یک پایگاه تحلیلی کانادایی مینویسد: گروه آمریکایی «متحد علیه ایران هستهای» در بیانیه شدیداللحنی شرکت تلفن همراه آفریقای جنوبی (ام تی ان) را به توطئه و دورزدن تحریمها و ارائه تکنولوژی به ایران متهم کرد.
به گزارش فارس، پایگاه تحلیلی «گلوبال ریسرچ» در مقاله ای به قلم «دنی اسچتر» تحت عنوان «آفریقای جنوبی استقلالش را غارت کرد»، نوشت: پس از ماهها فشار پنهانی، لابی کردن و ارائه مشوقهای گوناگون، آفریقای جنوبی بالاخره واردات خود از نفت ایران را قطع کرد. در واقع مبارزات انتخاباتی آمریکا، آفریقای جنوبی را مجبور به مصالحه در استقلال خود کرد.
* مبارزات انتخاباتی آمریکا، آفریقای جنوبی را مجبور به مصالحه در استقلال خود کرد
آفریقای جنوبی واردات نفت از ایران را از جولای 2012 متوقف کرد؛ در حالی که ایران به طور سنتی یکی از بزرگترین منابع تامین کننده منابع آفریقای جنوبی محسوب میشد. آمار تجارت نشان میدهد که آفریقای جنوبی 42درصد از نفت خود را سال گذشته از ایران خریداری کرد و در حال حاضر نفت این کشور از عربستان سعودی، نیجریه و آنگولا جاری میشود.(آفریقای جنوبی همچنین اعلام کرده است که قیمت گاز تا 75 سنت در هر گالون بالا خواهد رفت؛ افزایش قیمتی که میتواند مرتبط یا غیرمرتبط به نفت باشد). تغییرات این چنینی در شیوههای تجارت اتفاق نمیافتد مگر اینکه به خوبی از خارج سازماندهی شود.
این امر در تحلیل ارائه شده توسط «سمپی تربلنس» اقتصاددان آفریقای جنوبی در جدیدترین کتابش تحت عنوان «گمشده در انتقال» بیشتر مشهود است که بحث آمریکایی شدن اقتصاد آفریقای جنوبی و یکپارچگی آن در یک نظام جهانی نئولیبرال تحت رهبری آمریکا را مطرح میکند.
* فشار سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) بر آفریقای جنوبی در راستای قطع رابطه تجاری با ایران
در واقع بحث اصلی این است که رابطه مناسب با ایران چیست. «اقبال جاسات» در مقالهای در وبسایت صدای کیپ از شبکه مرور رسانه عنوان کرده است که فشار سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) بر آفریقای جنوبی در راستای قطع رابطه تجاری با ایران وجود دارد.
جاسات مینویسد: به جای نگران بودن یا حداقل از روی کنجکاوی، به نظر میرسد که رسانهها نقش سوال برانگیز جویندگان آمریکا در آفریقای جنوبی را نادیده گرفتهاند. مهمترین سوال که نیاز به کنکاش دارد، زمان فاش شدن ارتباط دیوانگی الهام گرفته شده از اسرائیل دولت اوباما در اعمال تحریمها علیه جمهوری اسلامی ایران است.
بر اساس مراکز افشاگری به اصطلاح «تحریم ستیزان»، پذیرش یک قالب تعریف شده توسط دولت آمریکا که آفریقای جنوبی با انجام مبادلات تجاری با ایران، مرتکب جرم و جنایت میشود، کاملا بیمعنی است.
دور جدید گزارشهای احساسی که اگر صحیح باشد، نشان میدهد ماهیت معاملات صورت گرفته نزدیک یا مرتبط به وزن سنگین بازیهای سیاسی است، نگرانی بیشتر من مربوط به توانایی نهادهای خارجی برای حمله به آفریقای جنوبی است.
*بررسی نقش سازمانهای خارجی حافظ منافع آمریکایی و اسرائیلی در تضعیف روابط تجاری مشروع آفریقای جنوبی با ایران
بنابراین با کنارهم قراردادن اتهامات فساد و تقلب، به عنوان موضوع بررسی در دفتر محافظ عمومی، چالشی که رسانهها با آن مواجه هستند، بررسی نقش سازمانهای خارجی حافظ منافع آمریکایی و اسرائیلی در تضعیف روابط تجاری مشروع آفریقای جنوبی با ایران است.
حتی گزارش آسوشیتدپرس هم نشان میدهد که این اولین کنفرانس جمهوری خواهان از سال 1952 است که سخنرانهای آن آشکارا از جنگهای خارجی دفاع نکردهاند.
«جو بایدن» معاون رئیس جمهور متهم شد که «میت رامنی» نامزد جمهوری خواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، به جنگ با ایران و سوریه پافشاری میکند.
ممکن است ایران موضوع اصلی کنفرانس «تمپا» نبوده باشد ولی این مبحث به عنوان یک رویداد در مباحثی مانند کاهش مالیات، کاهش برنامههای دولت و توجیه قوانین برای ثروتمندان مورد توجه قرار گرفت.
