در حالی که محمد مرسی رئیس جمهور مصر در سخنرانی خطاب به مردم کشور خواستار وحدت، گفتگوی ملی و شرکت در همه پرسی پیش نویس قانون اساسی شد، مخالفان در میدان التحریر قاهره همچنان علیه وی شعار می دانند.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، در بحبوحه بزرگترین بحران سیاسی در مصر پس از انقلاب این کشور، محمد مرسی رئیس جمهور مصر پیش نویس قانون اساسی جدید را از مجمع تدوین قانون اساسی تحویل گرفت و روز پانزده دسامبر یعنی دو هفته دیگر را برای همه پرسی پیش نویس قانون اساسی تعیین کرد. مرسی خواستار گفتگوی جدی و ملی شد.
پس از یک هفته تظاهرات علیه محمد مرسی روز گذشته هواداران وی به خیابان ها ریختند و در حمایت از وی تظاهرات کردند.
رضا سیاح خبرنگار سی ان ان از قاهره گزارش داد:مدافعان مرسی می گویند همه مردم می توانند در همه پرسی قانون اساسی شرکت کنند و رای خود را بدهند و این کاملا دموکراسی است.
اهاب مصطفی از هواداران محمد مرسی، گفت این مصر واقعی است؛ مخالفان هم تظاهرات می کنند و این دموکراسی است. ما هیچ گاه نمی توانستیم آزادانه عقیده خود را این چنین ابراز کنیم.
ابراهیم حسن یکی دیگر از هواداران مرسی ، گفت: دمکراسی انتخابات است و به مردم اجازه داده می شود تا انتخاب کنند.
رضا سیاح ادامه داد: نمی توان در هیچ کجای دنیا مردمی را دید که تا این اندازه از نظر سیاسی فعال باشند؛ همه درباره سیاست صحبت و از عقیده خود دفاع می کنند. این فعالیت در نتیجه انقلاب مصر است و در خلع قدرت همه احزاب به دنبال قدرت هستند و می خواهند که دیدگاه آنها آینده مصر را رقم بزند.
سیاح ادامه داد: در آینده مشخص می شود که چه کسی قدرت بیشتری پیدا می کند، اما امروز محمد مرسی و هوادارانش پیروز بودند و تعداد زیادی در حمایت از مرسی تظاهرات کردند.
تعداد هواداران مرسی و اخوان المسلمین بسیار بیشتر از مخالفان وی بوده است.
وی ادامه داد: ممکن است فردا دادگاه قانون اساسی رای به انحلال مجلس موسسان که پیش نویس قانون اساسی را تصویب کرده است بدهد و این اقدام می تواند اوضاع را در مصر پیچیده تر کند.
چند ساعت قبل محمد مرسی در سخنرانی ای خطاب به مردم این کشور گفت، راهکار وی بسیار دیپلماتیک و مصالحه جویانه خواهد بود؛ وی از همه خواست در همه پرسی شرکت کنند و متحد باشند اما در هنگام سخنرانی مرسی مخالفانش در میدان التحریر فریاد می زدند و خواستار کناره گیری وی بودند و در حال حاضر می توان گفت درگیری ها هنوز به پایان نرسیده است.
خبرنگار سی ان ان در قاهره ادامه داد:در بحبوحه این بحران، نظامی ها بسیار ساکت هستند؛برخی می گویند این نشانه ای است که شرایط به سوی فاجعه پیش نخواهد رفت و برخی دیگر می گویند که این نشانه ای است که نظامیان از سیاست کناره گیری کرده اند؛همچنین تئوری توطئه وجود دارد که سکوت نظامیان را نشانه زد و بند مرسی با آنها می داند. اتهامی که اخوان المسلمین و ارتش تایید نکرده اند.