اینکه محمد مرسی مانند حسنی مبارک منتقدان خودش را خفه می کند بسیار خشمگین است. روزنامه نگاران و خبرنگاران دیگری هم در مصر عصبانی هستند. آنها به سرعت تظاهراتی را سازماندهی کرده اند تا وضع بغرنج خودشان را در فضای جدید مصر برجسته کنند. تاکنون، دو فعال خبری در مصر به علت تحریک به قتل محمد مرسی تحت پیگرد قضایی هستند. دادستانی مصر هشدار داده است که بسیاری دیگر از فعالان خبری در مصر به شدت تحت نظر قرار دارند. اما متحدان محمد مرسی می گویند فعالان خبری مصر نباید به هیچ وجه نگران باشند. مراد العلی یکی از این افراد است.
مراد العلی سخنگوی حزب آینده و عدالت مصر می گوید:« اگر به شبکه های تلویزیونی مصر نگاه کنید یا نگاهی به روزنامه ها بیندازید می بینید که نود درصد مطالب برضد اخوان المسلمین است. اکثر این مطبوعات و رسانه ها از حزب آینده و توسعه مصر و دولت و رئیس جمهور انتقاد می کنند. ما به این مسئله احترام می گذاریم و با آن مخالف هستیم.»
خبرنگار شبکه سی ان ان افزود البته شمار دیگری از فعالان خبری مصر می گویند اینطور نیست. عبله ریونی یکی از این افراد است. وی که برای روزنامه الاخبار مصر کار می کند ، پس از سی سال کار در مطبوعات دولتی مصر، از سردبیری تنزل درجه پیدا کرده و به یک اتاق کار کوچک عملا تبعید شده است. بجای وی یکی از افراد منصوب توسط دولت مصر این مسئولیت را برعهده گرفته است.
عبله ریونی می گوید:« آنها می خواهند فعالان عرصه خبر در مصر را بازسازماندهی کنند تا اینکه این فضا با ایدئولوژی ، نگرشها و دیدگاههای سیاسی آنها مطابق باشد. دیدگاه من کاملا با ایدئولوژی اخوان المسلمین متفاوت است.»
خبرنگار سی ان ان در پایان گزارش خود گفت دولت مصر برای افزودن نمک به زخم عبله ریونی به او این مسئولیت را داده است تا در کار سانسور مطبوعات باشد. به گفته او ، ماموریت او این است که این کار را انجام بدهد حال آنکه خودش مخالف این مسئولیت است. تاکنون پنجاه نفر از سردبیران خبری و مسئولان خبری از رسانه های دولتی مصر تعویض شده اند و بجای آنها سردبیرانی منصوب شده اند که مدنظر دولت بوده اند. با مجموع این اوصاف، این نگرانی در مصر وجود دارد که سانسور مطبوعات و رسانه ها مسئله ای مربوط به گذشته نباشد و همچنان در این کشور ادامه پیدا کند.