الجزاير

"فاتح ربیعی" دبیرکل جنبش النهضه الجزایر تأکید کرد: کشورش نیازمند تشکیل دولت وحدت ملی است تا از این طریق مرحله انتقالی را با هدف جلوگیری از وقوع بهار عربی در این کشور پشت سر بگذارد.

«فاتح ربیعی» دبیرکل جنبش النهضه الجزایر در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در الجزیره، به تشریح اهداف و برنامه‌های این جنبش پرداخت و اعلام کرد که النهضه با مبارزات مسالمت آمیز و رسمی و قانونی خود به دنبال این است که الجزایر به طور عملی و واقعی یک جمهوری دموکراتیک، اجتماعی و پایبند به اصول اسلامی و مجری ماده 2 قانون اساسی باشد ماده ای که می گوید اسلام دین حکومت است و شریعت منبع قانونگذاری در این کشور است.

النهضه برای دولت وحدت ملی و طی کردن مراحل دولت انتقالی طرح دارد

وی انتخابات پارلمانی سابق الجزایر را سالم و شفاف نمی داند و معتقد است اصلاحات دلخواه مردم از جمله آزادی مطبوعات و افزایش حاکمیت قانون و تفکیک قوا در الجزایر صورت نگرفته است.

ربیعی با بیان اینکه اقدام انجام شده در الجزایر به اسم اصلاحات را نمی‌توان واقعاً اصلاحات دانست، گفت: جنبش النهضه طرح نزدیکی دیدگاه های سیاسی را ارائه کرده است که به موجب آن دولت وحدت ملی در راستای طی کردن مرحله انتقالی در کشور تشکیل شود و قانون اساسی آغاز شود. به گونه‌ای که به تثبیت اصل تفکیک قوا و استقلال دستگاه قضایی و آزادی مطبوعات منجر شود و سپس در قانون انتخابات و احزاب بازنگری شود و پس از این در سایه این قوانین، انتخابات پارلمانی، شوراهای محلی و ریاست جمهوری جدید برگزار شود.



وی پیش‌بینی کرد که نزدیکی دیدگاه‌های سیاسی، اصلاحات واقعی در الجزایر را در پی داشته باشد و الجزایر را از هرج و مرج و نا آرامی‌هایی که در کشورهای عربی وجود دارد، دور خواهد کرد.



دبیرکل جنبش النهضه الجزایر در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود افزود: ما در جنبش النهضه به همراه فراکسیون احزاب الجزایر سبز 714 فهرست نامزدهای شورای شهرداری ها و 47 فهرست شوراهای استانی را تهیه کرده‌ایم و آماده تبلیغات انتخاباتی هستیم.



وی معتقد است آنچه در جریان برگزاری انتخابات پارلمانی سابق روی داده، فرصت تغییر مسالمت آمیز را برای مردم الجزایر از بین برده و چه بسا در سایه فضای حاکم بر برگزاری انتخابات شوراهای محلی، آینده پیچیده‌ای را فرا روی الجزایری‌ها گشوده است.

****متن کامل این گفت‌وگو به شرح ذیل است****



فارس: مهمترین اهداف و برنامه‌های جنبش النهضه الجزایر چیست؟

جنبش النهضه یکی از احزاب اساسی الجزایر است. زمانی که این کشور تک حزبی بود به عنوان یک جنبش سری در سال 1974 تاسیس شد و پس از اینکه در الجزایر فضای باز سیاسی به وجود آمد، به یک انجمن دارای ویژگی فرهنگی و اجتماعی و سپس به یک حزب سیاسی تبدیل شد.

این حزب در دوره‌های مختلف گفتگوهای [ملی] و دولت مشارکت داشت. جنبش النهضه همچنین گزینه آشتی ملی را پذیرفت و به خاطر آن مبارزه کرد و در برقراری ثبات در الجزایر سهیم بوده است.

برنامه‌های سیاسی النهضه مبتنی بر تکمیل کردن اهداف بیانیه انقلاب آزادیبخش الجزایر در اول نوامبر است زیرا این بیانیه تاکنون حاکمیت الجزایر و استقلال آن را محقق کرده است اما این بیانیه خواهان تشکیل یک جمهوری دموکراتیک و اجتماعی دارای حاکمیت در چارچوب احکام و اصول اسلامی است و جنبش النهضه با مرجعیت اسلامی خود خواهان اسلام است و آن را الگویی در زندگی فردی و اجتماعی می داند که تمامی جنبه های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی جامعه را در نظر دارد.

