سیاستمداران مصری بر این باورند كه قاهره باید زمینه تحكیم روابط با تهران را همسو با منافع ملی و منطقه ای فراهم كند.
روز الیوسف روز دوشنبه در این زمینه افزود: در شرایطی كه غرب بر ایران فشار می آورد، سیاستمداران مصری اعتقاد دارند كه قاهره باید زمینه تقویت و تحكیم همكاری ها بین دو كشور بزرگ و مهم جهان اسلام را فراهم كند
به نوشته این روزنامه، این سیاستمداران در عین حال تاكید دارند كه برای رسیدن به این هدف، باید یك راهبرد سیاسی مناسب منطقه ای ترسیم كند تا بار دیگر روابط تهران و قاهره در عرصه های مختلف قطع نشود.
روز الیوسف به نقل از 'حسین هریدی' معاون سابق امور آسیا وزارت خارجه مصر، نوشت: در حقیقت روابط میان تهران و قاهره بطور كلی قطع نشده است زیرا ایران و مصر با دفاتر حفظ منافع هستند در نقش نقش سفارت، آزادی عمل دارند.
هریدی همچنین سفر 'محمد مرسی' رییس جمهوری مصر به تهران برای شركت در شانزدهمین اجلاس كشورهای غیرمتعهد را گامی مثبت در راستای تقویت و آغاز روابط سیاسی دو كشور دانست.
این سیاستمدار مصری در ادامه تاكید كرد: در زمان حاضر نباید مصر برای برقراری روابط با ایران شتابی داشته باشد.
از سوی 'صلاح عبد الله' قائم مقام موسسان 'حزب ملی آزاد' درباره برقراری روابط مصر با جمهوری اسلامی ایران، گفت: در شرایط كنونی كه منطقه با چالش های سیاسی روبرو است، همگرایی محكم و قوی میان تهران و قاهره بارزترین پیام برای واشنگتن و تل آویو خواهد بود كه مصر تغییر یافته بدانند كه از این پس دنباله روی سیاسی از دیگران را رد می كند.
این شخصیت حزبی همچنین دربره واكنش برخی كشورهای حوزه خلیج فارس درباره برقرای مجدد روابط ایران و مصر تاكید كرد: این كشورها در زمان كنونی همگی روابط سیاسی و اقتصادی با تهران دارند و به نظر نمی رسد در این زمینه از قاهره ناخشنود شوند.
به گفته این سیاستمدار مصری، همگرایی مصر و ایران برای رفع مشكلات منطقه نیز اهمیت دارد، بویژه اینكه هر دو كشور در زمینه حل مساله فلسطین اتفاق نظر دارند.
'محمد العرابی' وزیر خارجه سابق مصر نیز با تاكید بر لزوم برقراری ارتباط این كشور با ایران، گفت: برقراری همكاری ها بین تهران و قاهره زمینه رفع نگرانی ها را فراهم خواهد كرد. دو كشور باید وارد یك گفت وگوی راهبردی مناسب شوند تا در راستای منافع منطقه ای گام های عملی بردارند .