کارشناس مصری مسائل اقتصادی نابسامانی اوضاع داخلی مصر را مهمترین علت به تعویق افتادن مذاکرات این کشور با صندوق بین المللی پول برای دریافت وام دانست و تاکید کرد با وجود این که مصر به این وام نیاز ندارد دولت به سبب عملکرد بد خود در صدد دریافت این وام است.
به گزارش شبکه تلویزیونی المیادین احمد سید النجار در گفتگویی با این شبکه درباره به تعویق افتادن مذاکرات بین مصر و صندوق بین المللی پول و علت آن گفت: به تعویق افتادن مذاکرات در اصل ناشی از آن است که هیچ اتفاق نظر داخلی در مصر درباره پذیرفتن وام وجود ندارد و از سوی دیگر وجود تنش ها سیاسی و فقدان توافق سیاسی درباره این وام باعث می شود صندوق بین المللی نتواند در چنین شرایطی به مصر وام بدهد زیرا هیچ ضمانتی برای آینده سیاسی محمد مرسی رئیس جمهور مصر و دولت وی وجود ندارد.
وی در ادامه در پاسخ به این که آیا به تعویق افتادن مذاکرات پیامدهای اقتصادی و اجتماعی برای مصر خواهد داشت گفت: مصر از اصل هیچ نیازی به این وام ندارد زیرا دولت مصر منابع زیادی دارد که می تواند از طریق آنها مبلغ این وام و حتی بیشتر از آن را تامین کند. اصلاح بودجه دولت و تعیین قیمت عادلانه برای صادرات نفت مصر و گاز و ثروت های معدنی مختلف از جمله این منابع به شمار می روند.
وی ادامه داد: در صورتی که مصر درآمدی نداشته باشد یا وام جدیدی دریافت نکند، ذخایر مالی بانک مرکزی مصر برای تامین اعتبارات مورد نیاز برای واردات تا ماه مارس آینده کافی است.
النجار در ادامه در پاسخ به این سوال که اگر آنطور که می گویید مصر نیازی به این وام ندارد چرا دولت هشام قندیل نخست وزیر مصر بر دریافت این وام اصرار می ورزد گفت: علت این است که دولت به دنبال منابع دیگری برای تامین اعتبارات مورد نیاز خود نیست و برای اصلاح کسری بودجه خود نیز تلاشی نمی کند در نتیجه با وجود آن که مصر نیازی به این وام ندارد دولت به سبب عملکرد نامناسب خود به این وام نیاز پیدا کرده است. بنابراین اصرار بر این وام برای آن است که دولت می خواهد اوضاع خود را به صورت موقت بهبود بخشد .