شهروندان مصری به سی ان ان گفتند دیگر حاضر نیستند شاهد ادامه حملات به غزه باشند و باید دولت مصر در این زمینه کاری انجام بدهد.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، رضا سیاح خبرنگار شبکه در مرز مصر و غزه گفت:« گذرگاه رفح جایی است که مرز مصر و غزه واقع است. مساحت غزه بسیار کوچک و درمجموع به اندازه دوبرابر واشنگتن دی سی است. غزه از طریق چهار گذرگاه به خارج ارتباط دارد که سه مورد از آنها در داخل اسرائیل(اراضی اشغالی) قرار دارد و کاملا مسدود است. اسرائیل با مسدود کردن این گذرگاهها در تلاش است غزه را خفه کند. بنابراین، فقط گذرگاه رفح به عنوان راه ارتباطی غزه با جهان خارج باقی مانده است. این گذرگاه غزه را به متحد عربی منطقه ای یعنی مصر مرتبط می کند. مردم مصر که از تحولات غزه به خشم آمده اند در کنار این گذرگاه تجمع می کنند و با سردادن شعارهایی خواهان برخورد با حملات اسرائیل به غزه هستند. روز گذشته نیز مردم مصر در این مکان تظاهرات کردند. با تشدید حملات به غزه، خشم مردم مصر در گذرگاه رفح بیشتر و بیشتر می شود. مردم مصر خواهان آن هستند که دولت کشورشان برای کمک به مردم غزه اقدام کند.»
یک شهروندمصری در این باره گفت.. مصر تغییر کرده است. مردم مصر تغییر کرده اند. ما دیگر منتظر نمی مانیم تا دولت مصر برای مردم غزه کاری انجام بدهد. ما خودمان وارد عمل می شویم. ما از دولت مصر می خواهیم موضع قاطع در این باره اتخاذ کند.
رضا سیاح افزود:« روز گذشته پانصد تظاهرکننده در تظاهرات گذرگاه رفح شرکت داشتند. آنها با طی مسافتی در مدت هفت ساعت از قاهره به این مکان آمده بودند تا اعتراض خود را به اوضاع غزه ابراز کنند. آنها می خواهند به غزه بروند و به مردم غزه کمک کنند.»
یک خانم مصری در این خصوص گفت.. من واقعا می ترسم.وقتی در منطقه ای بمباران باشد، هیچ فردی به آنجا نمی رود اما ما باید بر ترس خود غلبه کنیم و به غزه برویم.
رضا سیاح گفت:« تظاهرات مردم مصر فقط به گذرگاه رفح محدود نمی شود بلکه در قاهره نیز گسترده است. این درحالی است که نمایندگان بیست و دو کشور عربی در قالب اتحادیه عرب در نشست قاهره اعلام کرده اند روز سه شنبه حدود ده وزیر خارجه از کشورهای عربی به غزه اعزام می کنند.این اقدام بخشی از تلاشهای اتحادیه عرب برای پایان دادن به درگیری ها است. رئیس دستگاه جاسوسی (اطلاعات) مصر نیز سرگرم گفتگو با مقامات حماس و اسرائیل است تا از این طریق، آتش بس برقرار شود. این مقام مصری همان مقامی است که در سال دو هزار و یازده توانست با رایزنی هایش زمینه آزادسازی گیلاد شالیط ، نظامی اسرائیلی را فراهم کرد. بااین اوصاف، به نظر می رسد مصر بار دیگر نقش کلیدی در استقرار آتش بس در منطقه ایفا می کند.»