پايگاه اطلاع رساني "روماندي نيوز" سوييس روز شنبه نوشت: فرستاده ويژه سازمان ملل به کنگو دموکراتيک، به رغم اظهارات مخالفان عليه نيروهاي دولتي، اعمال فشار بيشتر بر آنان را خواستار شد.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا، روماندي نيوز افزود: "آلن داس"، وضعيت و شرايط انساني فعلي در کنگو را وخيم ارزيابي کرده است.
وي، با اشاره به پيشرفت هايي در مواجهه با مخالفان اعلام کرد که حمايت از همه مردم در منطقه وسيع استان هاي "کي وو" با هشت ميليون جمعيت، همه جا و همه وقت، ممکن نيست.
بنابر اين گزارش؛ وي، در حالي مخالفت خود را با تعليق عمليات "کيمياي 2" اعلام کرد که يکي ديگر از کارشناسان سازمان ملل، اين عمليات را "فاجعه" خوانده بود.
داس افزود: تعليق اين عمليات که در استان هاي "کي وو" و توسط نيروهاي ارتش کنگو دموکراتيک و نيروهاي صلحبان سازمان ملل متحد، در حال اجرا بود، در ماه مارس به "نيروهاي دموکراتيک آزادي بخش رواندا" فرصتي براي تجهيز و ساماندهي مجدد داد.
به گزارش روماندي نيوز؛ "فيليپ آلستون" گزارشگر ويژه سازمان ملل در امور مربوط به اعدام هاي فراقانوني و صحرايي؛ جامعه جهاني را به واکنش در برابر عمليات کيمياي 2 و جلوگيري از به راه افتادن خون در برخي از مناطق کنگو دموکراتيک فراخوانده که اکنون کشتار و خشونت در اين مناطق در جريان است.
وي، همچنين در کنفرانسي مطبوعاتي در "کينشازا" پايتخت کنگو دموکراتيک، اين عمليات را "فاجعه و مصيبتي براي حقوق بشر" ناميد و افزود: صدها هزار آواره، تجاوز هاي جنسي گسترده، کشته شدن دستکم يک هزار غير نظامي، دهکده هاي به آتش کشيده شده توسط شورشيان و يا نيروهاي دولتي، همه از نتايج اين عمليات نظامي است و نيروهاي دولتي و حافظان صلح سازمان ملل بايد راهبرد خود را تغيير دهند.
بر پايه اين گزارش، شورشيان کنگو که تعداد آن ها چهار هزار تا شش هزار نفر تخمين زده مي شود، به نژاد "هوتو" رواندا تعلق دارند و نيروهاي دولتي کنگو را به کشتار مردم متهم مي کنند .
روماندي نيوز افزود: برخي از اين شورشيان در نسل کشي سال 1994 ميلادي که عليه اقليت قومي "توتسي" در رواندا رخ داد، شرکت داشتند.