وزير دفاع اسپانيا از اتحاديه اروپا خواست با انجام عمليات نظامي در كشور افريقايي مالي براي سركوب گروههاي جهادي آن كشور موافقت كند.
به گزارش ايرنا، منابع خبري امروز جمعه گزارش دادند: ˈپدرو مورنسˈ در شوراي دفاعي مجلس نمايندگان اسپانيا گفت: وضعيت بي ثبات شمال مالي، امنيت اسپانيا و در نتيجه، اروپا را به طور مستقيم تهديد ميكند و به همين دليل، اتحاديه اروپا بايد استراتژي امنيتي خود را در اين زمينه به اجرا بگذارد.
وي افزود: گام معقول كنوني در باره اوضاع مالي اين است كه اروپا عمليات نظامي در اين كشور افريقايي را تصويب و فرماندهي آن را به مدت 15 ماه تعيين كند.
وزير دفاع اسپانيا در عين حال گفت كه كشورش علاقه اي به حضور در درگيريهاي مستقيم در مالي ندارد بلكه مايل است به نيروهاي نظامي دولتي اين كشور براي مبارزه با گروههاي جهادي ˈانصارالدينˈ و ˈجنبش براي اتحاد و جهاد افريقاي غربيˈ مشاوره و تعليمات نظامي بدهد.
مورنس تصريح كرد: پايگاه عمومي اين عمليات در شهرˈ باماكوˈ پايتخت مالي خواهد بود و در آن 30 نظامي از اسپانيا شركت خواهند داشت.
وي با اشاره به آخرين تحولات كشور مالي گفت كه استعفاي ˈشيخ موديبو دياراˈ نخست وزير اين كشور پس از دستگيري توسط نيروهاي مسلح مالي ابهامات در زمينه موفقيت عمليات نظامي كنوني را افزايش داده است.
وزير دفاع اسپانيا همچنين در باره برنامه اين كشور براي خروج نظاميانش از افغانستان گفت: خروج آنها از چهار هفته پيش آغاز شده است اما بر اساس تعهدات اسپانيا در چارچوب ائتلاف كشورهاي عضو پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) شماري از نيروهاي اين كشور تا سال 2014 در افغانستان حضور خواهند داشت.
وي خاطرنشان كرد: عمليات نظامي در افغانستان، پيچيدهترين و پر هزينه ترين عمليات براي غربيها از جمله اسپانيا بوده است.
مورنس يادآور شد: در حال حاضر يك هزار و 406 نظامي اسپانيايي در افغانستان حضور دارند كه در دو استان ˈبادغيسˈ و ˈهراتˈ در غرب اين كشور مستقر هستند.
به گفته وي، هزينهاي كه اسپانيا در سال جاري ميلادي براي نظاميان خود متحمل شده است به 443 ميليون يورو مي رسد.
مورنس كه هفته جاري به همراه ˈماريانو راخويˈ نخست وزير اسپانيا براي تبريك كريسمس به نظاميان كشورش به افغانستان رفته بود، گفت: طبق برنامه، ظرف دو ماه اخير 10 درصد از نظاميان اسپانيايي از افغانستان خارج شده اند و سال 2013 نيز 40 درصد ديگر آنجا را ترك خواهند كرد تا سر انجام در سال 2014 تمامي آنها از خاك افغانستان خارج شوند.
وزير دفاع اسپانيا در حالي اين اظهارات را مطرح كرد كه نخست وزير اين كشور پيش از ديدار با ˈحامد كرزايˈ رييس جمهوري افغانستان در كابل گفته بود كشورش تمايل دارد پس از سال 2014 نيز در افغانستان بويژه استان هرات باقي بماند.
بنا به گزارشها، هم اكنون نزديك به 400 نظامي اسپانيايي در هرات مستقر هستند و كنترل فرودگاه نظامي و مدني و نيز بيمارستان اين استان همسايه ايران را در اختيار دارند.