وزير امور خارجه مصر، بر رفع كامل محاصره غزه تاكيد كرد و گفت: حصر غزه بايد هرچه زودتر به طور كامل رفع شود تا مردم اين منطقه با پايان رنج و مشقت ها، يك زندگي عادي داشته باشند.
به گزارش ايرنا،ˈمحمد كمال عمروˈ كه به منظور ديدار و گفتگو با همتاي آلماني خود به برلين سفر كرده است،عصر پنح شنبه در نشست خبري مشترك با ˈگيدو وسترولهˈ با اشاره به نقش قاهره در برقراري آتش بس در نوار غزه،خاطرنشان كرد: مردم غزه حق دارند در آرامش و عزت زندگي كنند و همه بايد براي برقراري آتش بس دائمي در منطقه تلاش كنند.
وزيرخارجه مصر در ادامه اين نشست خبري در پاسخ به سوالي درخصوص ناآرامي ها و اعتراض هاي اخير در واكنش با تصميمات جديد رييس جمهور اين كشور،گفت: يكي از نتايج مهم انقلاب مردمي مصر برگزاري انتخابات آزاد و مشروع بوده و آنچه مهم است اينكه در اعتراض هاي اخير هيچكس حتي مخالفان محمد مرسي، مشروعيت وي را به عنوان رييس جمهور زير سوال نبرده اند.
محمد عمرو درادامه سخنان خود با اشاره به راي گيري در سازمان ملل متحد درمورد درخواست ارتقاي جايگاه سياسي فلسطين در اين سازمان كه قرار است امروز( پنج شنبه) برگزار شود،از دولت آلمان خواست با دادن راي مثبت به اين درخواست،به فلسطيني ها در تحقق اين خواسته مهم و بزرگ كمك كند.
وزير امور خارجه آلمان نيز در اين نشست خبري از مصر به عنوان كشور مهمي در منطقه خاورميانه نام برد و بر گسترش روابط با قاهره در زمينه هاي مختلف تاكيد كرد.
گيدو وستروله با اشاره به تحولات اخير در اين كشور،افزود: تغييرات و تحولات در منطقه خاورميانه وقتي موفق خواهد بود كه تحولات مصر با موفقيت همراه باشد.
وزيرخارجه آلمان در ادامه بر تلاش براي بوجود آمدن اجماع ملي در مصر تاكيد كرد و گفت:براي حل بحران داخلي پيش آمده در اين كشور نكات مهمي همچون اتحاد ملي، احترام به قانون،برقراري دمكراسي و ايجاد مشاركت مردمي بايد مورد توجه قرار گيرد.
وستروله افزود: رعايت قانون و احترام به آن شاخص اصلي دمكراسي است و وجود يك دستگاه قضايي مستقل در هر كشوري از جمله مصر،اجتناب ناپذير است.
وي در ادامه سخنان خود از آنچه ˈسياست فعال مصر در زمينه صلح در منطقهˈ خواند، تمجيد كرد و از تلاش هاي قاهره در راه برقراري آتش بس در نوار غزه قدرداني كرد.
وزير امور خارجه آلمان افزود: نقش و مسووليت مصر در اين موضوع تحسين برانگيز بود و اميدوارم با ادامه تلاش ها شاهد برقراري يك آتش بس دائمي و برقراري صلح و ثبات و آرامش كامل در منطقه باشيم.
وستروله در پاسخ به درخواست همتاي مصري خود درمورد موافقت اين كشور با خواسته فلسطين براي ارتقاي سياسي جايگاه در سازمان ملل، گفت كه آلمان به اين درخواست راي ممتنع خواهد داد.
پيشتر دولتمردان آلمان تاكيد كرده بودند كه با ارتقاي جايگاه فلسطين درسازمان ملل مخالف هستند و به آن راي منفي خواهند داد و حتي تلاش خواهند كرد تا ديگر كشورهاي اروپايي را نيز در اين مخالفت با خود همراه كنند.
به نظر مي رسد راي مثبت كشورهايي همچون فرانسه و ايتاليا و برخي ديگر از اعضاي اتحاديه اروپا به درخواست فلسطيني ها، مقام هاي آلماني را به اين نتيجه رسانده كه در مخالفت با خواسته فلسطينيان،تنها هستند.
وستروله با عقب نشيني از مواضع قبلي خود در اين زمينه،افزود: به نظرم اين تصميم درستي است زيرا در پيش نويسي كه فلسطيني ها ارائه كرده اند به راه حل دو دولت اشاره شده است.
در نشست خبري مشترك وزيران خارجه مصر و آلمان همچنين اعلام شد كه محمد مرسي، رييس جمهور مصر اواخر ماه ژانويه به آلمان سفر خواهد كرد.
وزير خارجه مصر همچنين در رابطه با درخواست كشورش براي دريافت كمك هاي مالي از صندوق بين المللي پول تاكيد كرد كه براي پرداخت اين كمك ها نبايد پيش شرطي تعيين شود.
پيشتر برخي از مقام هاي اتحاديه اروپا در سخناني با اشاره به ناآرامي هاي اخير در مصر،رييس جمهور اين كشور را تهديد كرده بودند كه ادامه اين وضعيت ممكن است موجب محدود شدن پرداخت كمك هاي مالي به قاهره شود.