کارشناس مصری مسائل سیاسی هشدار داد با ادامه پافشاری مخالفان بر مواضع شان و تشدید بن بست سیاسی، انقلاب مصر در معرض تهدید قرار دارد.
بشیر عبد الفتاح به شبکه تلویزیونی الجزیره گفت: هنوز زود است تحولات را با توجه به بیانیه جدید قانون اساسی ارزیابی کرد زیرا واکنش نیروهای مخالف مدنی هنوز مشخص نشده است. واکنشهای اولیه دیشب اعلام شد و بیشتر مخالفان به مواضعشان پایبندند و می گویند آنچه محمد مرسی رئیس جمهور مصر انجام داد فریبکاری و دور زدن خواسته های مخالفان است اما حامیان مرسی می گویند این یک گام مثبت بود و او یک گام به جلو گذاشت و عملا امتیاز داد.
بشیر گفت: به گمان من رئیس جمهور باعث تشدید بحران شد. اقدامی که مرسی دیروز انجام داد اگر یک هفته پیش انجام داده بود شاید نتیجه می داد و باعث شکاف در بین مخالفان مصری می شد زیرا برخی از آنها از مرسی حمایت می کردند، اما تأخیر در تصمیم های جدید باعث شده است بخش زیادی از مخالفان با این تصمیمات موافقت کنند و در علوم سیاسی به این مخالفان ، مردم بدون رهبر می گویند .
بشیر تصریح کرد آنها در اطراف کاخ ریاست جمهوری حضور دارند و با هرگونه ابتکاری مخالفند و می گویند زمان برای چنین ابتکاری دیر شده است .
بشیر گفت: از طرف دیگر رهبران مخالفان اصلی مانند حمدین صباحی و محمد البرادعی در گفتگوها شرکت نکردند، در نتیجه نتایج این گفتگوها باعث رضایت خیلی ها نشده است. گمان می کنم نتیجه گفتگوهای دیروز احتمالا باعث می شود بخشی از مخالفان به رئیس جمهور ملحق شوند اما بیشتر مخالفان بر مواضعشان پافشاری می کنند و این تهدید وجود دارد که بحران همچنان شعله ور بماند اگرچه نشانه های حل آن ظاهر شده است .
الجزیره پرسید اگر راهکاری برای این بحران حاصل نشود چه خطراتی خواهد داشت ؟
بشیر گفت: انقلاب و ثبات را در مصر تهدید می کند زیرا همه طرفهایی که در داخل و خارج مصر به تحولات مصر اهمیت می دهند دیگر تحمل آن را نخواهند داشت که اوضاع بیش از این متنشج شود . نیروهای مسلح که تضمین کننده امنیت کشور و آخرین خط دفاعی اند شاید قادر نباشند که بار دیگر مسئولیت اداره کشور را در مرحله انتقالی و حتی در مرحله دائم به عهده بگیرند زیرا اگر نیروهای مسلح به خواست ملت یا به تمایل خودشان بازگرداند زمام امور را رها نخواهند کرد .
این کارشناس مصری افزود: آمریکا که پس از تردید فراوان از سقوط نظام حسنی مبارک حمایت کرد تحمل هزینه سرنگونی نظام جدید را نخواهد داشت. اگر نظام محمد مرسی رئیس جمهور سقوط کند جایگزین مدنی برای پر کردن آن با توجه به وضع متشنج سینا و با توجه وضع نابسامان اقتصادی و اجتماعی و امنیتی وجود نخواهد داشت. معتقدم طرفهای مختلف در داخل و خارج تحمل متشنج شدن هرچه بیشتر اوضاع را ندارند و شاید وخامت بحران باعث شود برخی رهبران مخالفان که در گفتگوها شرکت نکردند، نرمش به خرج دهند تا جلوی بدتر شدن اوضاع گرفته شود حتی آمریکا که در قبال بحران مصر موضع بیطرفانه اتخاذ کرده است. یقین دارد که برای جریان اسلامگرا در مصر جایگزینی وجود ندارد بنابراین اعلام کرد منتظر نتایج گفتگوهاست . در واقع جایگزینی برای راه حل گفتگو وجود ندارد و بدون این راه حل همه چیز مبهم می شود.