روزنامه نگار مصری تاکید کرد: گروه های مدنی طی پانزده روز آینده تمام تلاش خود را برای به شکست کشاندن همه پرسی قانون اساسی به کار خواهند گرفت.
بشیر عبدالفتاح سردبیر مجله دموکراسی در گفتگو با شبکه تلویزیونی بی بی سی عربی گفت: محمد مرسی در سخنرانی خود می خواست دل همه را به دست آورد. وی با دستگاه قضائی و حتی با مخالفانش سر سازش داشت و از عملکرد دستگاه قضائی و هئیت موسسانی که وظیفه تهیّه پیش نویس قانون اساسی را به عهده داشتند تقدیر کرد.
وی افزود: محمد مرسی از شهروندان مرسی درخواست کرد دو هفته دیگر پای صندوق های همه پرسی حاضر شوند رئیس جمهور مصر حتی از مخالفان همه پرسی خواست تا در این فرایند دموکراتیک شرکت کنند.
این روزنامه نگار مصری خاطرنشان کرد: بهترین چیزی که در سخنان محمد مرسی مشاهده شد حمایت وی از ایده دموکراسی بود به این معنا که مردم در امور کشور خود مشارکت داشته باشند حال چه موافق باشند و چه مخالف.
عبدالفتاح گفت: مرسی به این مطلب اشاره کرد که هیئت موسسان قانون اساسی یک هیئت عادی نبوده بلکه در سه مرحله انتخاب شده اند و این مساله خود بیانگر قانونی بودن این هیئت بوده و نشان می دهد برخلاف ادعاهای بسیاری افراد تهیّه پیش نویس قانون اساسی از طریق دموکراتیک صورت گرفته است.
وی ادامه داد: رئیس جمهور به خاطر وحدت صفوف مخالفان و مخالفت شدید آن ها با تصمیم های وی زیر فشار شدیدی قرار دارد اما از آنجا که مردم از وی حمایت کرده و با حضور خود در صحنه به مخالفان وی پاسخ می دهند فعالیت های مخالفان نه تنها وی را تضعیف نکرده بلکه بر قدرت وی نیز می افزاید.
سردبیر مجلّه دموکراسی تصریح کرد: متاسفانه نخبگان سیاسی مصر به نوعی خود را برتر از مردم عادی می پندارند و تلاش می کنند خواسته های خود را به جای خواسته های مردم جا زده و مردم را که قهرمان واقعی انقلاب بیست پنج ژانویه هستند به حاشیه برانند. سیاسیون تلاش می کنند تا خود را نماینده مردم مصر قلمداد کنند و همین مسائل باعث شده تا یک شکاف عمیق میان نیروهای سیاسی و ملت مصر ایجاد شود. کسانی که در مصر عضو احزاب سیاسی هستند بیش از سه درصد نیستند.
وی اضافه کرد: علت بروز اختلاف میان گروه های سیاسی مصر این است که انقلاب هنوز کامل نشده است و پس از انقلاب صف بندی سیاسی شدید میان دو جناح اصلی یعنی جناح اسلام سیاسی و در راس آن ها گروه اخوان المسلمین و جناح نیروهای مدنی رخ داد. میان این دو جناح بحران بی اعتمادی و نبود مذاکره و توافق دیده می شود از این رو یک شکاف میان این دو جناح ایجاد شده و در سایه بروز این شکاف بقایای رژیم سابق و مخالفان انقلاب فرصت را برای فعالیت مغتنم شمرده اند.
بشیر عبدالفتاح گفت: نیروهای مدنی پیشنهاد محمد مرسی برای گفتگوی ملی جدی جهت عبور از مرحله انتقالی را رد خواهند کرد زیرا سقف خواسته های آن ها بالا رفته و آن ها هم اکنون خواهان برکناری محمد مرسی و سرنگونی گروه اخوان المسلمین هستند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: نیروهای مدنی طی پانزده روزی که تا همه پرسی قانون اساسی باقی مانده است تلاش می کنند تا مردم را از عواقب این قانون اساسی بترسانند آن ها مردم را تشویق می کنند تا همه پرسی را تحریم کنند چنانچه این تلاش ها ثمربخش باشد ضربه ای مهلک به رئیس جمهور مصر وارد شده است اما در صورتی که این تلاش ها با شکست مواجه شود رئیس جمهور مصر پیروز میدان خواهد بود و از هر وقت دیگری قدرتمندتر خواهد بود و در مقابل، نیروهای مدنی برگ مهمی را در مقابل ملت مصر و حتی در مقابل غرب که از گروه های مدنی حمایت می کند از دست خواهند داد.