اعضای اتحادیه های صنفی فلسطین در نوار غزه ازمسئولان امنیتی مصرخواستند تونلهای زیرزمینی در مناطق مرزی بین نوار غزه و مصر را تخریب نکنند .
دهها نفر از اعضای اتحادیه های صنفی فلسطین در اعتراض به اقدام ارتش مصر در تخریب دهها تونل زیر زمینی در منطقه مرزی رفح بین نوار غزه و مصر روز سه شنبه در برابر مقر نمادین سفارت مصر در غزه تجمع کردند .
پس از اینکه جنبش حماس در ژوئن سال دو هزار و هفت کنترل نوار غزه را به دست گرفت ، مصر سفارت خود را از غزه به رام الله منتقل کرد .
اعضای اتحادیه صنفی تاکیدکردند با توجه به ادامه تحریمهای رژیم صهیونیستی علیه ساکنان نوار غزه و مخالفت این رژیم با ورود صدها کالای اساسی ، انواع دارو و سوخت از طریق گذرگاههای تجاری رسمی به غزه ، تونلهای زیر زمینی تنها شریان حیاتی برای اهالی غزه هستند و مصر نباید این تونلها را تخریب کند.
آنان همچنین از محمد مرسی رئیس جمهور مصر خواستند برای پایان دادن به تحریمهای رژیم صهیونیستی، تصمیمی فوری برای گشایش گذرگاههای بازرگانی و ایجاد منطقه تجارت ازاد با غزه اتخاذ کند .
به گزارش خبرگزاری سما از غزه ، یونس الزیتونه رئیس اتحادیه مهندسینکشاورزی فلسطین گفت :«بازکردن گذرگاههای رسمی بین مصر و فلسطین ، ورود مواد اولیه و اساسی به منطقه تحت محاصره غزه با هدف کمک به ساکنان این منطقه و ایجاد تسهیلات لازم برای بازسازی ویرانی های نوار غزه از عوامل ضروری برای ادامه زندگی فلسطینی ها هستند و اگر این شرایط فراهم نشود به طور قطع زندگی ساکنان غزه در معرض خطر و تهدید واقعی قرار خواهد گرفت ».
الزیتونه تصریح کرد فلسطینی های تحت محاصره در غزه فقط برای تامین نیازهای ضروری و روزمره خود مجبور به حفر تونلهای زیر زمینی شده اند زیرا با توجه به تحریمهای ظالمانه اسرائیل ، چاره دیگری ندارند .
وی خاطر نشان کرد پس از اقدام ارتش مصر در تخریب تونلهای زیر زمینی در منطقه مرزی رفح ، ورود انواع کالاهای اساسی از طریق این تونلها به غزه به میزان چهل درصد کاهش یافته است .
پس از حمله اوایل ماه اوت گذشته مهاجمان مسلح به یک نقط مرزی بین مصر و غزه و کشته شدن دست کم شانزده سرباز مصری ،مسئولان امنیتی مصر تخریب تونلهای مرزی را با هدف جلوگیری از ورود افراد مسلح از غزه به مصر آغاز کردند .
در همین حال ارتش مصر اعلام کرد تاکنون صد و شش تونل زیر زمینی را در نقاط مرزی این کشور با مصر تخریب کرده است .
بر اساس امارهای غیر رسمی حدود دو هزار تونل زیر زمینی بین غزه و مصر وجود دارد و بیش از هزار و پانصد فلسطینی در این تونلها مشغول کار هستند .