تازه ترین تحقیقات فعالان حقوق بشر در کنگو حاکی از آن است که 200 هزار زن و دختر از سال 1998 تا کنون در جمهوری دموکراتیک کنگو مورد آزار و اذیت جنسی قرار گرفته اند.
در مصاحبه ای با شبکه خبری سی ان ان، آنک ون وودنبرگ، محقق ارشد دیدبان حقوق بشر گفت، شمار زنانی که مورد حمله قرار گرفته اند در چند سال گذشته تا سه برابر بیشتر شده است.
به گفته وودنبرگ، آزار و اذیت جنسی زنان تبدیل به سلاح جنگی شده و با گسترش کمپین ارتش کنگو علیه گروه های مسلح وضعیت زنان کشور وخیم تر شده است.
وودنبرگ در این مصاحبه گفت: "هنگامی که گروه های مسلح وارد شهر می شوند با آزار و اذیت زنان و دختران شهر قصد تنبیه مردم و ساکنان محلی را دارند. ما شواهد خود را مستند سازی کردیم."
وی از این روش به عنوان ساده ترین راه برای ایجاد رعب و وحشت در میان مردم یک جامعه کوچک یاد کرد.
دیدبان حقوق بشر ارتش کنگو را به آزار شهروندان آن کشور متهم کرده است. در ماه می (اردیبهشت) سال جاری سازمان ملل متحد نام 5 تن از سران ارتش کنگو را به اتهام اذیت زنان آن کشور فاش کرد.
دو تن از این افراد هم اکنون در بازداشت به سر می برند و سه تن دیگر تحت نظارت هستند.
ارتش های چند کشور آفریقایی در طول یک دهه در کنگو با یکدیگر درگیر بودند که به کشته شدن بیش از 5 میلیون نفر انجامید.
هر چند شش سال پیش به طور رسمی جنگ کنگو به پایان رسیده اما مردم هنوز شاهد درگیری های داخلی هستند و زنان بیشترین آسیب را در این میان می بینند.
نظامیان و شبه نظامیان در طول این سال ها به طور مکرر مرتکب آزار و اذیت جنسی زنان و کودکان می شدند و این معضل همچنان در این کشور شایع است.
وودنبرگ افزود، یکی دیگر از اسفناک ترین واقعیت های این جنگ آن است که شمار بالایی از این قربانیان را دختران نوجوان 12 تا 14 تشکیل می دهند. آزار جنسی زندگی و آینده این دختران را تباه می کند.