روزنامه القدس العربی نوشت : تنش در مصر تنها با گفتگو حل خواهد شد.
روزنامه القدس العربی چاپ لندن در سرمقاله امروز خود دراینترنت تحت عنوان « قانون اساسی پیروز می شود ولی تنش همچنان ادامه دارد » نوشت امروز در اسکندریه دومین شهر مصر ، اسلامگراها راهپیمائیهای گسترده ای ، برای تدارک دور دوم رای گیری پیش نویس قانون اساسی براه می اندازند.
نویسنده می افزاید علت برگزاری راهپیمائی دراین شهر تصادفی نبوده است چرا که این شهر شاهد درگیریهای شدیدی میان اسلامگراها و مخالفان لائیک و لیبرالها بوده است و در این درگیریها نیز شماری قربانی شده اند باهمه اینها پیش بینی می شود راهپیمائی امروز آرامتر برگزار شود. نویسنده خاطر نشان می کند برگزاری دور دوم همه پرسی پیش نویس قانون اساسی ، در استانهایی برگزار خواهد شد که در حاشیه قرار دارند و از نظر نتایج نیز نتایج آراء و میزان مشارکت در این استانها با دور اول متفاوت خواهد بود .نویسنده تاکید می کند موفقیت پیش نویس قانون اساسی در همه پرسی قضیه ای تایید شده محسوب می شود ولی نکته ای که دراینجا مطرح است این استکه آیا حالت ثبات در مصر برقرار خواهد شد .
روشن است که لبیرالها به رهبری محمد البرادعی که رهبری جبهه نجات را برعهده دارد نتایج این همه پرسی را نخواهند پذیرفت و مدعی تقلب خواهند شد.
نویسنده خاطر نشان می کند مرسی رئیس جمهوری مصر نیز با توجه به مواضع گذشته اش اهمیتی به درخواست مخالفان نخواهد داد و برگزاری انتخابات پارلمانی را در چند ماه آینده تقاضا خواهد کرد و این به این معنی است که بحران و تنش در مصر همچنان ادامه خواهد داشت و مخالفان نیز به اعتراضهای خود ادامه خواهند داد. نویسنده می افزاید شکی در این نیست که درخواست گروههای مخالف مبنی براینکه قانون اساسی بعد از انقلاب مصر باید توافقی باشد قانونی و مشروع است و از سوی دیگر گروههای مخالف همچنین نگرانند که یک حکومت اسلامی متشکل از گروه اخوان المسلمین و گروههای سلفی به قدرت برسند و بخواهند به تنهایی یکه تازی کنند اما نکته ای که دراینجا باید به آن توجه شود این است که کشمکش ها و تنش های کنونی در مصر می تواند بر ثبات مصر تاثیر بگذارد حال آنکه ثبات در مرحله کنونی و برای پشت سرگذاشتن بحران اقتصادی که کشور با آن مواجه است فاکتوری اساسی محسوب می شود.
افزون بر این ها در مصر ستون پنجمی متشکل از بقایای رژیم پیشین و آشوبگران وجود دارد که بدنبال برانگیختن فتنه و آشوب و براه انداختن جنگ داخلی در کشور هستند و بعید نیست که اینها بخواهند مرتکب جنایات و درگیریهای مسلحانه نیز بشوند.
نویسنده با تاکید بر اینکه اتاقهای عملیات سیاه در چندین کشور اروپائی ، عربی و حتی در داخل مصر تشکیل شده است و در این اتاقها برای ایجاد ناآرامی و بی ثبات کردن مصر برنامه ریزی می شود می افزاید آیا جبهه نجات مصر که گروههای وابسته به رژیم پیشین مصر خود را پشت این جبهه مخفی کرده اند از این توطئه ها آگاهند ؟ نویسنده با اشاره به اینکه در کشورهای جهان سوم از جمله مصر دموکراسی به معنی اخص اجرا نمی شود تقاضا می کند که به اعتراضهایی که درباره آراء وجود دارد رسیدگی شود و گروه اخوان المسلمین نیز کمی بازتر با خواست مخالفان تعامل کنند چرا که به عقیده نویسنده مصر تنها با توافق و همزیستی میان گروههای مختلف سیاسی قابل اداره است و مرسی رئیس جمهوری
نیز رئیس تمامی مصریها محسوب می شود نه یک گروه و یک جریان واحد. نویسنده در خاتمه تاکید می کند بحران کنونی مصر تنها با گفتگو و مذاکره حل می شود و برای کشاندن گروههای مخالف به پای میز گفتگو باید تلاش بیشتری صورت گیرد.