نائب رئیس حزب آزادی و عدالت مصر گفت: برخی از گروه های سیاسی مصر با وابستگان رژیم مبارک علیه انقلاب متحد شده اند.
عصام العریان در گفتگو با شبکه تلویزیونی الحره از قاهره درباره وضع همه پرسی پیش نویس قانون اساسی مصر و تاکید جبهه نجات ملی بر وقوع تقلب در این همه پرسی گفت: مواضع اعضای جبهه نجات ملی درباره همه پرسی ضد و نقیض است. برخی از اعضای این گروه گفته بودند که حتی اگر مردم با این پیش نویس قانون اساسی موافقت کنند ولی این پیش نویس باطل است. مردم از چنین دیدگاهی که دموکراتیک نیست حمایت نمی کنند. برخی نیز گفتند که با عناصر رژیم مبارک برای مقابله با اسلامگرایان و اخوان المسلمین متحد می شوند که این موضع گیری اخلاقی نیست. شایسته نیست که یکی از گروه های انقلابی در مصر که علیه رژیم حسنی مبارک قیام کرده است با عناصر و احزاب وابسته به رژیم وی علیه انقلاب متحد شود. اگر در این همه پرسی نیز تخلفاتی رخ داده باشد باید شکایات به دستگاه قضایی مصر ارائه شود. دستگاه قضایی مصر وابسته به اخوان المسلمین نیست و حتی در برخی موارد رویکرد ضد اخوانی این قضات روشن است. شمارش آرا به صورت علنی صورت گرفت و میزان آرا منفی و مثبت روشن است.
به نظر می رسد هنوز برخی از فعالان سیاسی و حقوقی مصر در شرایط رژیم مبارک زندگی می کنند و این وضع به معنای آن است که این افراد هنوز سطح تغییرات رخ داده در مصر را درک نمی کنند. مردم چنین دیدگاهی را نمی پذیرند.
وی افزود: نیروهای ضد انقلاب در مصر قوی هستند و در شمار زیادی از نهادهای دولتی این کشور حضور قوی دارند. ما راه طولانی برای تقویت انقلاب مصر داریم و به همه گروه های انقلابی مصر می گوییم که راهی طولانی برای از بین بردن رژیم مبارک در پیش رو داریم. محمد مرسی رئیس جمهور مصر از مشروعیت برخوردار است و برخی از گروه های سیاسی تلاش می کنند تا وی را سرنگون کنند یا به مشروعیت وی آسیب بزنند.
عصام العریان با تاکید بر این که ارزش های اسلامی هیچ تناقضی با دموکراسی ندارد، افزود: دولت کنونی مصر نیز یک دولت سیاسی نیست و از فن سالاران تشکیل شده است و در کابینه کنونی شماری از وزرای رژیم گذشته نیز حضور دارند. محمد مرسی برای نجات انقلاب مصر به کمک همه گروه های اسلامی و لیبرال نیازمند است. محمد مرسی برای پایان دادن به این اختلافات بارها خواهان گفتگو با گروه های مخالف شده است. اختلافاتی که در مصر در میان گروه های سیاسی وجود دارد یک مسئله طبیعی است و باید چرخش قدرت در هر کشوری صورت گیرد تا دموکراسی تقویت شود. شکی در این نیست به دست آوردن آرا و رضایت مردمی باعث اختلاف میان گروه های سیاسی خواهد شد.