یکی از بازدیدکنندگان از نمایشگاه داراییهای بن علی و نزدیکانش میگوید: تنها از سر کنجکاوی به اینجا آمده ام تا تنها بخش بسیار کمی از آنچه که دزدان بزرگ از مال مردم فقیر و مظلوم تونس چپاول کردند، شاهد باشم.
به گزارش خبرگزاری فارس، روزنامه الغد اردن گزارش داد: نمایشگاه فروش داراییهای بن علی رئیس جمهور مخلوع تونس و خانواده وی که از یکشنبه گذشته آغاز شده و به مدت یک ماه برپا خواهد بود با استقبال قابل توجهی طی 2 روز گذشته همراه بوده است.
اگرچه برخی واقعا برای خرید در این نمایشگاه حضور یافتند اما دهها تن نیز تنها برای سیاحت و بازدید از این اجناس لوکس و گرانقیمت آمده بودند.
نمایشگاه مذکور در شهر ساحلی قمرت در شمال پایتخت و در سالن کلیوباترا هتلی برپا شده که از داراییهای بلحسن الطرابلسی برادر لیبی الطرابلسی همسر دیکتاتور فراری تونس بوده است.
بن علی به همراه همسر و فرزندانش در بحبوحه قیام مردمی در تونس در چهاردهم ژانویه سال 2011 به عربستان گریختند و بلحسن الطرابلسی داماد بن علی نیز به کانادا فرار کرد.
مهدی 25 ساله یکی از بازدیدکنندگان از نمایشگاه گفت: تنها از سر کنجکاوی به اینجا آمدهایم تا تنها بخش کمی از آنچه که دزدان بزرگ در تونس از مال مردم ضعیف، فقیر و مظلوم چپاول کرده بودند ببینم.
وی افزود: واقعا احساس ناراحتی میکنم از اینکه می بینم که آنها چگونه در ثروت هنگفتی غرق بودهاند آنگاه ملت در فقر و بیچارگی به سر میبردند.
یکی دیگر از بازدیدکنندگان که خود را مباشر یک شاهزاده سعودی خواند گفت که میخواهد بیشتر خودروهای بن علی از جمله خودروی مایباخ 62 را که دیکتاتور تونس از معمر القذافی همتای معدوم خود هدیه گرفته بود بخرد.
وی افزود: از فوریه گذشته سه بار برای خرید این خودروها درخواست داده بودیم اما جوابی نگرفتیم و منتظر ماندیم تا این نمایشگاه برپا شود و اکنون آماده خرید هستیم.
فروش این داراییهای بن علی و نزدیکان وی که دو سال پس از انقلاب تونس صورت می گیرد، قرار است دست کم 10 میلیون یورو درآمدزایی برای بودجه کشور داشته باشد.
لباسهای رئیسجمهور سابق تونس به طور میانگین سه هزار یورو فروخته میشود. وسایل لیلا طرابلسی همسر دیکتاتور و تجملات وی 40 میلیون یورو به فروش گذاشته شده است.
مردم عادی میتوانند با خرید بلیت 15 یورویی از این نمایشگاه بازدید کنند، قیمت بلیت این نمایشگاه برای اکثریت تونسیها بسیار بالا است زیرا حداقل حقوق در این کشور 160 یورو است و درآمد سرانه ناخالص ملی این کشور چهار هزار و 70 دلار در سال است.
دولت زینالعابدین بن علی در چهاردهم ژانویه 2011 سرنگون شد و وی به همراه خانوادهاش از آن زمان به عربستان گریخت.
سلیم بسبس سرپرست وزارت دارایی تونس اعلام کرد اموالی که ارزش آن کمتر از 10 هزار دینار (پنج هزار یورو) است به صورت مستقیم به فروش می رسند و این درحالی است که اموال با قیمت های بالاتر از این سقف به صورت مزایده به فروش خواهد رسید.
از جمله اموال به فروش گذاشته شده در این نمایشگاه 39 دستگاه خودرو مجلل از جمله یک دستگاه لامبورگینی گالاردو ال پی 460، یک بنتلی ورزشی، یک لیموزین زرهی کادیلاک و یک میباخ 62 چندین قطعه چینی، 300 قطعه جواهرات، چندین تخته فرش، شماری تابلو و همچنین گیرنده های تلویزیونی و رایانه است.
بسبس تصریح کرد این اموال به بن علی و 114 تن از نزدیکان او تعلق دارد.
وی افزود: به جز اسرائیلیها، از همه کشورها می توانند از این اموال خریداری کنند.