وزرای امور اسلامی کشورهای مغرب عربی اعلام کردند که طرحی راهبردی را برای مقابله با افراطگرایی، خشونت و تروریسم وضع خواهند کرد.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری آلمان، «احمد ولد النینی»، وزیر امور اسلامی موریتانی در مراسم افتتاحیه اولین نشست وزرای امور دینی کشورهای اتحادیه مغرب عربی که در نواکشوت، پایتخت موریتانی در حال برگزاری است، گفت: این نشست به طور قطع نقطه عطف نظری برای بررسی عقلانی و منطقی همه پدیدههای خشونت و افراطگرایی است تا به دیدگاه واحدی دست یابیم که از طریق آن طرح راهبرد فعال برای ایمن نگاه داشتن جوامع مغرب عربی علیه افکار نابود کننده جعلی که به قاموس ارزشهای فرهنگ و اخلاقی ناب ما وارده شده است ترسیم کنیم.
وی افزود: اتحادیه مغرب عربی منبع غنی اسلام میانهرو خواهد بود که همه مسلمانان این کشورها همچون حبل متینی به آن چنگ میزنند و پلی برای ارتباط و نزدیکی و وحدت ملل مغرب عربی است.
مغرب عربی به مجموعه پنج کشور واقع در شمال و شمال غربی آفریقا اطلاق می شود. امروزه عربها، این لفظ را عمدتا" به منظور اشاره به مجموعه کشورهای آفریقایی مراکش، الجزایر، تونس، لیبی، موریتانی و سرزمین جنجال بر انگیز صحرای غربی استفاده میکنند.
در 18 ماهی که از آغاز انقلابهای عربی میگذرد، القاعده با وجود مرگ مؤسسش اسامه بن لادن و فقدان حمایت عمومی، قویتر شده است.
ایدئولوژی خشونت القاعده، با جنبشهای انقلابی آرامی که کل شمال آفریقا و خاورمیانه را در بر گرفت، به چالش کشیده شد.
القاعده خود را با شرایط تطبیق میدهد و از هرج و مرج و معضلاتی که در اثر تغییرات انقلابی به وجود آمده، برای ایجاد پایگاهها و مقرهای جدید خود از یک سوی جهان عرب تا سوی دیگر استفاده میکند.
القاعده در مغرب اسلامی، همواره جزو شاخههای ضعیفتر القاعده بوده است. این گروه که از یک گروه تروریستی الجزایری در سال 2006 به وجود آمد، یک سال پس از تاسیس، موفقیتی زودهنگام را با منفجر کردن مقر سازمان ملل در الجزیره بدست آورد، اما این گروه بیشتر عمرش را محدود به ربودن غربیهایی گذرانده که در بیابانهای دور الجزایر، مالی، موریتانی و نیجر به سفر پرداختهاند و یا به دیگر اقدامات جنایی مشغول بوده است.