مردم تونس عید قربان را «عید بزرگ» خود میدانند و روزهای این عید را با روزهداری و شبهای آن را با دیدار از برادران دینی و اقوام و آشنایان به شادی میگذرانند.
به گزارش خبرنگار فارس در تونس، آداب و رسوم اعیاد مذهبی در کشورهای اسلامی مختلف و متنوع است اما شادی عید در تونس ویژگیهای خاص خود را دارد؛ روز عید قربان که تونسی ها آن را «عید بزرگ» میخوانند همه اعضای خانواده برای آمدنش در تکاپو هستند و خانه را برای استقبال از آن مهیا میکنند زنان در منازل با پخت غذاهایی که در آن ادویههای معطر به کار رفته باشد و همچنین با معطر کردن خانه با عودها و بخور مواد خوشبو کننده رائحه عید را مژدگانی میدهند.
تونسیها در ایام عید قربان اهتمام خاصی به عبادات و طاعات الهی اعم از روزهداری، ذکر و نماز میدهند و این عبادات در روز قبل از عید قربان یعنی در روز عید عرفه به اوج میرسد، شب عید قربان در مساجد جامع شهرها مراسم عبادی برپا میشود.
مسلمانان تونس نیز همچون مسلمانان دیگر نقاط جهان روز عید قربان را روز خیر و برکت میدانند که با روزهداری در این روز و روزهای قبل و بعد آن حسنات و مکارم انسانی افزون میشود و بدیها زدوده میشود بنابراین در یک خانواده تونسی بیشتر اعضای خانواده که به سن تکلیف رسیده باشند در این روز روزه دار هستند و پس از افطار روز عید قربان خانواده ها برای عید مبارکی دور هم جمع میشوند و شیرینی و آجیل صرف میکنند.
عید قربان مناسبتی برای به جای آوردن صله رحم و دیدار اقوام و آشنایان به ویژه به عیادت رفتن افراد سالخورده یا بیمار در تونس است، مردم این کشور در این مناسبتها برادران دینی خود به ویژه فقرا، ایتام و نیازمندان را فراموش نمیکنند و برخی ها در مساجد قربانی میکنند و گوشت قربانی را میان نیازمندان تقسیم میکنند.
عید قربان در تونس نماد وحدت بین مسلمانان و کنار گذاشتن اختلافات، منازعات و کینهها و راهی برای تحکیم روابط اجتماعی است و این ها همه ارزشهای دینی مبین اسلام است که به طور مؤکد به آن سفارش شده است.
سفرههای خانواده های تونس نیز در این ایام از غذاهای در عین سادگی خوش طعم و خوش رنگ تزئین میشود، از جمله غذاهایی که در این ایام رائحه آن در کوچهها میپیچد، «قدید»، «العصبان»، «احشائ الکبش» و «القلایا» و «الکمونیه» است.