دولت اسلامگرای تونس در حال تدوین قانون توسعه نظام بانکداری اسلامی در این کشور و مبدل کردن تونس به مرکز منطقهای بانکداری اسلامی است.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری «رویترز»، پس از چند دهه حکومت لائیکها بر تونس اسلامگراها که در این کشور به دنبال سرنگونی رژیم زین العابدین بن علی به قدرت رسیدهاند درصدد هستند نظام بانکداری اسلامی در این کشور را توسعه بخشیده و تونس را در چارچوب برنامههایی برای احیای اقتصاد داخلی، به مرکز منطقهای سرمایهگذاری و بانکداری اسلامی تبدیل کنند.
بر اساس این گزارش، مقاماتی در وزارت دارایی تونس در حال تهیه لایحه قانون سرمایهگذاری اسلامی در کشوری هستند که تنها دارای دو بانک اسلامی است.
حمادی الجبالی، نخستوزیر تونس تاکید کرد: تونس میخواهد به مرکزی منطقهای برای سرمایهگذاری اسلامی مبدل شود و به همین منظور چارچوبی قانونی که سیاست مالی اسلامی در تونس را ساماندهی کند در حال آمادهسازی است.
الجبالی تصریح کرد: تونس در راستای رقابت با بانکهای رایج به توسعه نظامی بانکداری که با دین اسلام تناسب داشته باشد نیاز دارد.
الشاذلی العیاری، رئیس کل بانک مرکزی تونس نیز در گفتوگو با خبرگزاری رویترز با اشاره به تصمیم تونس برای توسعه بانکداری اسلامی از سال آینده افزود: بانکداری اسلامی گروههای وسیعی از جامع تونسی را در بر خواهد گرفت در حالی که بانکهای مرسوم این گونه نیستند و بانکداری اسلامی در تونس موفق خواهد بود.
نادیه قمحه، مدیر کل نظارت بر امور مالی بانک مرکزی تونس نیز گفت: قانون بانکداری اسلامی طی هفتههای آتی آماده و به دولت ارائه خواهد شد تا تصویب شود.
وی در عین حال گفت که برخی اختلافات درباره تبدیل همه بانکهای رایج در تونس به بانکهای اسلامی وجود دارد.