جنبش النهضه با مبارزات مسالمت آمیز و رسمی و قانونی خود به دنبال این است که الجزایر به طور عملی و واقعی یک جمهوری دموکراتیک، اجتماعی و پایبند به اصول اسلامی و مجری ماده 2 قانون اساسی باشد ماده ای که می گوید اسلام دین حکومت است و شریعت منبع قانونگذاری در این کشور است.

فارس: رویدادهای سیاسی الجزایر در آستانه انتخابات شوراهای محلی را چگونه ارزیابی می کنید و مقدمات برگزاری این انتخابات که قرار است در اواخر ماه جاری میلادی برگزار شود چگونه است؟

جنبش النهضه انتخابات شوراهای محلی را مهم و اساسی می‌داند چرا که مستقیماً به دغدغه‌های شهروندان می‌پردازد اما مقدمات برگزاری این انتخابات در سطحی که انتظار داریم نیست با این وجود ما در جنبش النهضه به همراه فراکسیون احزاب الجزایر سبز 714 فهرست نامزدهای شورای شهرداری ها و 47 فهرست شوراهای استانی را تهیه کرده‌ایم و آماده تبلیغات انتخاباتی هستیم.

امیدواریم انتخابات آزاد و شفاف باشد و در این زمینه در حال رایزنی با فراکسیون الجزایر سبز هستیم تا امور را به سوی برگزاری انتخابات سالم سوق دهیم. هر چند که گزارش نخست کمیته مستقل نظارت بر انتخابات چندان امیدوارکننده نیست به ویژه اینکه این کمیته گزارش خود را به وزارت کشور

ازریابی شما از انتخابات پارلمانی سابق و نتایج آن چیست؟

انتخابات پارلمانی سابق طبق گزارش کمیته ملی نظارت بر انتخابات سالم و شفاف نبود و به همین دلیل مردم از شرکت در انتخابات صرف‌نظر کردند و همین امر ناتوانی پارلمان در نظارت بر عملکرد دولت و برآورده کردن خواسته های ملت به ویژه اصلاحات سیاسی را در پی داشت.

اصلاحاتی که مردم دوست داشتند آزادی‌ها از جمله آزادی مطبوعات و حاکمیت قانون افزایش یابد و اصل تفکیک قوا صورت گیرد لذا ما در جنبش النهضه و در چارچوب فراکسیون الجزایر سبز معتقدیم آنچه در جریان برگزاری انتخابات پارلمانی سابق روی داد فرصت تغییر مسالمت آمیز را برای مردم الجزایر از بین برد و چه بسا در سایه فضای حاکم بر برگزاری انتخابات شوراهای محلی آینده پیچیده ای را فرا روی الجزایری ها گشوده است.

ما امیدواریم حکومت الجزایر واقعیت سیاسی کشور را مورد بررسی قرار دهد و طرح نزدیک کردن دیدگاه های سیاسی در راستای بازگرداندن امور به جایگاه خود پیش از اینکه بحرانی شود را بپذیرد.

فارس: ازریابی جنابعالی از تشکیل دولت جدید و طرح کاری دولت که اخیراً به پارلمان ارائه شده چیست؟

طرح کاری دولت عمومی است و فاقد آمار و ارقام است در نتیجه نظارت بر دولت و محاسبه آن آسان نیست. از سوی دیگر ما امیدوار بودیم ساماندهی اوضاع سیاسی به ویژه اصلاح قانون اساسی از جمله اولویت‌های دولت باشد.

ما بر این باوریم دولت کنونی قادر به برآورده کردن خواسته‌های ملت الجزایر نیست حتی تصویب قانون مالی جدید که طی روزهای آتی تصویب خواهد شد همچنان به درآمد نفتی تکیه دارد و ما امیدوار بودیم الجزایر از درآمدهای نفتی در راستای تولید ثروت استفاده کند اما متاسفانه تاکنون ساز و کار اقتصادی در کشور به طور مطلوب و متناسب با اهداف ملت الجزایر این کشور بزرگ و تاریخی نبوده است.

فارس: کشورهای عربی سال گذشته شاهد موجی از قیام های عربی بود و الجزایر به نوبه خود اصلاحات سیاسی انجام داد. نظرتان دراین باره چیست؟

ما در مورد این نامگذاری به اسم "اصلاحات" ملاحظاتی داریم زیرا آنچه که انتظار داشتیم و پیشنهاداتی که به کمیته مشورتی ملی (کمیته‌ای که پس از حوادث 5 ژانویه تشکیل شد) ارائه کردیم امید داشتیم از طریق یک سیستم حقوقی جدید که با تحولات کشورهای عربی پس از انقلاب‌های عربی همراه و همخوان بود.

