بسیاری از کارشناسان بر این باورند که قانون اساسی مصر که این چنین کشور را به مشکل روبرو کرده است، مردم مصر را رو در روی یکدیگر قرار داده است.
شبکه خبری یورونیوز در گزارشی درباره همه پرسی قانون اساسی مصر اعلام کرد این کشور بعد از این همه پرسی که در روزهای پانزدهم و بیست و دوم دسامبر امسال در دو مرحله برگزار شد از نظر افکار عمومی عملا به دو قسمت تقسیم شده است.
اسلامگرایان مصری از قانون اساسی جدید حمایت می کنند و اعلام کرده اند که بیشتر مردم در همه پرسی قانون اساسی به آن رای مثبت داده اند. بر اساس آمار اولیه نزدیک به شصت و چهار درصد شرکت کنندگان به این همه پرسی رای مثبت داده اند. نتایج رسمی این همه پرسی قرار است امروز سه شنبه منتشر شود و در پی آن تا دو ماه دیگر انتخابات پارلمانی برگزار شود.
بعد از چند هفته تظاهرات جناح های رقیب که گاهی اوقات به خشونت هم کشیده شد، مخالفان که همچنان در میدان معروف تحریر حضور دارند و تحصن کرده اند.آنها از تقلب ودستکاری های گسترده در آرای مردمی در این همه پرسی خبر می دهند.
یکی از تحصن کنندگان مصری در این باره می گوید تاکنون تحصن ما در آرامش برگزار شده است و ما نمی خواهیم که اوضاع از این بدتر شود. وی می افزاید ما قانون اساسی می خواهیم که پاسخگوی نیاز همه مردم و اقشار مختلف جامعه باشد.
براساس این گزارش، پیش نویس قانون اساسی مصر که اینچنین در این کشور مشکل ساز شده است در همه پرسی که برای آن برگزار شد افراد زیادی شرکت نکردند و به زحمت سی و دو درصد واجدان شرایط رای دراین همه پرسی شرکت کردند.
احزاب مخالف دولت مصر معتقدند در بسیاری از مردم آرای رای دهندگان دستکاری شده است.
جبهه نجات ملی متشکل از نیروهای لاییک و لیبرال مصر، درباره تقلب در این همه پرسی به دستگاه قضایی مصر شکایت کرده است.
این تشکل سیاسی به نتایجی که اخوان المسلمین معتقد است در این همه پرسی در شهرهایی مانند اسکندریه و قاهره به دست آورده است بیشتر از همه معترض است زیرا افکار عمومی در این دو شهر کاملا دو قطبی است .