دبیرکل حزب التجمع مصر و عضو اتحادیه جوانان پیشرو، رژیم صهیونیستی را ناتوانتر از آن دانست که به ایران حمله کند ولی در عین حال تاکید کرد که در صورت جنگ احتمالی مصر باید در کنار ایران قرار گیرد.
«هیثم الترابی» در گفتوگو با خبرنگار فارس در قاهره ضمن تاکید بر اهمیت ازسرگیری روابط دیپلماتیک بین قاهره و تهران اعلام کرد که در صورت وقوع هر گونه تجاوزی علیه ایران، مصر در کنار ایران خواهد بود.
وی همچنین بر مخالفت خود با هر گونه دخالت نظامی در بحران سوریه تاکید کرد و گفت که بحران سوریه باید از طریق گفتوگوی طرفهای درگیر حل شود.
***متن مصاحبه الشرابی با خبرنگار فارس در قاهره به شرح زیر است***
فارس: نظر شما درباره مجلس موسسان تدوین قانون اساسی چیست؟
فرق زیادی بین مجلس اولی و دومی وجود ندارد و قطببندی و سیطره یک گروه سیاسی واحد بر آن حاکم است و من معتقدم که سرنوشت این مجلس نیز همانند قبلی خواهد بود و سرنوشت حتمی آن انحلال است.
فارس: نقش لیبرالها در حیات سیاسی مصر کنونی چیست؟
نقش جریان لیبرال یا مدنی هنوز محدود است و دلیل آن هم پراکنده بودن گروههای آن است و در حال حاضر تلاشهایی برای تجمیع گروههای وابسته به جریان لیبرال در حال انجام است تا صفوف آنها در آینده یکی شود و جریان لیبرال همچنان به تجمع و اتحاد نیاز دارد تا از پراکندگی که در شرایط کنونی شاهد آن است، خارج شود زیرا این جریان پس از انقلاب در ابتدای راه قرار دارد.
فارس: نظر شما درباره شکاف موجود در حزب النور چیست و آیا به احزاب اسلامگرای سیاسی مربوط میشود؟
وضعیت واقعا وحشتناک است بویژه بعد از خیانتی که جریانهای سیاسی علیه کسانی که با بازماندگان مبارک مذاکره کردند، انجام دادند و فاجعه زمانی آشکار شد که خود این احزاب وارد مذاکره شدند و به بازماندگان مبارک قول دادند که در صورت برگزاری تظاهرات علیه آنها این احزاب تظاهرات را خاموش میکنند و این مسئله عدم خلوص نیت احزاب فوق الذکر در روند سیاسی و توجیه اصل خیانت را نشان میدهد.
فارس: دیدگاه شما درباره درگیریهای سوریه و کسانی که بر طبل جنگ علیه این کشور می کوبند، چیست؟
ما یاد گرفتیم که انقلاب باید به دست فرزندان آن و به دور از دخالت خارجی صورت گیرد و شاید انقلاب مصر نمونه بارزی باشد اما در سوریه باید به نقطه صفر بازگشت و خشونتها متوقف و گفتوگوی ملی آغاز شود و ما مخالف هر گونه دخالت نظامی علیه سوریه هستیم.
فارس: نظر شما درباره حمله احتمالی اسرائیل به ایران چیست و اینکه توانایی انجام این کار را دارد یا خیر؟
نه پیشبینی من این نیست و دلیل آن هم اوضاع نابسامان اقتصادی اسرائیل و آمریکاست همچنانکه اوضاع داخلی اسرائیل نیز در مقایسه با قدرت ایران بیثبات است در حالی که اسرائیل و یهودیان بیشتر به توازن قدرت توجه دارند.
فارس: به نظر شما موضع مصر در صورت وقوع جنگ احتمالی علیه ایران چه خواهد بود؟
به نظر من اگر مصر از هر گونه تجاوزی علیه ایران حمایت کند خواه این حمایت معنوی باشد یا اینکه سکوت کند، دچار اشتباه فاجعهآمیز میشود بنابراین مصر نباید اجازه دهد کشتیهای جنگی برای حمله به ایران از کانال سوئز عبور کنند و حتی مصر باید در برابر هرگونه تجاوز علیه ایران بایستد زیرا مصر قدرت اول منطقه است و من تصور میکنم که جهان به گونه دیگری روی مصر انقلابی حساب میکند.
فارس: نظر شما درباره ارتقای سطح نمایندگی دیپلماتیک بین مصر و ایران تا سطح سفیر چیست؟
بله موافقم زیرا مصر به عنوان قدرت بزرگ منطقه اگر با ایران که آن هم یک قدرت در منطقه است، رابطه داشته باشد در آن صورت غرب باید در محاسبات خود بازنگری کند و ما یاد گرفتیم که اگر ایران، مصر و یمن با یکدیگر گفتوگو کنند در آن صورت میتوانند کنترل منطقه را بدست گیرند زیرا کانالهای ناوبری مهم و حیاتی (کانال سوئز، تنگه باب المندب و خلیج فارس) در دست این سه طرف است.
فارس: در پایان بفرمائید کدام یک از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را ترجیح میدهید؟ رامنی یا اوباما؟
بنده اهمیتی برای این موضوع قائل نیستم زیرا آمریکا کشوری است که برای من اهمیتی ندارد اما با این حال معتقدم که رامنی خواهان خروج همه نیروهای ارتش آمریکا از کل جهان بویژه در سایه اوضاع نابسامان اقتصادی است.