مردم بوتسوانا امروز جمعه براي انتخاب نمايندگان جديد پارلمان خود به پاي صندوقهاي راي خواهند رفت.
بوتسوانا واقع در جنوب افريقا که يک کشور باثبات و داراي معادن بزرگ الماس است در اين اواخر تحت تاثير پيامدهاي بحران مالي بين المللي قرار گرفته است.
دفاتر راي گيري در مناطق مختلف بوتسوانا امروز ساعت چهار و نيم به وقت گرينويچ باز مي شود. اين کشور بياباني افريقا يک ميليون و نهصد هزار نفر جمعيت دارد که از اين ميان نزديک به هفتصد و بيست و پنج هزار نفر براي شرکت در انتخابات پارلماني ثبت نام کرده اند.
پس از انتخاب نمايندگان جديد بوتسوانا، پارلمان اين کشور رئيس جمهور جديد را انتخاب خواهد کرد.
حزب دموکراتيک بوتسوانا که از زمان استقلال اين کشور در سال هزار و نهصد و شصت و شش قدرت را در اين کشور در دست دارد نسبت به ديگر احزاب از بخت بيشتري براي پيروزي در انتخابات امروز برخوردار است هر چند روش مستبدانه حکومت يان خاما رئيس جمهور اين کشور نارضايتهايي را در افکار عمومي جامعه برانگيخته است.
کارشناسان و تحليلگران سياسي بر اين عقيد هستند که نارضايتي از روش اداره امور کشور توسط يان خاما و همچنين پيامدهاي منفي که بحران مالي بين المللي بر اقتصاد اين کشور گذاشته است، احتمالا موجب خواهد شد حزب دموکراتيک بوتسوانا نتواند مانند انتخابات گذشته به نتايج قابل توجهي دست يابد و اکثريت مطلق را در پارلمان حفظ کند.
بوتسوانا با توجه به معادن بزرگ الماس خود تا سال دو هزار و شش رشد اقتصادي نه درصد را دنبال مي کرد با اين وجود بحران مالي بين المللي که موجب کاهش تقاضاي سنگهاي قيمتي در جهان شد اقتصاد بوتسوانا را با مشکلاتي مواجه کرد به طوري که گفته مي شود ميزان توليد ناخالص داخلي بوتسوانا در سال دو هزار و نه حدود دوازده درصد کاهش خواهد يافت.
بوتسوانا از جمله کشورهايي است که در سالهاي اخير لطمات زيادي از شيوع بيماريهاي همه گير به ويژه ايدز متحمل شده است. با اين وجود دولت اين کشور
در سالهاي اخير در مبارزه با اين معضل به پيشرفتهاي خوبي دست يافته است. بخش مبارزه با ايدز، سل و مالاريا در صندوق بين المللي پول اعلام کرده است بيست و چهار درصد از جمعيت بين پانزده تا چهل و نه سال اين کشور به ويروس اين بيماري مهلک الوده شده اند اما به لطف تلاشهاي دولت، اغلب بيماران ايدز به مراقبتهاي درماني دسترسي دارند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از گابرون، کاهش درامدهاي بوتسوانا از مدتي پيش اثار خود را بر وضع زندگي مردم اين کشور و اجراي طرحها و برنامه هاي دولتي گذاشته است. بر اساس امار و ارقام سازمانهاي بين المللي حدود چهل و هفت درصد از مردم بوتسوانا با درامد کمتر از يک دلار در روز زندگي مي کنند.