آفریقای جنوبی در واردات میوه از اسرائیل میان میوه های تولید اسرائیل با میوه های تولید شهرک های ساخته شده در اراضی کرانه باختری تفاوت قائل می شود و واردات از اسرائیل را تحریم کرده است.
به گزارش تلویزیون المیادین، اسرائیل این تصمیم را رد کرده و آن را نژادپرستانه توصیف کرده است. اما تشکیلات خود گردان فلسطین از آن استقبال کرده و آن را ستوده است.
گزارشگر المیادین در گزارشی در این زمینه گفت: آفریقای جنوبی در مقابله با سیاست عادی سازی روابط با اسرائیل و جلوگیری از گسترش بی رویه شهرک های یهودی نشین و دفاع از حق فلسطینیان، از برخی کشورهای عربی پیشی گرفته است. این کشور در واردات میوه از اسرائیل میان تولیدات سرزمین های اشغالی فلسطین با اسرائیل تفاوت قائل می شود. این کشور آفریقایی تصمیم گرفته است علامت های ویژه ای را روی تولیدات شهرک های یهودی نشین قرار دهد تا نشان دهد که این میوه ها در سرزمین های تحت اشغال کشت شده است. اسرائیلی ها این تصمیم را محکوم کردند و آن را تبعیض نژادی غیرقابل قبول توصیف کردند .
ایگال بالمور سخنگوی وزارت خارجه اسرائیل گفت: «این اقدام آفریقای جنوبی برای علامت گذاری روی تولیدات شهرک های اسرائیلی آن را از راه درست خارج می کند زیرا اشتباهی روانی و سیاسی است. چرا چنین حرفی را می زنم؟ چون این اقدام نشان دهنده تبعیض غیرقابل قبول است این رفتار تبعیض آمیز است زیرا مناطق بحث برانگیز زیادی در نقاط مختلف جهان وجود دارد».
گزارشگر المیادین افزود، در کرانه باختری حدود سیصد و یازده هزار شهرک نشین یهودی در میان دو و نیم میلیون فلسطینی وجود دارد. ارزیابی ها حاکی از آن است که فروش شرکت های موجود در این شهرک ها حدود نیم میلیارد دلار در سال است.
مصطفی برغوثی مدیرکل ابتکار ملی فلسطین گفت: «این بازتاب موج جدیدی است که در سراسر عالم برای تحریم و مجازات اسرائیل به راه انداخته ایم و تحریم کالاهای اسرائیلی گام نخست آن است. درواقع تا زمانی که اسرائیل حقوق بین الملل را نقض می کند و به اقدامات سرکوبگرانه علیه مردم فلسطین ادامه می دهد باید همه کالاهای اسرائیلی تحریم شود. و سازمان آپارتاید تضعیف شود».
گزارشگر المیادین در ادامه گفت: آفریقای جنوبی نخستین کشوری نیست که روی کالاهای تولید شهرک های یهودی نشین در کرانه باختری علامت های مشخصی قرار می دهد. توافقنامه تجارت میان اتحادیه اروپا و اسرائیل، تولیدات شهرک ها در کرانه باختری، قدس شرقی و جولان را از معاملات ترجیحی که تولیدات اسرائیلی در بازارهای اتحادیه اروپایی از آن برخوردار هستند، مستثنی می کند.