گذر زمان به ویژه انتخابات پارلمانی الجزایر به ما ثابت کرد که بحران در کشور همچنان وجود دارد و الجزایر در بحران اوایل دهه 90 بسر می برد. پس از رویدادهای 5 ژانویه قوانین بحران سازی تصویب شد ما امیدواریم با توجه به اینکه هنوز قانون اساسی اصلاح نشده است گروه های سیاسی [مختلف] در اصلاح آن مشارکت داشته باشند و در این باره گفتگوهای جدی را آغاز کنند.

جنبش النهضه طرح نزدیکی دیدگاه های سیاسی را ارائه کرده که به موجب آن دولت وحدت ملی در راستای طی کردن مرحله انتقالی در کشور تشکیل شود و در این مرحله انتقالی اصلاح قانون اساسی آغاز شود. به گونه‌ای که به تثبیت اصل تفکیک قوا و استقلال دستگاه قضایی و آزادی مطبوعات منجر شود و سپس در قانون انتخابات و احزاب بازنگری شود و پس از این در سایه این قوانین، انتخابات پارلمانی، شوراهای محلی و ریاست جمهوری جدید برگزار شود.

ما گمان می‌کنیم نزدیکی دیدگاه‌های سیاسی، اصلاحات واقعی در کشور را در پی خواهد داشت و الجزایر را از هرج و مرج و ناآرامی‌هایی که در کشورهای عربی وجود دارد دور خواهد کرد.


صفحه مناسب چاپ پیشنهاد این صفحه از این خبر یک pdf بساز

سایر خبرها

  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۱ استقبال امیرعبداللهیان از همتای الجزایری در تهران
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۰ دیدار سفیر ایران با وزیر خارجه سیرالئون
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۹ ملاقات سفیر ایران با زندانیان ایرانی در موزامبیک و کسب اطلاع از سلامت آنها
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۸ رسانه اماراتی: حمیدتی و البرهان دیدار می‌کنند
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۹ گفت‌وگوهای منطقه‌ای بن‌سلمان و السیسی در پاریس
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۸ مغرب نشست «النقب» را به تعویق انداخت
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۷ سودان جنوبی مرزهایش با سودان را بست
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۶ دیدار سفیر ایران با رئیس مجلس نمایندگان تونس
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۶ تأسف وزیر خارجه مصر از موضع اتحادیه اروپا درباره سوریه
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۵ امیرعبداللهیان: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی در دستورکار دولت است
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۴ کنعانی حمله تروریستی در اوگاندا را به شدت محکوم کرد
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۳ تصمیم دولت بورکینافاسو برای راه‌اندازی سفارت در تهران
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۲ رئیس حزب‌ الوفد رسما نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری مصر شد
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۸ تمدید سه روزه آتش‌بس در سودان
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۷ کرملین: تحقق طرح صلح آفریقا درباره اوکراین سخت است
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ دعوتنامه اردوغان برای السیسی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ 17 غیرنظامی سودانی از جمله چند زن و کودک در حمله هوایی کشته شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۵ کشته شدن 38 دانش‌آموز اوگاندایی در یک حمله تروریستی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۴ یونیسف: بیش از 1 میلیون کودک به علت جنگ در سودان آواره شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۳ «نیروهای پشتیبانی سریع» سودان، ارتش را به مثله کردن 2 عضو خود متهم کردند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۲ العربیه از تشکیل کمیته‌ ایرانی-مصری برای احیای روابط خبر داد
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۷ سفر نخست‌وزیر عراق به قاهره با محوریت ایران و تقویت روابط
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تشدید جنگ داخلی در سودان پس از پایان آتش‌بس 24ساعته
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۵ رژیم صهیونیستی به دنبال تولید تسلیحات در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۸ وعده ایتالیا برای کمک ۷۰۰ میلیون یورویی به تونس
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۷ نشست شورای همکاری خلیج فارس و مصر درباره مسائل منطقه‌
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۶ مشارکت رژیم صهیونیستی در رزمایش «شیر آفریقا» در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۵ درگیری‌های خونین بین مردم و نیروهای امنیتی در سنگال
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۴ کشته شدن ده‌ها کودک در شمال نیجریه در پی حمله مردان مسلح
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تمایل کومور برای ازسرگیری روابط رسمی با ایران