دبیرکل حزب «وحدت و توسعه» لیبی تاکید کرد که شهر بنی ولید در کنترل عناصر وابسته به رژیم «معمر قذافی» است و ارتش این کشور تلاش میکند آن را از دست این عناصر آزاد کند.
«مفتاح لملوم» دبیرکل حزب «وحدت و توسعه» لیبی در گفتوگو با خبرنگار بینالملل فارس درباره تحولات اخیر شهر بنی ولید و درگیریها در این شهر گفت: آنچه در بنی ولید این روزها شاهد آن هستیم این است که عناصر وابسته به رژیم سابق و هواداران معمر قذافی در این شهر گردهم آمدند و برخی از مردمی که با انقلاب مخالف هستند را نیز با خود همراه کرده و شروع به توطئه چینی کردند و به دنبال آنند که با تجمع گروههای هوادار قذافی به انقلاب ضربه وارد کنند.
وی افزود: گروههای مسلح در بنی ولید به هیچ کدام از میانجیگریها پاسخ مثبت ندادند و کسانی که به علت جنایاتی که در دوران جنگ مرتکب شدهاند را تحویل دولت ندادند. این گروهها که بنی ولید را به کنترل خود درآوردهاند حاضر به تن دادن به قانون نیستند و علیه دولتی که یک سال و نیم از تشکیل آن گذشته دست به سلاح بردهاند.
لملوم در ادامه با اشاره به ناکامی میانجیگریها در بنی ولید، گفت: پس از آنکه میانجیگریها ناکام شد کنگره ملی عمومی (پارلمان) تصمیم جدیدی گرفت و به شهر 10 روز مهلت داد تا به خواستههای دولت تن دهد، اگر چه دوباره میانجیگریها ادامه یافت ولی باز هم گروههای مسلح به خواستههای دولت و قانون تن ندادند و به نظر میرسد آنها چیزی بیش از تن ندادن به خواسته های دولت در سر دارند. پس از آن پارلمان به ارتش ملی دستور داد که شهر را محاصره کنند و اکنون جنگ در جریان است و در نهایت این شهر به کنترل دولت در خواهد آمد.
خواستههای نامشروع شبه نظامیان بنی ولید
رئیس حزب وحدت و توسعه لیبی به خواستههای گروه مسلح در بنی ولید اشاره کرد و تاکید کرد که خواستههای این شبه نظامیان خواستههایی است که قابلیت عملی شدن ندارند، از جمله خواستههای آنها آزادی مسولان و عناصر رژیم سابق است. آنها خواستار آزادی برخی از رهبران رژیم سابق نظیر «منصورضوء» و «احمد منصور» و برخی دیگر از کسانی که در پستهای کلیدی در دوران رژیم قذافی بودند هستند، آنها این افراد را گروگان فرض میکنند که باید آزاد شوند، این در حالی است که این افراد به علت جنایاتی که مرتکب شدهاند توسط دولت باید محاکمه شوند.
وی افزود: گروههای مسلح اقدام به ربودن برخی انقلابیون شهر«مصراته» کردند. آنها «شعبان» جوان انقلابی که قذافی را پیدا کرد و او را کشت، ربودند و او را کشتند و این خود بحران جدیدی را بوجود آورد. حاکمان لیبی نیز تصمیم گرفتند که بنی ولید را به چارچوب قانون برگردانند. بنی ولید تنها شهری در خاک لیبی است که به طور کامل آزاد نشد و پرچم انقلاب نیز در آن به اهتزاز در نیامد و سرود انقلاب در آن خوانده نمیشود.
لملوم تاکید کرد: بنی ولید با وجود گذشت یک و سال و نیم از انقلاب لیبی تاکنون به طور کامل از دست عناصر قذافی آزاد نشده و تبدیل به لانهای برای تجمع هواداران قذافی شده است. شورایی که توسط انقلابیونی که بنی ولید را آزاد کردند،تشکیل شد مجبور به خروج از شهر شد، شورای نظامی انقلابیون را نیز مجبور کردند از شهر بیرون برود و شهر در کنترل مردان قذافی و کسانی که با آنها همکاری می کنند قرار گرفت.
آشوب شهر بنی ولید ارتباطی به کشته شدن خمیس قذافی ندارد
وی با اشاره به ارتباط «خمیس قذافی» پسر معمر قذافی و حوادث بنی ولید گفت: در ابتدا شایعههایی در مورد کشته شدن خمیس قذافی به همراه پسر «عبدالله السنوسی» رئیس سابق سازمان اطلاعات لیبی در جاده «طرابلس» به بنی ولید منتشر شد، پس از آن نیز شایعههایی پخش شد مبنی بر اینکه وی در شهر بنی ولید است. این شایعات پیش از حمله به بنی ولید منتشر شد و هنگامی که ارتش ملی به این شهر حمله کرد، پسر قذافی زخمی شد و پس از آن کشته شد و جنازهاش را به مصراته بردند. پسر قذافی شبه نظامیان را در بنی ولید رهبری می کرد ولی این حمله ربطی به حوادث بنی ولید ندارد.
مفتاح لملوم در ادامه تصریح کرد: شهر بنی ولید نمیتواند زیاد در برابر دولت مقاومت کند زیرا این شهر به طور کامل در محاصره است. این شهر از همه سو در محاصره است. به زودی این مشکل حل خواهد شد.
