تونس ابتکار عمل اتحادیه مشاغل و پیشنهاد ائتلاف 3 جانبه؛ اقدامی که گروههای سیاسی را به جای نزدیک کردن به یکدیگر از هم دور میکند.
به گزارش فارس، 50 حزب و 22 انجمن از طیف های مختلف جامعه مدنی گفتگوهای ملی را آغاز کرده اند که هدف از آن ایجاد توافقات ملی است؛ توافقاتی که مدیریت مرحله انتقالی را تضمین کند. این اقدام با ابتکار اتحادیه مشاغل تونس قدیمی ترین سازمان کارگری کشور که در دستیابی تونس به استقلال، مبارزات طولانی را داشته است صورت گرفته است.
رؤسای 3 گانه تونس در این کنفرانس ملی شرکت کرده اند و جنبش النهضه و حزب الموتمر هم پیمانش آن را تحریم کرده اند چرا که پیش از ابتکار اتحادیه مشاغل تونس برای برگزاری کنفرانس ملی پیشنهاد برگزاری انتخابات آتی در 23 ژوئن 2013 و اعتماد به نظام سیاسی دوگانه، اعلام انتخاب هیئت مستقل انتخابات و به جریان انداختن بخشنامه تنظیم شده در بخش اطلاع رسانی در آینده ای نزدیک مطرح شده بود.
"حسین العباسی" دبیرکل اتحادیه مشاغل تونس در این رابطه اظهار داشت: کشور در حال حاضر پس از سقوط رژیم دیکتاتوری لحظات سرنوشت سازی را طی می کند و با چالش های داخلی و خارجی مواجه است و شاخص های اقتصادی و مالی کاهش یافته است لذا این کنفرانس با هدف ایجاد فرهنگ جدید در زمینه گفتگوی ملی و دستیابی به اهداف و اصولی [خاص] طبق جدول زمانی مشخص برگزار شد که به وسیله آن بتوان مرحله انتقالی در کشور را اداره کرد.
از سوی دیگر "سمیر الشفی" معاون دبیر کل اتحادیه مشاغل در این رابطه می گوید: ابتکار اتحادیه مشاغل پیش از آغاز با موفقیت همراه بود چرا که تمامی گروه های سیاسی و طیف های مختلف جامعه و رؤسای 3 گانه کشور در آن مشارکت داشتند و عدم مشارکت جنبش های النهضه و الموتمر تاثیر [منفی] بر این موفقیت نداشته است و همه امیدوارند در این کنفرانس بیانیه ای صادر شود که دیدگاه ملی درباره مهمترین نقاط اختلاف گروه های سیاسی در آن منعکس شود.
وی افزود: علیرغم اینکه ما از تمامی احزاب به یک میزان حمایت می کنیم اما در منافع ملت و کشور بی طرف نخواهیم بود و بر همین اساس هدف ما متحد کردن تمامی گروه های سیاسی تونس درباره مهمترین مسائل ملی کشور است.
شفی تاکید کرد که این ابتکار دارای پیامدهای سیاسی آشکار و مثبتی خواهد بود چرا که تونسی ها هنگامی که بدون علت سیاسی و حزبی همدیگر را ملاقات می کنند به راه حل هایی دست پیدا خواهند کرد که کشور را از کشمکش های سیاسی حفظ خواهد کرد.
از سوی دیگر "محمود البارودی" عضو مجلس موسسان تونس می گوید: بحران اقتصادی واقعی در کشور وجود دارد و فعالان عرصه سیاسی باید به احداث نهادهای مختلف مردمی بیندیشند و کمیته مستقل انتخابات و هیئت قضایی در زمینه اطلاع رسانی، هیئت مستقلی باشند و این یعنی اینکه پیش از آغاز تبلیغات انتخاباتی و ترویج آنها به منافع تونس بیندیشند.
"محمد الحامدی" از دیگر اعضای مجلس موسسان تونس نیز معتقد است: تعدد ابتکار عمل ها امری مطلوب است و بیانگر آگاهی و هوشیاری نخبگان سیاسی است. وی درباره تفاوت ابتکار عمل اتحادیه مشاغل تونس با پیشنهاد ائتلاف حاکم در این کشور نیز گفت: ابتکار عمل اتحادیه مشاغل از سوی یک طرف غیر حزبی مطرح شده است و ائتلاف 3 جانبه حاکم در کشور در ابتدا با آن موافقت کرد اما همه را با پیشنهاد خود و ابتکاری دیگر غافلگیر کرد. گفتگوی ملی کنونی توام با وفاق است و همه از طریق آن تلاش خواهند کرد تا در راستای منافع کشور با یکدیگر متحد شوند.
وی افزود: ما در تمامی حالات و شرایط خوشبین هستیم و به اندیشمندان و عقلای هر دو طرف حتی ائتلاف 3 جانبه حاکم در کشور اعتماد میکنیم اما باید از تصمیم گیری های فردی و اقدامات یکجانبه پرهیز کرد چرا که طی کردن مراحل انتقال دموکراتیک در کشور نیازمند توافق واقعی است و گزینه ای جز توافق احزاب حاکم و مخالفان و تمامی گروه های سیاسی و اجتماعی پیش روی ما نیست.