«بینلو صلاتی» از فعالان دانشگاهی نیجریه که در اجلاس اخیر «اساتید دانشگاهها و بیداری اسلامی» حضور داشته، درباره هر گونه حمله به سوریه هشدار داد.
به گزارش خبرنگار بینالملل خبرگزاری فارس، نشست «اساتید دانشگاهها و بیداری اسلامی» با حضور 600 اندیشمند داخلی و خارجی روز دوشنبه هفته گذشته در سالن همایشهای بینالمللی صدا و سیما آغاز به کار کرد. این پنجمین دور از نشستهای جهانی با موضوع «بیداری اسلامی» بود که در ایران برگزار شد. این دور از سلسله نشستها با محور بیداری اسلامی نیز پایان یافت و قرار است دور بعدی آن تحت عنوان «علمای جهان اسلام و بیداری اسلامی» بهمن ماه امسال برگزار شود.
«بینلو صلاتی» یکی از فعالان دانشگاهی و اهل نیجریه است که در نشست تهران حضور یافته بود. وی اکنون در ایران و در دانشگاه تربیت مدرس در مقطع دکتری در حال تحصیل است. صلاتی که اولین حضور خود در سلسله نشستهای بیداری اسلامی را تجربه میکند، برگزاری چنین کنفرانسها و هماندیشیها را ضروری میداند و میگوید لازم است تا این همایشها ادامه یابد.
خبرنگار بینالملل خبرگزاری فارس در حاشیه نشست «اساتید دانشگاهها و بیداری اسلامی» مصاحبهای با وی داشته که مشروح این مصاحبه در ذیل میآید:
فارس) نظر شما در مورد تحولات سوریه و حمایت آمریکا و متحدانش از مخالفان و تروریستها چیست؟ رویکرد دوگانه آمریکا در مواجهه با اعتراضات مردمی به خصوص در موضوع بحرین چطور تحلیل میکنید؟
زمانی که در مورد سوریه صحبت میکنیم، باید این موضوع را مدنظر داشته باشیم که سوریه از محور مقاومت حمایت میکند. دولت این کشور همچنین از اعتراضات در فلسطین و همینطور از حزبالله لبنان حمایت میکند. حالا، هدف این است که سوریه و محور مقاومت ضربه بخورد و قدرتی در برابر اسرائیل نداشته باشد. هدف این است که سوریه تضعیف شود تا بتوان اسرائیل را تقویت کرد. بنابراین من میگویم تمام این ناآرامیهایی که در سوریه به وجود آمده، ساختگی و تعمدی است، چرا که در اصل شما میبینید اکثریت مردم این کشور حامی بشار اسد هستند. اما آنها تروریستهایی را از خارج سوریه میآورند، تا سوریه را هدف قرار دهند.
این رویکرد دوگانه آنها را نشان میدهد. رویکرد دوگانهای که غربیها همواره داشتهاند. آنها در برابر سوریه این طور برخورد میکنند، اما حالا رفتار آنها را در بحرین ببینید. میبینید که رژیم آلخلیفه همچنان به برخورد با مردم ادامه میدهد، همچنان آنها را میکشد، آنها را سرکوب میکند، اما ما هیچکس را نمیبینیم که در مورد بحرین صحبت کند. این نشاندهنده یک رویکرد دوگانه است، یعنی اگر شما واقعا به دنبال حقیقت و عدالت هستید، باید همانطور که در مورد سوریه صحبت میکنید، آن را در مورد بحرین هم پیگیری میکنید. باید آن را در عربستان سعودی هم جویا شوید.
فارس) آمریکاییها در سال 2003 با ادعای وجود تسلیحات کشتار جمعی در عراق، به این کشور حمله کردند. حالا هم ادعاهایی مشابه در مورد سوریه و وجود تسلیحات شیمایی در این کشور مطرح میکنند. نظر شما در مورد ادعاهای اخیر آمریکا و متحدانش چیست؟
این ادعایی است که آنها در راستای اهداف و برنامههای خود مطرح میکنند. ما دیدیم که آنها طرح ورود تروریستها به سوریه را بررسی و عملی کردند، ولی تا این لحظه این طرح آنها موفقیتآمیز نبوده است. به همین جهت هم هست که حالا آنها میخواهند از راه دیگری وارد شوند. آنها این ادعا را مطرح میکنند که در سوریه تسلیحات کشتار جمعی وجود دارد تا بتوانند ناتو را وارد میدان کنند و بتوانند متحدان خود را به میدان بیاورند و به سوریه حمله کنند. اما این نشدنی و غیرممکن است، چرا که سوریه، عراق نیست. سوریه از چند جهت مورد حمایت قرار دارد. سوریه از سوی ایران مورد حمایت است، سوریه از سوی محور مقاومت حمایت میشود و همینطور حمایت چین و روسیه را نیز دارد و به همین جهت چنین حملهای میتواند منجر به آغاز جنگ جهانی سوم شود.
فارس) حدود یک سال از انقلاب مصر گذشته و اکنون بار دیگر شاهد برخی اعتراضات در میدان التحریر هستیم. فکر میکنید جنس اعتراضات اخیر نیز مشابه اعتراضات سال گذشته و ادامه انقلاب مصر است؟
زمانی که به تظاهراتهای اخیر در مصر مینگریم، دو گروه مختلف را میبینیم. گروه اول افرادی هستند که میخواهند مصر را سکولار کنند و گروه دوم کسانیاند که مذهبی هستند. اما آنچه که اکنون رخ داده است، با اشتباهی آغاز شد که مرسی مرتکب شد و این موقعیت و فرصت را به وجود آورد که این تظاهراتها شکل بگیرد. اما امیدواریم و دعا میکنیم که مرسی بتواند این مسئله را که توسط دشمنان به وجود آمده، حل کند.