دولت اوباما روز دوشنبه سياست هاي جديد کاخ سفيد را در قبال سودان اعلام خواهد کرد که گفته مي شود اين سياست ها در حقيقت همان سياست چماق و هويج خواهد بود.
يک مسئول کاخ سفيد گفت سياست هاي جديد اوباما در قبال سودان ، شامل اعمال فشار و نيز ارائه مشوقهايي براي ترغيب خرطوم به پيگيري صلح در دارفور و حل و فصل اختلافات در جنوب اين کشور خواهد بود.
اين مقام مسئول همچنين گفت واشنگتن همچنين از سودان خواهد خواست که همکاريهاي خود را برضد تروريسم
بين المللي افزايش دهد.
اين سياستها همچنين به مسئله اختلافات کاخ سفيد و دولت سودان درباره نحوه تعريف خشونت در منطقه دارفور خواهد پرداخت و به رغم انکه فرستاده ويژه اوباما اوايل سال جاري ميلادي گفته است ديگر کشتار گسترده در دارفور روي نمي دهد ، امريکا در تعريف سياست هاي جديد خود همچنان تاکيد خواهد کرد که نسل کشي در سودان در حال وقوع است.
مسئولان سازمان ملل مي گويند طي شش سال خشونتهاي نژادي و سياسي در دارفور حدود سيصد هزار نفر در منطقه دارفور کشته و بيش از دو ميليون نفر اواره شده اند ، با اين حال خرطوم امار کشته ها را ده هزار نفر اعلام کرده است.
اين سياست هاي جديد که پس از بحثهاي طولاني حاصل شده است همچنين شامل تلطيف موضع اوباما از زمان تبليغات رياست جمهوري امريکا در سال گذشته تاکنون است، اوباما سال گذشته خواستار تحريم هاي بيشتر و مقررات منع پروازي در اسمان اين کشور به منظور جلوگيري از بمباران روستاهاي دارفور توسط جنگنده هاي اين کشور است.
هيلاري کلينتون وزير خارجه امريکا ، سوزان رايس سفير امريکا در سازمان ملل و نيز اسکات گريشن فرستاده ويژه امريکا در شاخ افريقا اين سياست هاي جديد امريکا را اعلام خواهند کرد.
گفتني است رايس خواستار اتخاذ مواضع شديد برضد سودان است با اين حال گريشن خواستار کاهش تحريم هاي امريکا برضد اين کشور است و براساس اين سياست هاي جديد گريشن که ژنرال بازنشسته نيروي هوايي امريکا است و از تجربيات گسترده اي در منطقه برخوردار است حق ندارد به طور مستقيم با عمر البشير رييس جمهور سودان مذاکره کند. همچنين طرحي براي خروج فوري نام سودان از فهرست امريکايي کشورهاي حامي تروريسم وجود ندارد.
بر اساس اين سياستهاي جديد، در صورتي که سودان درجهت رفع نگرانيهاي امريکا گام بردارد مسير بهبود مناسبات خرطوم و واشنگتن هموار خواهد شد.
عمر البشير رييس جمهور سودان که از سال هزار و نهصد و هشتاد و نه در اين کشور قدرت را در دست دارد، قصد دارد بارديگر در انتخابات رياست جمهوري اين کشور که ماه اوريل برگزار مي شود شرکت کند، اين درحالي است که ديوان بين المللي کيفري به علت انچه جنايات جنگي در منطقه دارفور اعلام شده است، بشير را تحت تعقيب قرار داده است.
خبرگزاري رويترز از واشنگتن گزارش داد/ عمر البشير در سال دو هزارو پنج ميلادي توافقنامه صلح در جنوب سودان را که به چندين دهه جنگ داخلي در اين کشور پايان داد امضا کرده است . با اين حال خشونت هاي قبايلي در جنوب اين کشور همچنان ادامه دارد.