هواداران قذافی غیرنظامیان را در بنی ولید سپر دفاعی کردهاند
وی با اشاره به موانع پیش روی نیروهای دولتی در بنی ولید تصریح کرد: تنها مانعی که پیش روی نیروهای دولتی وجود دارد این است که شهر مملو از جمعیت است و هواداران قذافی از غیرنظامیان به عنوان سپر انسانی استفاده می کنند. بنابراین با وجود آنکه حمله به شهر آغاز شده است اما انقلابیون به علت آنکه میخواهند جان غیرنظامیان به خطر نیفتد خودشان تلفات زیادی خواهند داد. در هر صورت برای آزادی غیرنظامیانی که توسط عناصر قذافی به گروگان گرفته شده اند بی تردید انقلابیون و ارتش ملی تلفات زیادی را متحمل خواهند شد.
حمایت خارجی از افراد مسلح در بنی ولید
رئیس حزب وحدت و توسعه لیبی تاکید کرد: افراد مسلحی که در بنی ولید علیه دولت اسلحه کشیدهاند توسط عناصر قذافی در خارج از لیبی مورد حمایت هستند. گروههای مسلحی که در بنیولید هستند توسط عناصر قذافی و اعضای خانوادهاش که میلیاردها دلار از داراییهای ملت لیبی را دزدیدهاند، حمایت مالی میشوند.
وی افزود: بعید است که برخی حکومتهای خارجی از گروههای مسلح در بنی ولید حمایت کنند زیرا مصلحتی در این کار ندارند.
بازداشت پسران و مسئولان قذافی
لملوم درباره بازداشت اعضای خانواده قذافی و مسئولان رژیم سابق نیز گفت: تاکنون خمیس قذافی که فرمانده لشکر 130 زره پوش بود، کشته شد. معروف بود که خمیس یکی از خبره ترین نظامیان قذافی بود.
وی افزود: در مورد بقیه پسران قذافی نیز باید بگویم که «الساعدی» در نیجر است، «محمد» در الجزایر است و شایعه هایی نیز وجود دارد که «هانیبال» در شهر بنی ولید است.
این سیاستمدار لیبیایی در ادامه تاکید کرد: لیبی یک مرحله انتقالی را پشت سر گذاشت که این مرحله بسیار بد بود. مشکلی که در بنی ولید بوجود آمد را عناصر قذافی و پسران وی بوجود آوردند که پیش از این امور کشور را اداره میکردند و آنها با گروهها ی مسلح داخل شهر در ارتباط هستند، و قطعا پس از آنکه خاک بحران بنی ولید به زمین نشست، لیبی از کشورهای دیگر نیز خواهد خواست کسانی که در بحران بنی ولید دست دارند را تحویل دهند تا محاکمه شوند. کسانی که بحران بنی ولید را بوجود آوردند میخواستند از این طریق کنترل کشور را بدست بگیرند.
جنایتکاران محاکمه و اسیرانی که جرمی مرتکب نشدهاند آزاد میشوند
وی درباره تعامل با اسرا و کشتن اسرا به دست انقلابیون تصریح کرد: برخی کسانی که در زمان جنگ بازداشت شدند یا به اسارت گرفته شدند اکنون در حال محاکمه شدن هستند و برخی نیز محاکمه خواهند شد. تمام سران و فرماندهان رژیم سابق که بازداشت شدند و اکنون در مصراته، الزوایه یا طرابلس در بازداشت هستند، محاکمه می شوند.
لملوم تاکید کرد: اسرا و بازداشت شدگان معمولی که جرمی مرتکب نشدهاند به زودی آزاد خواهند شد.
ناآشنایی انقلابیون با قواعد برخورد با اسرا عامل کشتن شان بود
وی در پاسخ به پرسشی درباره کشته شدن اسرا و بازداشت شدگان به دست انقلابیون گفت: در مورد مصادیق قتل که باید بگویم که در ابتدای جنگ قتلهایی صورت گرفت، در آن زمان انقلابیون هنوز دست به سلاح نبرده بودند و هنگامی که مجرمی را می یافتند برای دفاع از خود او را می کشتند. این قتلها زمانی ارتکاب شد که انقلابیون اصول و قواعد جنگ یا قواعد مربوط به اسرا را نمیدانستند.
لملوم افزود: اکنون این گونه اقدامات هرگز وجود ندارد. اکنون با اسرا بر اساس قواعد برخورد با اسراء، برخورد می شود. گفتن اینکه انقلابیون اسرا را می کشند درست نیست این رژیم قذافی بود که اسرا را به قتل می رساند. رژیم قذافی انقلابیون را به اسارت نمیگرفت بلکه آنها را می کشت. هزاران نفر در لیبی مفقود شده اند و هرگز اثری از آنها پیدا نشده است.
عایشه دختر قذافی یکی از عوامل بحران لیبی
وی درباره «عایشه قذافی» دختر معمر قذافی نیز گفت: عایشه در الجزایر زندگی میکند و پول زیادی در اختیار دارد و خودش بخشی از توطئه علیه ملت لیبی است. از الجزایر با عناصر خود در ارتباط است و اقدامات خرابکارانه در لیبی را تامین مالی می کند.
رئیس حزب وحدت و توسعه لیبی تاکید کرد: ما هم از الجزایر و هم از کشورهای دیگر میخواهیم که عناصر قذافی را تحویل دهند زیرا اینها دستشان به خون ملت لیبی آغشته و جنایات زیادی در حق مردم لیبی مرتکب شدهاند، مدارک این امر نیز در اختیار ماست، بنابراین ملت لیبی میخواهد که کشورهای دیگر این عناصر را تحویل دهد تا عادلانه مورد محاکمه قرار گیرند. اما هر کشوری که عناصر قذافی را پناه دهد و به آنها کمک کند قطعا با ملت لیبی دشمنی میورزد و هیچ مصلحتی را در آینده مدنظر قرار نمی دهد و نمیخواهد با این ملتی که توسط قذافی مورد توهین و تحقیر قرار گرفت، برادر و دوست باشد.