تهدیدهای آدم ربایی گروهی که مسئولیت ربودن یک تبعه فرانسوی را در نیجریه به عهده گرفت، موضع پاریس را پیچیده کرده و فرانسه را میان حمایت از مداخله نظامی علیه اسلامگرایان در مالی و ضرورت نجات دادن گروگان های فرانسوی در منطقه ساحل، در تنگنا قرار داده است.
چهار روز بعد از ربودن یک مهندس فرانسوی در نیجریه، گروه انصارو، جنبش گم نامی که با اسلامگرایان بوکو حرام نیجریه در ارتباط است، مسئولیت ربودن این تبعه فرانسوی را به عهده گرفت وآن را به ویژه به فعالیت فرانسه در حمایت از عملیات بین المللی در مالی مرتبط دانست.
گروه انصارو با اشاره به موضع دولت فرانسه و فرانسوی ها در مقابل اسلام و مسلمانان و تصویب قانونی در این کشور در ممنوعیت پوشش کامل اسلامی، در سال دو هزار و یازده، فرانسه را به گروگان گیری بیشتر تهدید کرد.
مقامات فرانسه روز دوشنبه با اتخاذ موضعی ملایم تر به صحبت از بررسی هایی که درباره این آدم ربایی اخیر در جریان است، بسنده کردند. با این آدم ربایی اخیر شمار گروگان های فرانسوی در منطقه ساحل به هشت نفر رسیده است.
در این منطقه تهدید علیه اتباع غربی تازه نیست، اما فرانسه با داشتن سی هزار تبعه در این منطقه، بیشتر در معرض چنین حملاتی قرار دارد.
گروه های اسلامی با بهره برداری از جنگ لیبی مقادیری تسلیحات به دست آوردند، و عملا جدایی شمال مالی و اجرای قانون شریعت توسط گروه های مرتبط با شبکه القاعده در آنجا، محل امن و غیر قابل نفوذی برای آنها در این منطقه به وجود آورده است.
فرانسوا لونکل، نماینده سوسیالیست فرانسه و یکی از نویسندگان گزارشی پارلمانی درباره منطقه ساحل در بازگشت از مالی اعلام کرد « غیر از انگلیسی ها همه باج پرداخت می کنند، فرانسه نه بیشتر و نه کم تر از دیگران باج
می پردازد ».
این نماینده فرانسوی در پاسخ به این سوال که پس چرا فرانسوی ها بیشتر هدف حملات گروگان گیری واقع می شوند، با اشاره به نقش محرکه پاریس در حمایت از خنثی کردن تروریست ها در ساحل گفت « تروریست ها فرانسه را دشمن اصلی خود می پندارند اما تاریخ استعماری فرانسه در این منطقه نیز به احساسات ضد فرانسوی در آنجا دامن زده است ».
این نماینده پارلمانی فرانسه در تابستان سال دو هزار و یازده درباره اروه گسکیه، گروگان سابق فرانسه در افغانستان، اعلام کرده بود از نظر من پرداخت باج هیچ وقت مشکلی نبوده است.
اما یک مسئول بلند پایه سوسیالیست فرانسه چند ماه پیش اعلام کرد « اندیشه ای حقیقی در این باره در جریان است که به فلسفه حکومت مربوط می شود ».
فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه نیز روز جمعه اعلام کرد « من این تجارت گروگان ها را قبول نمی کنم. همان اندازه که باید تماس برقرار شود، تماس هایی وجود دارد ... اما شما به خوبی شاهدید که آنچه که در جریان است، عملیاتی تجاری است که هیچ ارتباطی با سیاست ندارد و هدف از آن گرفتن پول هایی است که سپس برای خرید سلاح و بی ثبات کردن کشورهای به کار خواهد رفت ».