يك استاد مصري با تاكيد بر اينكه مصر به دو جبهه تقسيم شده است و اين روزها مهمترين لحظات تاريخي خود را پشت سر مي گذارد تصريح كرد مصريها علاقه اي به نزديكي دولت به غربيها ندارند.
به گزارش خبرگزاري مهر، پروفسور "نجيب علم" از اساتيد دانشگاه قاهره در گفتگو با روزنامه سوئيسي "تاگس انسايگر" در پاسخ به اين پرسش كه آيا مردم مصر قانون اساسي جديد را خواهند پذيرفت؟ اظهار داشت : مردم مصر به دو جبهه تقسيم شده اند. يكي پيروان فرهنگ اسلامي و ديگري وابستگان فرهنگ سكولار جديد. جبهه اسلامگراها به بهترين شكل سازماندهي شده و به صورت يكپارچه از دستورات و فرامين قدرت سياسي در اين كشور پيروي مي كنند. اين گروه به قانون اساسي مصر بله خواهند گفت، چرا كه آنها اعتقاد دارند قوانين اسلام را محقق خواهد كرد.
وي افزود: اما سكولارهاي مصري اعتقاد دارند كه اين قانون اساسي جديد نمونه اي از دنياي بسيار قديمي را براي مصر به ارمغان مي آورد.
علم همچنين خاطر نشان كرد: ما هر روزه با وقايع جديدي در مصر غافلگير مي شويم، به گونه اي كه همه ايده ها و انتظاراتمان را بايد دوباره تغيير دهيم. مطمئنا ملت مصر در اين روزها مهمترين لحظات تاريخ كشورشان را تجربه مي كنند.
وي افزود: همه بازيگران جديد مصر از جمله اخوان المسلمين، سلفيها و شبه نظاميان جهادي، تحت حكومت ديكتاتوري مبارك در خفا و پشت پرده زندگي و كار مي كردند. حالا آنها به يكباره آشكارا خود را نشان مي دهند و هر يك مي خواهند قدرت را در دست گيرند، مردم مصر را بر اساس ايده هاي خود آموزش داده و سيستم اجتماعي را تغيير دهند. اما گروهي كه مدتها در حاشيه بوده است، نمي تواند تصميم بگيرد. آنها فقط ايدئولوژي دارند و هيچ تصميم و برنامه اي ندارند.
اين استاد مصري در ادامه به رد تفكرات و ديدگاههاي سلفي ها پرداخته و در بخش ديگري از اين گفتگو در پاسخ به اين پرسش كه آيا انقلاب شكست خورده است اظهار داشت : به هيچ وجه. آتش انقلاب مصر هنوز در درون انسانها زبانه مي كشد و در جاي جاي اين كشور جريان دارد و شكست نخورده است.
وي همچنين در پاسخ به اين پرسش كه آيا انقلاب مصر تغييري در ذهن و فكرمردم ايجاد كرده است، گفت: بله. همه از حقوق خود سخن مي گويند. مسئله،حقوق انسانهاي ساده است. آغاز سخن گفتن درباره حق و حقوق ،اولين قدم در مسير قيام است.ما بايد به اين مردم آفرين بگوييم.سكوت سي ساله آنها ديگر تمام شده است.
وي در ادامه اظهار داشت : مردم مصر علاقه اي به نزديكي اخوان المسلمين به غرب ندارند. آنها خواهان كار و دستمزد بهتر هستند. اخوان المسلمين به وعده هاي خود عمل نكرده است. اسلامگراهاي مصري به فقرا وعده هايي داده بودند، چرا كه توسط آنها انتخاب شدند. اما آنها برنامه اي براي مبارزه با فقر طراحي نكرده اند. به اين ترتيب مردم مصر دلسرد شده اند.
اين استاد مصري در بخش ديگري از اين گفتگو با تاكيد بر اينكه مردم مصر در آستانه ياس و نااميدي قرار دارند گفت: آنها مي خواهند از گرسنگي و بيكاري نجات پيدا كنند. در چنين وضعيتي همه نگران قيام گرسنگان و فقراي مصر هستند.
وي در بخش ديگري از اين گفتگو تصريح كرد: مصر در آستانه موج دوم انقلاب قرار دارد كه خيلي خطرناك تر است. اكثر مردم شركت كننده در اين انقلاب، ديگر هيچ هدفي ندارند و مانند بمبهاي در حال انفجار هستند و هيچ چيزي خطرناكتر از انسانهاي نااميد نيست.
وي افزود: در چنين شرايطي (از طرف برخي گروههاي مخالف انقلاب)تلاشهايي صورت مي گيرد تا اين انسانهاي نااميد را متقاعد كنند كه انقلاب مصر خطايي بزرگ بود، البته آنها مستقيم اين حرف را نمي زنند، بلكه به صورت غير مستقيم روي مردم تاثير مي گذارند. آنها مقايسه هايي بين دوران قبل و بعد از انقلاب و رفاه بيشتر دوران مبارك مي كنند و مي خواهند مردم نااميد و ساده را متقاعد كنند كه با آرامش در جبهه ضد انقلاب قرار گيرند. متاسفانه انقلاب مصر در آستانه چنين انقلاب خطرناكي قرار دارد. سياستهاي اقتصادي غير شفاف دولت فعلي اين روند را تسريع مي بخشد.