«عبدالرحمن بن تومی»، کارشناس و استاد اقتصاد دانشگاه الجزایر تاکید کرد که اقتصاد بحران زده اروپا و نیاز شدید آمریکا به نفت حوزه خلیج فارس احتمال هرگونه اقدامی برای ایجاد تنش در منطقه خلیجفارس را از میان میبرد.
به گزارش خبرنگار فارس در الجزیره، «عبدالرحمن بن تومی» کارشناس مسائل اقتصادی الجزایر و سردبیر مجله مطالعات اقتصادی الجزایر معتقد است که هر گونه تنشی در حوزه خلیج فارس پیامدهای منفی بزرگی برای شرکتهای آمریکایی که در این منطقه به ویژه در دبی و عربستان کار می کنند به بار خواهد آورد.
وی تاکید کرد: هر گونه تنش در حوزه خلیج فارس بر اقتصاد بحران زده اروپا نیز تاثیرات منفی سنگینی خواهد گذاشت.
بن تومی استاد اقتصاد دانشگاه الجزایر معتقد است که در صورت بسته شدن تنگه هرمز که شریان حیاتی برای تجارت بین المللی و گذرگاه همه صادرات نفتی حوزه خلیج فارس محسوب می شود اقتصاد آمریکا که به سوخت کشورهای حوزه خلیج وابسته است به شدت ضربه خواهد خورد.
وی افزود: وابستگی بزرگ کشورهای حوزه خلیج فارس به واردات همه چیز از آمریکا از اجناس و کالاهای مورد نیاز تا تجهیزات صنایع و خودروهای لوکس نیز تاثیر منفی جنگ بر اقتصاد آمریکا را مضاعف می کند.
بن تومی گفت: رشد اقتصاد آمریکا نیز متاثر از اوضاع در حوزه خلیج فارس است چرا که اقتصاد آمریکا همچنان با بحران روبه رو است و هنوز از ضربه محکم بحران مالی جهانی بهبود نیافته است.
این کارشناس الجزایری تصریح کرد: هر گونه تنش در منطقه بر شاخص های اقتصادی آمریکا به طور مستقیم تاثیر می گذارد به گونه ای که درصد رشد کاهش خواهد یافت و آمار بیکاری بالا می رود در حالی که همین اکنون درصد بیکاری در آمریکا با نزدیک به 11 درصد هشدار دهنده است.
بن تومی تاکید کرد: این گزارشها که آمریکا به تدریج از وابستگی به نفت حوزه خلیج فارس جدا خواهد شد به دور از واقعیت اقتصادی است و آمریکا تا 20 و چه بسا تا 40 سال آینده محتاج به نفت حوزه خلیج فارس است.
این کارشناس الجزایری درباره پیامدهای هر گونه تنش در حوزه خلیج فارس بر اقتصاد اروپا گفت: اقتصاد اروپا مرحله بسیار حساس و پرخطری را پشت سر می گذارد به ویژه کشورهای آلمان و فرانسه اسپانیا، ایتالیا و انگلیس که با اقتصاد بحرانی دست و پنجه نرم می کنند.
دکتر بن تومی تصریح کرد: در شرایط بحران شدید اقتصادی در اروپا و آمریکا هر گونه تنش در حوزه خلیج فارس بحران اقتصاد اروپا را بدتر می کند زیرا اروپا با کشورهای حوزه خلیج فارس در زمینه تجارت امور زیربنایی در ارتباط است و بیشتر کشورهای حوزه خلیج فارس با سازمان تجارت جهانی در ارتباط است و هر گونه تنش بر سرمایه گذاری اروپا در منطقه و صادرات کالاها به کشورهای حوزه خلیج تاثیر منفی می گذارد.