مشاور حقوقی حزب آزادی و عدالت وابسته به گروه اخوان المسلمین مصر با ابراز رضایت از نتایج اولیه همه پرسی قانون اساسی گفت پیش بینی می شود مشارکت در مرحله دوم بیش از مرحله اول باشد و میانگین نتایج دو مرحله بیش از هفتاد درصد رأی موافق باشد.
میانگین نتایج دو مرحله بیش از هفتاد درصد رأی موافق باشد.
احمد ابو برکه درباره دیدگاهش در خصوص نتایج اولیه همه پرسی به شبکه تلویزیونی الجزیره گفت: این نتایج در نهایت نظر و دیدگاه مصریهاست و مورد احترام است. ملت مصر منبع و منشأ قدرت است و ملت نیز حرفش را زد و همه باید به این دیدگاه گوش کنند و به آن پایبند باشند.
آمار موافقان در دو استان از ده استان، بیش از دیگر استانها بود اما آرا هشت استان دیگر نیز بالا بود. این هشت استان همواره به استانهای نخبه و بازرگانان و روشنفکران و نخبگان جامعه شهرت دارند. بیشتر این نخبگان نیز در زمان رژیم سابق با رژیم ارتباط و منافع مشترک داشتند و رأی آنها قابل درک است اما دو استان دیگر که بیشترین موافقان با قانون اساسی را دارد بیشتر جمعیت آنان از کشاورزان و کارگران و فقرا تشکیل شده است.
هفده استان دیگر باقی مانده است که در مرحله دوم پای صندوقهای رأی خواهند رفت. این هفده استان بیشترین گرایش به اسلامگرایان را دارند و پیش بینی می کنیم در مرحله دوم همه پرسی درصد مشارکت هشتاد درصد باشد که به طور متوسط بیش از هفتاد درصد به همه پرسی رأی موافق خواهند داد.
الجزیره پرسید آیا حزب آزادی و عدالت از این نتایج راضی است؟
ابوبرکه گفت ما کاملا راضی هستیم ونتایج را کاملا قبول داریم. رضایت ما از این است که مردم مصر حرفشان را زدند و اگر مصریها رأی مخالف نیز می دادند ما راضی بودیم اما با توجه به وضع مصر این نتیجه برای ما رضایت بخش و قابل قبول است اما اکثریت مردم در استانهای باقی مانده رأی موافق به قانون اساسی، ثبات، حکومت قانون و مشخص کردن اختیارات رئیس جمهور و موارد دیگر خواهند داد.
ابو برکه درباره مشارکت بیش از هشت میلیون از بیست و شش میلیون واجدین شرایط گفت ما باید در سامانه های انتخاباتی و رأی گیری و نظارت قضایی تجدید نظر کنیم.
باید تدابیری اندیشیده شود تا رأی گیری به آسانی صورت گیرد نه آن که بیش از دو کیلومتر صف برای رأی دادن تشکیل شود.
الجزیره پرسید آیا پیش بینی می کنید که مخالفان از این فاصله اندک بین آرا موافقان و مخالفان برای ابراز تردید استفاده کنند؟
ابو برکه گفت ما مخالفانی داریم که به نفع کشور فکر نمی کنند بلکه همچنان که صحبتهای آنان نشان می دهد آنها به دروغ و افترا و وارنه جلوه دادن حقایق عادت کرده اند. حتی نسخه های جعلی از پیش نویس قانون اساسی منتشر کردند.
الجزیره پرسید این هفته تا مرحله بعدی اخوانی ها چه خواهند کرد؟
ابو برکه گفت برای معرفی هرچه بیشتر قانون اساسی تلاش خواهد شد زمانی که مردم به حقیقت قانون اساسی پی ببرند مشکل حل می شود. مشکل ما رسانه های مصر است. رسانه ها بیش از شصت سال بود که در اختیار نظام سابق بودند در نتیجه هنوز نتوانسته اند ارتباط خود را با نظام سابق قطع کنند. رسانه های مصری به هیچ وجه واقعگرا و منصف و بیطرف نیستند و همواره دروغ پراکنی می کنند و افترا می زنند.
رسانه های مصری در بخش زیادی از شکاف سیاسی و قطب بندی سیاسی مقصر هستند معتقدم با ارتباط مستقیم با مردم، حقایق روشن می شود و دست اندرکاران قانون اساسی ارزیابی واقعگرایانه ای از متون این قانون می دهند. ما نظام پارلمانی تأسیس کرده ایم. قانون اساسی مزایای زیاد دیگری دارد .