رييسجمهور سودان اظهار داشت كه صدور حكم بازداشت وي از سوي دادگاه بينالمللي كيفري به اتهام جنايت جنگي، باعث شده تا از حمايتهاي بيشتري نسبت به گذشته برخوردار شود.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، عمر البشير، رييسجمهور سودان در ششمين سفر خارجي خود پس از صدور حكم بازداشتش در تاريخ چهارم مارس به ديدار ملس زناوي، نخستوزير اتيوپي در آديس آبابا رفت.
بشير به خبرنگاران گفت: براي ما حكم دادگاه بينالمللي كيفري (ICC) مثبت بوده است.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، اين رهبر كهنهكار سودان از سوي اين دادگاه مستقر در لاهه متهم به ارتكاب جنايت جنگي و جنايت عليه بشريت در منطقه دارفور سودان شده است. سازمان ملل اعلام كرده است در طول شش سال گذشته و در منطقه دارفور بيش از 300 هزار تن كشته شدهاند.
حكم بازداشت عمر البشير اولين حكم صادر شده عليه يك رييس جمهور است و به گفته تحليلگران غربي ميتواند قدمي مثبت براي مواخذه نمودن رهبران كشورها باشد.
اما عمر البشير كه نزديك به دو دهه است رهبري يكي از ناآرامترين كشورهاي آفريقا را عهدهدار است، اظهار داشت: صدور اين حكم منجر به تقويت جايگاه داخلي و منطقهيي من شده است.
وي خاطرنشان ساخت: در جبهه داخلي در سودان، ما همگي شاهد آن بوديم كه چگونه مردم بدون برنامهريزي قبلي به خيابانها آمدند و از رييسجمهور سودان حمايت كردند.
بشير همچنين تصريح كرد: ما شاهد موضعي بسيار مستحكم از سوي سازمانهاي منطقهيي مانند اتحاديه عرب و اتحاديه آفريقا بوديم.
روز سهشنبه و همزمان با ورود البشير به اتيوپي هيچ نمايندهي غربي در فرودگاه حضور نداشت.
يك ديپلمات كه خواست نامش فاش نشود، اظهار داشت: سفيران فرستادگان غربي در اتيوپي در ضيافت شامي كه عمر البشير در آن حضور دارد، شركت نخواهند كرد. اين سفيران پس از دريافت ابلاغيهاي از سوي كشورشان اين ضيافت را تحريم كردهاند.
اما ملس زناوي كه كشورش اغلب اوقات داراي روابط پرتنشي با سودان است، در كنار همسايه خود ايستاد و اعلام كرد: حكم دادگاه بينالمللي كيفري كاملا غيرقابل قبول است.
ایسنا