مصر

اتهام زنی عربستان سعودی به دختر مصری و محکومیت وی در دادگاه صوری به چالشی در مناسبات مصر و عربستان تبدیل شده است.

به گزارش فارس، یکی از پرونده‌های چالشی در مناسبات مصر و عربستان سعودی مربوط به دختری مصری با نام نجلاء وفا است که به علت اختلاف با یک شاهزاده زن سعودی به دادگاه کشانده شد و به اتهام واهی زنا به تازیانه و زندان محکوم شد، این در حالی است که وی حتی اجازه گرفتن وکیل برای دفاع از خود را پیدا نکرد و از سوی دیگر ایجاد تردید در روایت مطرح شده از سوی شاهزاده سعودی نیز تقریبا حرام به شمار می‌رفت.

پیدا و پنهان اتهام زنی به دختر مصری

نجلا در سال 2007 برای تأسیس شرکت "خدمات مراسم عروسی" به عربستان رفت. این شرکت به سرعت پیشرفت کرد، تا جایی که به افراد نزدیک به خاندان سعودی هم خدمات ارایه می داد. در این میان شاهزاده «مضاوی» دختر «ملک عبدالله بن عبدالعزیز، تعدادی از سهام شریک سعودی نجلا را خرید و با سرمایه گذاری 2 میلیون ریالی در این شرکت، به نجلا پیشنهاد کرد که رستورانی دایر کند، اما پس از مدتی روابط نجلا با این شاهزاده و نزدیکان او رو به تیرگی نهاد و او در جریان یکی از سفرهایش به مصر، باخبر شد که دفتر شرکتش در ریاض بازرسی و تعطیل شده است. نجلا در سال 2009 هنگام بازگشت به عربستان، بازداشت شد.

دادگاه سعودی در سال 2011 وی را به اتهام ضرب و شتم این شاهزاده سعودی و ارتباط نامشروع با یک مرد غریبه لبنانی به 5 سال زندان و 500 ضربه شلاق محکوم کرد. پس از اجرای حکم 300 ضربه شلاق صدماتی به نخاع وی وارد شد، و نجلا اکنون منتظر اجرای بقیه حکم و تحمل 50 ضربه شلاق به صورت هفتگی است.

این دادگاه سعودی در حالی حکم خود را صادر کرده و به اجرا درآورد که خانواده این دختر مصری روایت دیگری از این درگیری مطرح می کنند. آنها اعلام کردند که ماجرای این دادگاه ماجرای انتقام گیری از دختر آنها بوده و ادعاهای مطرح شده در این دادگاه واهی و دروغین است.

حکایت پدر و مادر نجلا از اتهام زنی دادگاه سعودی

نشوی وفا مادر نجلاء می گوید که مشکل میان دخترش با این شاهزاده سعودی تیرگی روابط تجاری آنها در پی اختلاف مالی به مبلغ 12 میلیون ریال سعودی بوده است، قانونا نیمی از این پول به نجلاء اختصاص داشته و نیم دیگری نیز مال شاهزاده بوده، اما شاهزاده سعودی سعی می کند تا تمام این مبلغ را از آن خود کند و به همین علت اختلاف بین آنها آغاز می شود. شاهزاده سعودی که از نفوذ خاندان حاکم بر دستگاه قضایی کشورش مطلع است و می داند که بدون سند هم می تواند پرونده را به نفع خود مختومه کند، به دادگاه مراجعه کرده و مدعی می شود که نجلا او را مورد ضرب و شتم قرار داده، البته این اتهام برای از میدان به در کردن نجلاء کافی نیست، بنابراین او اتهامی دیگر علیه این دختر مصری در مورد ارتباط با یک مرد غریبه مطرح می کند.

یحیی وفا پدر نجلاء نیز این شاهزاده سعودی را به بالا کشیدن شرکتی متهم می کند که دخترش در عربستان تاسیس کرده است، این شاهزاده سعودی در ابتدا بخشی از شهام شریک سعودی نجلاء را خریداری کرده و هنگامی که این شرکت سود زیادی کسب می کند، سعی در تملک کامل آن می کند.

