گزارش توسعه انساني در کشورهاي عربي در سال 2009 نشان مي دهد حدود چهل و يک درصد مردم مصر زير خط فقر زندگي مي کنند و اين کشور از نظر درصد فقرا، بعد از يمن در رده دوم کشورهاي عربي قرار دارد.
به گزارش شبکه تلويزيوني بي بي سي عربي، بر اساس اين گزارش، غذاي اصلي اکثر مردم فقير در مصر را حبوبات و سبزيجات به ويژه انواع لوبيا تشکيل مي دهد و آنها به ندرت گوشت و ماهي مي خورند. با اين حال کارشناسان به نيمه پر ليوان نگاه مي کنند و مي گويند در مصر کسي گرسنه نمي ماند.
اسماعيل ابوزيد مسئول برنامه جهاني غذا در خاورميانه مي گويد، افزايش ميزان فقر در مصر ناشي از افزايش جميعت اين کشور و ثابت بودن مساحت زمينهاي حاصلخيز و قابل کشت در اين کشور است.
به رغم وعده ها و تلاشهاي دولت مصر براي کاهش فقر در اين کشور، مردم فقير مصر روي کمکهاي دولت حسابي باز نمي کنند.
در کنار گزارشهاي مربوط به بالا بودن نسبت فقرا در مصر، پژوهشهاي تخصصي در اين کشور نشان مي دهد حدود نيمي از خانواده هاي مصري دچار سوء تغذيه هستند. آنچه موجب نگراني بيشتر درباره سلامت اين مردم شده است، استفاده از فاضلابها براي آبياري زمينهاي کشاورزي است که اخيرا افشا شده است. اين مسئله تاثير منفي بر سلامت همه مردم اعم از فقير و متوسط و ثروتمند مي گذارد.