در حالي كه اوضاع امنيتي ليبي همچنان نا پايدار است روند سياسي آن نيز مسير دشواري را پيش رو دارد.
انقلاب مردم ليبي عليه معمر قذافي در فوريه 2011 به سرنگوني رژيم ديكتاتوري وي پس از چهار دهه حكومت بر اين كشور انجاميد.
اولين انتقال آرام قدرت در ليبي پس از تقريبا چهار دهه، در ۸ اگوست در جريان مراسمي رسمي در طرابلس پايتخت ليبي انجام شد. اين انتقال قدرت تقريبا يك سال پس از انقلاب مردم ليبي كه به سقوط رژيم ديكتاتوري معمر قذافي انجاميد، برگزار شد و در جريان آن شوراي ملي انتقالي ، قدرت را به كنگره ملي واگذار كرد.
مردم ليبي در ۷ جولاي، اعضاي مجمع ملي ليبي را انتخاب كردند. مجمع ملي بر انتصاب دولت موقت جديد نظارت دارد. اين دولت تا زمان برگزاري انتخابات جديد پارلماني و تدوين قانون اساسي جديد، كشور را اداره خواهد كرد.
پس از آن نوبت به انتخاب نخست وزير از سوي كنگره ملي رسيد كه مصطفي ابوشاقورتوانست در دور دوم انتخاباتي كه روز ۲۲ شهريور( ۱۲ سپتامبر ) از سوي مجمع ۲۰۰ نفره ليبي برگزار شد ، با اختلاف اندكي بر محمود جبرئيل پيروز شود.
ابوشاقور، در اين انتخابات ۹۶ درصد آراء را از آن خود ساخت. اين درحالي بود كه رقيب وي، ۹۴ درصد آرا را به خود اختصاص داد.
مصطفي ابوشاقور نامزد مورد پشتيباني اخوانالمسلمين است وي با كمك آراي حزب عدالت و سازندگي وابسته به اخوان المسلمين به پيروزي رسيد.
ابوشاقور كه مهمترين مسووليت او در دوران انتقالي تامين امنيت شهروندان ليبي است، يك تكنوكرات است كه در دوران معمر قذافي، زندگي در تبعيد ايالات متحده آمريكا را برگزيده بود و به تازگي به ليبي بازگشته است.
ابوشاقور كه از مخالفان سياسي معمر قذافي، رهبر سرنگون شده ليبي بود، وعده داده كه امنيت كشور را در دوره ۱۸ ماهه نخست وزيري خود در اولويت قرار دهد.
اما كابينه اي كه از سوي وي اعلام گرديد با اقبال زيادي از سوي كنگره ملي روبرو نشده است و نمايندگان با اين كابينه مخالفت كردند.
عبد العالي الدرسي نماينده كنگره ملي از شهر البيضاء در شرق ليبي گفت: ما مخالف كابينه پيشنهادي ابوشاقور هستيم و تا يكشنبه به وي مهلت داده ايم كه كابينه جديدي پيشنهاد كند.
وي افزود: اين كابينه شامل همه طيفها و مناطق ليبي نمي شود و تشكيل آن عجولانه، بي حساب و بر اساس رابطه بازي بوده است.
اين در حالي است كه بيش از صد تظاهرات كننده در اعتراض به نبود وزيراني از مناطق غرب ليبي در كابينه جديد به كنگره ملي حمله كردند.
تظاهرات كنندگان با ورود به داخل كنگره ملي ليبي ناخرسندي خود را از اين موضوع به نمايندگان كنگره ملي نشان دادند.
صلاح حسن يكي از اعضاي كنگره ملي ليبي گفت: بيش از صد تظاهرات كننده از شهر الزاويه در اعتراض به نداشتن نماينده اي در كابينه پيشنهادي دست به اعتراض زدند.
اين در حالي است كه ابوشاقور پس از مخالفت كنگره ليبي با كابينه پيشنهادي وي گفت: افراد لايقي را انتخاب كردم و متاسفانه كنگره ملي دليل مخالفت با اين كابينه را مشخص نكرده است.
نمايندگان مجلس ليبي به هنگام بررسي كابينه پيشنهادي ابوشاقور به حضور برخي از اعضاي شوراي انتقالي و دولت قبلي يعني عبدالرحيم الكيب اعتراض كردند.
يكي از نمايندگان گفت: ابوشاقور دولتي كه وعده آن را داده بود تشكيل نداده است زيرا اين كابينه وحدت ملي و دربرگيرنده همه مناطق نيست.
يك نماينده ديگر گفت: ما از زندگي نامه برخي از وزيران اطلاعي نداريم.
يك نماينده ديگر بيان كرد: بيشتر وزيران كابينه پيشنهادي ابوشاقور عضو دولت سابق اند و بسياري از آنها ناكارآمد و ناشناخته هستند.