شبکه بی بی سی گزارش داد حمایت غرب از دمکراسی در شمال آفریقا فضا را برای فعالیت گروههای افراطی ضدغرب مهیا کرده است.
شبکه تلویزیونی بی بی سی در گزارشی با اشاره به تداوم تظاهرات معترضان به ساخت فیلم ضد اسلامی در کشورهای مختلف اسلامی گفت در حالی که در ابتدا تصور می شد بهار عربی فرصت جدیدی را برای روابط خاومیانه و غرب ایجاد کرده است تحولات روزها و هفته های اخیر پیچیدگی های موجود در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا را برای غرب و آمریکا بیش از پیش آشکار کرده است.
خبرنگار بی بی سی گفت یک سال بعد از آن که غرب و بویژه آمریکا به آزادی لیبی از دیکتاتوری قذافی کمک کردند کنسولگری آمریکا در بنغازی هدف قرار گرفت و سفیر این کشور بهمراه سه دیپلمات دیگر در این حمله کشته شدند.
اکنون موج جدیدی از ضدیت با آمریکا در منطقه شکل گرفته است.
در یمن مخالفان به سفارت آمریکا حمله کردند.
در عراق مخالفان پرچم آمریکا را آتش زدند و به آمریکا و اسرائیل نه گفتند. تظاهرات ضد آمریکایی در مصر سه روز است که ادامه دارد.
خبرنگار بی بی سی گفت اقدامات غرب مبنی بر حمایت از دمکراسی در شمال آفریقا تنها به ایجاد فضا برای گروههای افراطی ضدغربی منجر شده است.
این گروهها پیش از این توسط نیروهای امنیتی حکومت های مستبد منطقه سرکوب می شدند.
خبرنگار بی بی سی در ادامه گفت شهر «درنه» در شرق لیبی یکی از مناطقی است که گفته می شود بیشترین تعداد نیروهای جهادی را برای مبارزه با آمریکا در عراق از این منطقه اعزام می شدند. منابع اطلاعاتی اکنون معتقدند شماری از این نیروهای جهادی از عراق به لیبی بازگشته اند تا در کشورشان با آمریکا بجنگند.
نعمان بنوت مان از اعضای سابق القاعده در مصاحبه با بی بی سی گفت رهبران القاعده از جمله ایمن الظواهری معتقدند لیبی نمی تواند مرکزی برای فعالیت نیروهای جهادی باشد اما می تواند بعنوان یک حیاط خلوت یا فضای لجستیک برای نیروهای جهادی در مبارزات آنها در مصر و الجزایر مورد استفاده قرار بگیرد.
خبرنگار بی بی سی گفت آمریکا دیگر نمی تواند بهار عربی را به عقب برگرداند اما سئوالی که اکنون برای واشنگتن مطرح است این است که چگونه با خطراتی که بهار عربی برای آمریکا ایجاد کرده و ایجاد می کند مقابله کند؟