به گزارش جهان به نقل از ايرنا از بيروت، اين روزنامه در شماره امروز پنجشنبه خود با انتشار گزارشي در رابطه با علل حمله نظامي ناتو به ليبي و سقوط ˈمعمر قذافيˈ ديكتاتور معدوم اين كشور نوشت: بنابر تحقيقات انجام شده، نقاط تشابهي ميان جنگ سال 2003 عراق و جنگ 2011 ليبي وجود دارد كه مهم ترين آن مساله نفت و گاز است.
فكر سرنگون ساختن نظام قذافي به شكل جدي از سال 2009 توسط قطر و فرانسه شكل گرفت و هدف از آن دستيابي به يك سفره گاز طبيعي اين كشور بود تا بدين شيوه سوخت مورد نياز اروپا فراهم شده و فرانسه تا مدت 30 سال در راس توليد كنندگان برتر نفتي اين قاره قرار گيرد.
داستان به سال 2007 ميلادي زماني كه قذافي، سفري رسمي به فرانسه در زمان رياست جمهوري ˈنيكولا ساركوزيˈ داشت، باز مي گردد كه در آن توافقنامه خريد چند جنگنده نظامي توسط ليبي، به قيمت ميليون ها يورو به امضاء رسيد.
اين سفر با كشف يك سفره نفتي عظيم در غرب ليبي، توسط شركت نفتي ˈتوتالˈ فرانسه همراه شد؛ چاهي كه براي مصرف بيش از 30 سال تمام اتحاديه اروپا كفايت مي كند.
طي اين سفر و با وساطت يك تاجر لبناني الاصل به نام ˈزياد تقي الدينˈ، دو طرف ليبيايي و فرانسوي به توافق رسيدند كه تمام حقوق مربوط به اين چاه نفت در فاصله زماني 2008 تا 2009 ميلادي به توتال با قيمتي معادل 140 ميليون يورو واگذار شود.
به گفته تقي الدين، تنها شرط طرف ليبيايي اين بود كه هيچ طرف سومي همراه با توتال در بهره برداري از اين منبع گازي مشاركت نكند؛ اما در سال 2009 قطر نيز وارد داستان شده و خواست كه در اين معاملات سهم داشته باشد و بدين منظور از فرانسوي ها بخشي از اين چاه را كه به نام ˈان سي 7ˈ معروف است، خريداري كرد.
اين اتفاق خشم شديد مقامات ليبي را برانگيخت و آنها سريعا خواستار كنار گذاشتن قطر از اين جريان شدند كه اين مساله باعث واكنش قطر شدند.
تقي الدين در اين رابطه مي گويد: قطري ها با خود انديشيدند كه چرا با نام سرنگون ساختن ديكتاتور ليبي، جنگي عليه اين كشور به راه نيندازيم؟ و البته اين در حالي بود كه قطر فراموش كرده بود كه خود هم يك نظام ديكتاتور است اما ديكتاتوري كه با رضايت و خوشنودي ساركوزي همراه بود.
به گفته اين تاجر لبناني الاصل، اين قطر بود كه فرانسوي ها را به ساقط ساختن نظام قذافي، طي يك جنگ شديد تشويق كرد و در همين راستا، در سپتامبر سال 2010 تمام رايزني ها ميان طرابلس و پاريس حول اين منابع گازي راكد شد و مقامات فرانسه به شكل جدي وارد فاز تلاش به منظور سرنگوني قذافي شدند.
به نوشته الاخبار، با به راه افتادن درگيري ها در ليبي، فرانسه به اتفاق انگلستان، تنها چند ساعت پس از اعلان سازمان ملل حمله خود را به ليبي آغاز كردند و اين در حالي است كه همه مي دانند عملياتي در اين وسعت نيازمند ماه ها آماده سازي بوده و اين امر مشخص مي سازد كه آنها از مدت ها قبل خود را براي چنين حمله اي آماده كرده بودند.
اين روزنامه مي افزايد: تنها پس از گذشت 15 روز از آغاز حمله به ليبي، شوراي انتقالي اين كشور توافق نامه اي سري با مقامات فرانسه به امضا رساند كه بر اساس آن 35 درصد از توليد نفت ليبي به فرانسه واگذار شد.
بدين وسيله فرانسه به اولين توليد كننده نفت اتحاديه اروپا تبديل شده و موانع براي بهره برداري از منابع نفتي و گازي ليبي از ميان برداشته شد.