خبرگزاری مهر - گروه بین الملل: جنبش حماس با تشریح مهمترین ملاحظات خود درباره ابتکار جدید مصر اعلام کرد که این ملاحظات با هدف موفقیت آشتی ملی فلسطین مطرح شده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، امضای توافقنامه آشتی ملی فلسطین همچون ماه های گذشته به دلیل عنادورزی برخی مسئولان جنبش فتح و همسویی تشکیلات خودگردان فلسطین با سیاست های رژیم صهیونیستی تاکنون امضا نشده است.
مصر که از 20 اسفند سال 87 نظارت بر گفتگوهای ملی فلسطین را بر عهده دارد 10 اکتبر (18 مهر) در جریان بحران گزارش گلدستون ابتکار عمل جدیدی را برای پایان بخشیدن به اختلافات داخلی فلسطین ارائه کرد.
ابتکار عمل 28 صفحه ای مصر در اختیار مسئولان جنبش های فتح و حماس قرار گرفت که جنبش فتح پنجشنبه به طور یکجانبه موافقت خود را با آن اعلام اما جنبش حماس اظهار داشت که در مورد برخی بندهای این ابتکار ملاحظاتی دارد.
حماس اعلام کرد که این ملاحظات با هدف متوقف کردن روند آشتی ملی فلسطین مطرح نشده بلکه قصد آن موفقیت آشتی ملی است.
مهمترین ملاحظات حماس
1) مرجعیت فلسطین که در چارچوب سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) مطرح شده است. طبق ابتکار مصر مرجعیت سیاسی فلسطین تا زمان برگزاری انتخابات مجلس قانونگذاری در چارچوب رهبری موقت تحقق خواهد یافت که مهمترین وظیفه آن بررسی مسائل سرنوشت ساز ملت فلسطین و تصمیم گیری درباره آن با توافق است.
"محمد نصر" یکی از رهبران برجسته جنبش حماس در این رابطه اظهار داشت که تصمیم گیری ابومازن رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین درباره گزارش گلدستون و درخواست تاخیر در بررسی این گزارش در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد بهترین دلیل برای مخالفت حماس با اعطای مرجعیت سیاسی به ساف می باشد.
2) بند دومی که حماس با آن مخالف است مربوط به اصول و چارچوب بازسازی سرویس های امنیتی فلسطین است. در ابتکار جدید مصر بندی اضافه شده که به موجب آن فعالیت هر گونه تشکیلات نظامی خارج از چارچوب سرویس های امنیتی فلسطین ممنوع است.
حماس معتقد است که از این بند در راستای از بین بردن گروه های مقاومتی که به هیچ تشکیلات نظامی یا امنیتی رسمی تشکیلات خودگردان فلسطین وابسته نیستند استفاده خواهد شد.
3) بند سوم مربوط به همکاری مشترک سرویس های اطلاعات فلسطین با کشورهای دوست است. این همکاری در زمینه مبارزه با هر گونه اقداماتی است که امنیت مشترک این کشورها را تهدید می کند.
به عقیده حماس و دیگر گروه های ملی فلسطین این بند همکاری امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین با اشغالگران اسرائیل را توجیه می کند.
از دیگر ملاحظات حماس این است که هر دولتی که پس از انتخابات آتی تشکیل شود باید مورد حمایت کشورهای عربی قرار بگیرد و نباید همچنین دولت منتخب فلسطین که در انتخابات 2006 به پیروزی رسید محاصره شود و همچنین مصر باید گذرگاه رفح را بازگشایی کند.
در همین راستا "صلاح البردویل" یکی دیگر از رهبران برجسته جنبش حماس نیز در گفتگو با روزنامه "عکاظ" چاپ عربستان سعودی اظهار داشت که حماس طی دو روز آینده زمان جدید سفر هیئتی از این جنبش به قاهره برای بررسی ملاحظات خود درباره ابتکار عمل جدید مصر را اعلام خواهد کرد.
پیش از این قرار بود هیئت حماس به ریاست "موسی ابومرزوق" معاون رئیس دفتر سیاسی حماس روز یکشنبه به قاهره سفر کند.