خبرنگار شبکه فرانس بیست و چهار در قاهره تصریح کرد با تایید همه پرسی درباره قانون اساسی مصر راه برای برگزاری انتخابات پارلمانی و ثبات سیاسی در این کشور هموار شده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس24، الکساندر تومبول خبرنگار این شبکه افزود اعضای اخوان المسلمین می گویند تبلیغات برای انتخابات پارلمانی مصر که دو ماه دیگر برگزار خواهد شد، از ماه ها پیش در مناطق روستایی آغاز شده است. اخوان المسلمین با برگزاری کنفرانس و دیدار با رای دهندگان می کوشد پیام خود را این طور انتقال دهد که انتخابات پارلمانی آخرین مرحله از فرایند انتخاباتی در این کشور خواهد بود. تا آن زمان محمد مرسی همچنان رئیس جمهور خواهد بود ولی در این مدت شورایی که یک سوم از اعضای آن را شخص مرسی تعیین کرده است، اختیارات قانونگذاری را در دست خواهد گرفت. این مسئله خشم زیادی برانگیخته است.
وی درباره موضع مخالفان سیاسی گفت مخالفان اعلام کرده اند به نتایج همه پرسی اعتراض می کنند و همه پرسی را نامشروع می دانند چرا که با نگاهی به ارقام میزان مشارکت، می توان نتیجه گرفت اکثریتی واقعی آن را تایید نکرده است. به علاوه هزاران شکایت به کمیسیون انتخاباتی در خصوص تخلفات متعدد در صندوقهای رای شده بود اما این کمیسیون نکته غیرعادی ثبت نکرده است.
مخالفان دیگر خواهان اعتراض نیستند اما جبهه ای مشترک در انتخابات پارلمانی بعدی تشکیل خواهند داد.
سونیا دریدی دیگر خبرنگار این شبکه نیز خاطر نشان کرد نکته ای که در رسانه ها کمتر عنوان می شود میزان عدم مشارکت در همه پرسی است. حدود سی و سه درصد از مصریها در این همه پرسی رای ندادند. به عبارتی دیگر فقط یک پنجم از رای دهندگان مصری به همه پرسی پیشنهادی اسلامگرایان رای مثبت داده اند. محتوای همه پرسی مو جب دو دستگی های عمیق در جامعه و بروز خشونتهای متعددی شده بود. بسیاری از رای دهندگان هنگام مراجعه به صندوقهای اخذ رای شور و شوقی از خود نشان نمی دادند.
وی ادامه داد نکته قابل ملاحظه دیگر نحوه رای دادن مردم در روستاها و مناطق شهری است. در استانی نظیر فیوم و مصر علیا هشتاد درصد از رای دهندگان در همه پرسی رای مثبت دادند در حالی که در شهرهایی چون پورت سعید و اسکندریه رای مثبت به دشواری حاصل شد و در قاهره اکثر مردم رای منفی دادند. این مسئله شگفت انگیز نیست زیرا اخوان المسلمین از دهها سال پیش در مناطق روستایی حضور دارد و کارهای خیریه زیادی انجام می دهد و از پایگاه مردمی قدرتمندی برخوردار است. در این مناطق فقط اسلام خواهان می توانند نظم برقرار کنند، امنیت و ثبات را به کشور بازگردانند. بسیاری از مصریها در حال حاضر خواهان از سرگیری فعالیت اقتصادی کشورشان هستند اما در شهرهای بزرگ مردم خواسته های دیگری نظیر حقوق بنیادین دارند.
ویرژینی هرتز تحلیلگر سیاسی این شبکه نیز خاطر نشان کرد در هر صورت دو دستگیها و تنشها در مصر ادامه خواهد یافت. مخالفان متوجه شده اند که مردم از اعتراضها خسته شده اند. نحوه اعتراضها نیز تغییر خواهد کرد چرا که مخالفان می خواهند همه تمرکز خود را معطوف انتخابات پارلمانی کنند. پس از این همه پرسی اتحادی بی سابقه بین مخالفان ایجاد شده است و اکنون مخالفان دو ماه مهلت دارند موضع خود را تقویت کنند. آیا این زمان برای تسخیر پایگاه مردمی اخوان المسلمین در روستاها کافی خواهد بود؟