تحلیلگر سیاسی شبکه فرانس بیست و چهار تصریح کرد ترکیب کابینه کنونی موقت لیبی موجب خرسندی انقلابیون این کشور نیست.
به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس24، ویرژینی هرتز تحلیلگر این شبکه گفت شمار فزاینده ای از انقلابیون لیبی علیه دولت موقت این کشور بسیج شده اند.
وی افزود معترضان از دولت لیبی انتقاد دارند که شماری از وزیران خود را از بین شخصیت های رژیم سابق انتخاب کرده است. آنان همچنین خواهان برکناری یازده وزیری شده اند که به گفته آنان به رژیم قذافی نزدیک بوده اند. وزیر امور خارجه کنونی از سفیران سابق دوران قذافی بوده که دیرهنگام از سمت خود استعفا کرد. او از نزدیکان سیف الاسلام قذافی نیز به شمار می رود. تظاهرکنندگانی که برای انقلاب لیبی نزدیکان خود را از دست داده اند عقیده دارند سپردن سمتهای مهم وزارتخانه ای به اعضای رژیم سابق اهانتی بزرگ به انقلاب آنان است.
وی افزود مهمترین چالش برای دولت این بود که دولتی متعادل تشکیل دهد که نماینده همه گروههای جغرافیایی و سیاسی کشور باشد. در سطح سیاسی این کابینه سی وزیر دارد. مهمترین گروه در این کابینه از لیبرالها تشکیل شده است. گروهی دیگر از اسلامگرایان نزدیک به اخوان المسلمین تشکیل شده است. گروه دیگر افراد مستقلی هستند که به هیچ حزب یا گروه خاص وابسته نیستند. سمتهای کلیدی نظیر وزارتخانه های خارجه و کشور و دادگستری و دفاع به این افراد مستقل سپرده شده است. از لحاظ جغرافیایی، باید تصریح کرد که انقلاب موجب خشم برخی هویتهای بومی و قبیله ای شده است. نخست وزیر خود بر اهمیت این گروههای قومی تاکید کرده است.
این کارشناس ادامه داد وزیران دوازده ماه مهلت دارند انتخابات را در لیبی برگزار کنند. از سوی دیگر اعتراضها در برابر پارلمان لیبی از اهمیت گروههای شبه نظامی مسلح در جامعه لیبی حکایت دارد و یکی از مهمترین کارهای پیش روی دولت موقت بازگرداندن امنیت به کشور است. شبه نظامیان در عمل کنترل کشور را در دست دارند و هیچ فرماندهی مرکزی آنها را کنترل نمی کند. آنان به تامین امنیت، زندانبانی و حتی برقراری عدالت می پردازند. علی زیدان نخست وزیر لیبی گفته است مهمترین اولویت برای وی کاهش قدرت این گروههای شبه نظامی خواهد بود. همچنین ایجاد ارتش و پلیس نیز اهمیت خاصی برای دولت خواهد داشت.
این کارشناس درباره تحقیقات درخصوص کشته شدن سفیر آمریکا گفت آمریکا ماموران سیا را برای تحقیقات به منطقه اعزام کرده است. آنان نتیجه گرفته اند که حمله به کنسولگری آمریکا در بنغازی از پیش طراحی شده و حمله ای تروریستی بوده است. مقامات لیبی دهها نفر را بازداشت کرده اند اما مشخص نیست که آیا کسی در این زمینه محاکمه خواهد شد یا خیر.
این کارشناس ادامه داد اما روابط آمریکا با تونس نیز بسیار دشوار شده است. ارتباط تونس با این سوءقصد در یازدهم سپتامبر در بنغازی در حال اثبات است. در سوم اکتبر گذشته دو شهروند تونسی در ترکیه بازداشت و به تونس مسترد شدند. اف بی آی، علی ارضی یکی از این دو فرد مظنون را به دخالت درحمله بنغازی متهم کرده است اما تا به امروز آمریکاییها موفق به دیدار با این افراد مظنون در تونس نشده اند. این مسئله آنقدر خشم آمریکا را برانگیخته که یکی از سناتورهای جمهوریخواه آمریکایی تهدید کرده است همه کمکهای آمریکا را به تونس قطع می کند. این ماجرا نشان می دهد که در حال حاضر همکاری میان آمریکاییها و تونسیها چقدر دشوار شده و پیشرفت تحقیقات چقدر سخت است.