این در حالی است که وکیل شاهزاده سعودی خانواده این دختر مصری را در زمان حاکمیت حسنی مبارک در مصر تهدید کرده بود که اگر در مورد این اختلاف به رسانه ها چیزی بگویند، نیروهای امنیتی مصر را علیه وی تحریک خواهد کرد.

با سقوط حسنی مبارک این پرونده در محافل حقوقی مطرح شده و «موسسه حقوق بشری الکرامة» از سازمان ملل خواست تا فورا در این قضیه وارد شده و ادامه مجازات این دختر مصری را که به شلاق و زندان محکوم شده است را متوقف کند.

بیدادگاه های سعودی، تافته جدا بافته دستگاه های قضایی جهان

این موسسه حقوقی می‌افزاید که نجلاء وفا که در سپتامبر سال 2009 به علت اتهام زنی‌های شریکش بازداشت شده، از می گذشته 300 ضربه شلاق خورده که در هر هفته 50 ضربه به وی زده شده و همچنان نیز بر اساس حکم 200 ضربه باقی مانده است.

این بیانیه تاکید می‌کند که نیروهای امنیتی سعودی در زمان بازداشت وی به خانه‌اش یورش می آوردند و برگه‌ها و وسایل شخصی او را که متعلق به اسناد کاری‌اش بوده، مصادره می کنند. او می گوید که به مدت چهار روز از سوی بازجوهای پلیس السلیمانیه در ریاض مورد بازجویی قرار گرفته و از سوی آنها و همچنین از سوی وکیل شاکی مورد بد رفتاری و ناسزا نیز قرار گرفته است.

«احمد مفرح» پژوهشگر حقوقی در موسسه الکرامة می گوید که وضعیت نجلاء وفا تنها یکی از صدها حالتی است که شهروندان مصری بازداشت شده در عربستان سعودی از آن رنج می‌برند، محاکمه های صوری و ظالمانه ای علیه آنها صورت می‌گیرد و آنها هدف شکنجه و بدرفتاری قرار می گیرند.

سازمان های حقوقی اعلام کرده‌اند که محکومیت نجلا کوچکترین ارزش قانونی ندارد، چرا که دادگاه وی کمترین معیارهای بین المللی را نداشته و وی حتی اجازه داشتن وکیل را نیز نداشته است. این دادگاه ها همچنین ارجاع این پرونده به دادگاه جنایی را نیز محکوم کرده و گفته‌اند که در تمام دنیا این پرونده به دادگاه های مدنی منتقل می‌شود.

سابقه طولانی آل سعود در سوءاستفاده از قدرت مطلق خود

البته خاندان آل سعود سابقه طولانی در رسوایی های مختلف در داخل و خارج از عربستان دارد و این تنها مورد سوء استفاده آنها از قدرت مطلقشان در عربستان نیست، اقدام سعود بن عبدالعزیز بن ناصر آل سعود در قتل مشاور خود و همچنین رسوایی جنسی یکی از شاهزاده های زن سعودی در انگلیس از جمله این موارد است.

افشاگری‌های فردی با نام مستعار مجتهد در پایگاه اینترنتی توئیتر از دیگر رسوایی های خاندان سعودی است که از بالاترین سطوح این خاندان مانند فهد بن عبد العزیز تا طلال بن عبدالعزیز را شامل می شود و نشان می‌دهد که افراد این خاندان همگی سارق و فاسد هستند، این در حالی است که نسبت فقر در این کشور که بزرگترین تولید و صادر کننده نفت جهان است، بالغ بر 20 درصد است.

دولت مصر باید برای آزادی بازداشتی ها تلاش کند

به هر روی روال پرونده وفا و دیگر بازداشتی های مصری در عربستان که هر از چند گاهی با اعتراضات مصری ها در مقابل مراکز دولتی ریاض بر ویترین رسانه های مختلف خودنمایی می کند، نشان می دهد که این پرونده‌ها جز با دخالت مقامات ارشد این کشورها قابل حل نیست.

