الحیات در مقاله ای نوشت: مرسی از سخنرانی های آتشین پرهیز کند زیرا این سخنرانی ها برای مردم آب و نان نمی شود.
پایگاه اینترنتی روزنامه الحیات چاپ لندن در مقاله ای به قلم عبدالله ناصر العتیبی با مقایسه میان جمال عبدالناصر و محمد مرسی نوشت: مرسی تا جائیکه می تواند از سخنرانی های آتشین پرهیز کند زیرا این سخنرانی ها سطح انتظارات مردم را افزایش می دهد در حالیکه فضا برای عمل کردن به این انتظارات محدود است. مرسی باید گروه کاملی را تشکیل دهد که برای رشد کشور تلاش کنند. همچنین وی باید در داخل مصر از طریق تثبیت مفاهیم عدالت اجتماعی ، آزادی و دمکراسی تلاش کند جایگاه مصر را ارتقا بخشد و از این راه تاثیر گذار باشد. هر اندازه که بازوی سیاسی و نظامی مصر در خارج قوی، اما اوضاع اقتصادی ، آموزشی و اجتماعی آن در داخل ضعیف و شکننده باشد، محال است بتواند از تاثیر گذاری لازم برخوردار شود.
مصر زمانی می تواند در محیط عربی قدرتمند باشد که از درون قوی باشد و اگر سران کشور بخواهند مشکلات داخلی را نادیده بگیرند و به محیط عربی بپردازند، ضعیف خواهند شد. تمرکز بر امور داخلی مصر مرسی را به یک نماد ملی جاودانه تبدیل خواهد کرد در حالیکه دعوتهای تمامیت خواهان مصری که طرفدار مفهوم سروری و پیشگامی مصرند ، مصر را در یک دریای بی بن غرق خواهند کرد و وی را به جایی خواهند کشاند که عبدالناصر رسیده بود و شاید وی را به سوی اتحاد با یک دولت عربی دیگری بکشانند و نام مصر را از نقشه پاک کنند.
همه می دانند سخنرانی های شیوا نان و آب نمی شود و همه می دانیم خطاب قرار دادن احساسات و عواطف مردم هیچ فایده ای ندارد و آنچه ملاک قرار خواهد گرفت کار بی سر و صدایی است که تاثیرش در سطح زندگی مردم ملموس باشد.
در پایان این مقاله آمده است مرسی در یک مقطع تاریخی بزرگی برای مصر قرار دارد یا اینکه مسولانه رفتار می کند و در یاد و خاطر جهانیان به عنوان شخص تغییر دهنده تاریخ مانند شارل دوگل ، جرج پومپیدو، جرج واشنگتن و مهاتما گاندی خواهد ماند یا اینکه جبرتاریخ وی را لگدکوب خواهد کرد و در تابوت عبدالناصر، فرانکو ، تیتو و دیگر سیاستمداران دیکتاتور قرار خواهد داد.