به نوشته «دن فرومکین» در «هافینگتون پست»: ایران از ذهنهای بسیاری دور نبود.
* آمریکا به سوی سیاستهای خارجی نسبتا خصمانه در حرکت است که این سیاستها لزوما به نفع منافع آنها نیست
«باب مری» سردبیر «منافع ملی» و نویسنده کتاب «جایی که آنها ایستاده اند: رئیس جمهور آمریکا در نگاه رای دهندگان و مورخان» میگوید: به نظر من آمریکا به سوی سیاستهای خارجی نسبتا خصمانه در حرکت است که این سیاستها لزوما به نفع منافع آنها نیست.
مری معتقد است که آمریکا در حال حاضر در مسیر جنگ با ایران بوده و رامنی کمتر از اوباما خواستار تغییر این دوره است.
در حال حاضر یک شبکه آشکار سیاسی به رهبری جمهوری خواهان آمریکایی در جهت افزایش فشار عمومی علیه ایران، خواستار تحریم و قطع مبادلات شرکت تلفن همراه آفریقای جنوبی (ام تی ان) با ایران شده است.
این گروه خود را «متحد علیه ایران هستهای» مینامد. مدیر گروه «دی والاس» سفیر است؛ او پیش از این برای فرماندار «جب بوش» در فلوریدا کار می کرد که در آنجا به یکی از اعضای موثر مبارزات انتخاباتی بحث برانگیز «جرج دبلیو بوش» در سال 2000 تبدیل و به سرکوب مشارکت رنگین پوستها و رای دزدی متهم شد.
رئیس جمهور بوش پس از آن جایزهاش را با یک پست در سازمان ملل داد. والاس مخالف برگزاری بازنگری سازمان ملل بر کنفرانس جهانی نژادپرستی معروف به «دوربان» بود که بعدها آمریکا آن را تحریم کرد. لابی حامی اسرائیل پس از آن یک کمپین جهانی علیه این کنفرانس ترتیب داد؛ چراکه رئیس جمهور ایران یکی از سخنرانهای این کنفرانس بود.
میتوانید مطمئن باشید که اگر برنده انتخابات ریاست جمهوری رامنی باشد، والاس سفیر، به احتمال زیاد به عنوان فرد مورد هدف ایران به دولت میپیوندد.
او همچنین مدیر اجرایی گروه مالی «تیگرید» موسسه سرمایهگذاری و مشاوره در حوزه معادن است.
والاس در کنار «آر جیمز وولسی» مدیر سابق سازمان جاسوسی آمریکا سیا و با حمایت متخصصان اطلاعاتی و جاسوسی دیگر کشورها، گروه «متحد علیه ایران هستهای» را تاسیس کرد. بعدها وی با «نیکول والاس» که به عنوان مدیر ارتباطات مبارزات انتخاباتی «مک کین» در سال 2008 خدمت می کرد، ازدواج کرد.
بر اساس ویکیپدیا، از زمان تاسیس گروه «متحد علیه ایران هستهای»، والاس این گروه را در دهها شرکت موفق تجاری همچون شرکتهای چند ملیتی جنرال الکتریک، هانتزمن، کاترپیلار، پورشه، هیوندای، فیات، ترکس و زیمنس فعال و آنها را متقاعد به پایان معاملات تجاری با ایران کرد.
این گروه به تازگی در بیانیه شدیداللحنی شرکت تلفن همراه آفریقای جنوبی (ام تی ان) را به توطئه و دور زدن تحریمهای آمریکا و ارائه تکنولوژی آمریکا به ایران متهم کرده است.
روشن است مردمی که در حال حاضر موافق تحریم (ام تی ان) هستند، زمان تحریم علیه آپارتاید آفریقای جنوبی هم ساکت بودند.
تخطی گزینشی در شرکتهایی که به دنبال تجارت با ایران هستند نیز مانع شکایت بسیاری از آمریکاییها از شرکتهای بزرگ متخلف در داخل این کشور میشود.
در واقع «وطن پرستانه درست» بودن به سمت «تحریم ستیزان» شدن خیلی آسانتر از اعتراف به این واقعیت است که به مراتب نقض آشکارتری در شرکت های بزرگ داخلی آمریکا وجود دارد.
اشاره من به شرکتهای بزرگ مالی است که مجاز به «حل و فصل» اتهامات دولت از ارتکاب جرم در تجارت در فرهنگ کسب و کار غیراخلاقی هستند که فراتر از قانون و خارج از دید عمل میکنند در حالی که ثروت بیشتر و بیشتری به طبقه غنی ترزیق میشود.
این نگرانی با غیبت همیشگی این گروه در کنفرانسهای حزب جمهوریخواه فقط به بهانه اینکه در معاملات وزارت دادگستری اوباما مشغول است، آشکار بود.
و نهایتا زمانی که به ایران میرسد، منجر به اتهام قانونی علیه «تحریم ستیزان» میشود؛ در حالی که نادیده گرفتن غارت ثروت عادی آمریکاییها، هنوز توسط شرکت های وال استریت وجود دارد.