براساس گزارش جديد بانك جهاني، كشاورزان آفريقايي با توجه به وجود ظرفيت هاي بالاي اين قاره، به طور بالقوه قادر به تامين نيازهاي غذايي قاره آفريقا هستند.
بگزارش ايرنا، در اين گزارش كه در آستانه نشست وزيران كشاورزي و تجارت كشورهاي عضو اتحاديه آفريقا در آديس آبابا منتشر شده ، عنوان شده است كه كشاورزان اين قاره اين توانايي را دارند كه مانع از بروز بحران غذايي در سالهاي پيش رو شوند.
در اين گزارش كه تحت عنوان ˈ آفريقا مي تواند كمك به غذاي آفريقا كندˈ منتشر شده ، تصريح شده است : اين توانايي بالقوه زماني به صورت بالفعل درخواهد آمد كه كشورهاي آفريقايي محدوديت هاي مرزي بر روي تجارت مواد غذايي در منطقه بردارند.
بگزارش بانك جهاني ، درصورت برداشتن اين محدوديت، قاره آفريقا مي تواند ساليانه بيش از 20 ميليارد دلار درآمد اضافي بدست آورد.
ˈپائول برنتون ˈ نويسنده اين گزارش با اشاره به اينكه تنها 5درصد از واردات غذايي اصلي قاره، ناشي از توليدات كشاورزان آفريقايي است ، عنوان مي كند: مابقي اين محصولات غذايي اصلي همانند دانه هاي غذايي از خارج از قاره آفريقا تامين مي شود.
بگفته وي، اين درحالي است كه توانايي بالقوه كشاورزان آفريقايي براي پاسخ به نيازهاي غذايي اين قاره بسيار بالا است چرا كه بازده توليد در قاره آفريقا بمراتب كمتر مابقي جهان است.
دراين گزارش همچنين با اشاره به بحران غذايي و انساني در منطقه ساحل آفريقا عنوان شده است : انتظار مي رود كه تقاضا براي غذا در اين قاره آفريقا در ظرف كمتر از هشت سال به دو برابر برسد كه بخشي از اين مساله به افزايش شهرنشيني در اين قاره بر مي گردد.