وزارت خارجه مصر در واکنش به این موضوع از عدم پیشرفت در این پرونده ابراز ناامیدی کرده و گفته که این موضوع می طلبد که مقامات بالاتر (رئیس جمهور) در آن دخالت کنند.

این سازمان‌ها نپرداختن محمد مرسی به موضوع بازداشتی‌های مصری در عربستان را عجیب دانسته و در عین حال گفت که موسسه الکرامه شکایتی را از عربستان به سازمان ملل تحویل داده است تا نجلا وفاء فورا آزاد شود.

نجلا در پیامی که از سوی روزنامه مصری منتشر شده، گفته است که از حق خود تا مرگش عقب نشینی نخواهد کرد، او می گوید: گناه من بر گردن محمد مرسی و تمام کسانی است که می خواهند این موضوع را از ملک عبدالله شاه عربستان مخفی نگه دارند.

نجلا وفا و دیگر افراد گرفتار مانند وی اگر از عاقبت کار خود در عربستان آگاه بودند، هرگز به این کشور سفر نمی کردند، اما الان باید مسئولان مصری هوشیار باشند و برای نجات نجلاء و احمد الجیزاوی و دیگر بازداشتی های مصری در زندان‌های سعودی تلاش کنند.


صفحه مناسب چاپ پیشنهاد این صفحه از این خبر یک pdf بساز

سایر خبرها

  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۱ استقبال امیرعبداللهیان از همتای الجزایری در تهران
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۰ دیدار سفیر ایران با وزیر خارجه سیرالئون
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۹ ملاقات سفیر ایران با زندانیان ایرانی در موزامبیک و کسب اطلاع از سلامت آنها
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۸ رسانه اماراتی: حمیدتی و البرهان دیدار می‌کنند
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۹ گفت‌وگوهای منطقه‌ای بن‌سلمان و السیسی در پاریس
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۸ مغرب نشست «النقب» را به تعویق انداخت
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۷ سودان جنوبی مرزهایش با سودان را بست
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۶ دیدار سفیر ایران با رئیس مجلس نمایندگان تونس
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۶ تأسف وزیر خارجه مصر از موضع اتحادیه اروپا درباره سوریه
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۵ امیرعبداللهیان: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی در دستورکار دولت است
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۴ کنعانی حمله تروریستی در اوگاندا را به شدت محکوم کرد
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۳ تصمیم دولت بورکینافاسو برای راه‌اندازی سفارت در تهران
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۲ رئیس حزب‌ الوفد رسما نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری مصر شد
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۸ تمدید سه روزه آتش‌بس در سودان
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۷ کرملین: تحقق طرح صلح آفریقا درباره اوکراین سخت است
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ دعوتنامه اردوغان برای السیسی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ 17 غیرنظامی سودانی از جمله چند زن و کودک در حمله هوایی کشته شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۵ کشته شدن 38 دانش‌آموز اوگاندایی در یک حمله تروریستی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۴ یونیسف: بیش از 1 میلیون کودک به علت جنگ در سودان آواره شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۳ «نیروهای پشتیبانی سریع» سودان، ارتش را به مثله کردن 2 عضو خود متهم کردند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۲ العربیه از تشکیل کمیته‌ ایرانی-مصری برای احیای روابط خبر داد
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۷ سفر نخست‌وزیر عراق به قاهره با محوریت ایران و تقویت روابط
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تشدید جنگ داخلی در سودان پس از پایان آتش‌بس 24ساعته
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۵ رژیم صهیونیستی به دنبال تولید تسلیحات در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۸ وعده ایتالیا برای کمک ۷۰۰ میلیون یورویی به تونس
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۷ نشست شورای همکاری خلیج فارس و مصر درباره مسائل منطقه‌
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۶ مشارکت رژیم صهیونیستی در رزمایش «شیر آفریقا» در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۵ درگیری‌های خونین بین مردم و نیروهای امنیتی در سنگال
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۴ کشته شدن ده‌ها کودک در شمال نیجریه در پی حمله مردان مسلح
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تمایل کومور برای ازسرگیری روابط رسمی با ایران