دولت آمريكا اعلام كرد كه ديپلماسي جديدي را در قبال خارطوم در پيش ميگيرد كه شامل سياستهايي مبني بر تشويق و تهديد ميشود.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاري فرانسه، "باراك اوباما "، رئيس جمهور آمريكا روز گذشته از سياست جديد كشورش در برابر سودان خبر داد كه شامل پاره هاي از مشوق ها و در هنگام لزوم تهديد و تحريم است.
اوباما در بيانيهاي اعلام كرد: در صورتيكه دولت سودان اوضاع ميداني دارفور را بهبود بخشد و به ايجاد روند صلح كمك كند، آمريكا سياست تشويق را در پيش مي گيرد، اما اگر به ايجاد صلح كمكي نكند، فشارهاي آمريكا بر اين كشور افزايش مي يابد و تحريم هايي عليه آن وضع خواهد شد.
اوباما پيش از هر چيز خواستار پايان دادن به درگيريها و اعمال كشتار جمعي مردم و ناديده گرفتن حقوق بشر در غرب سودان شد.
منطقه دارفور در غرب سودان از سال 2003 درگير جنگ داخلي است و بر اساس گزارش سازمان ملل تاكنون 300 هزار نفر در اين منطقه كشته شده اند، اما دولت سودان اين تعداد را 10 هزار نفر مي داند.
وزارت امور خارجه آمريكا پيش از اين گفته بود كه دولت اين كشور سياستهاي جديد خود در برابر سودان را بزودي اعلام مي كند.
"هيلاري كلينتون "، وزير امور خارجه آمريكا نيز گفت: واشنگتن تلاش مي كند مسئله دارفور و اختلافات شمال و جنوب سودان را حل كند، زيرا اين مسائل در ايجاد ثبات در سودان نقش مهمي دارند.
وي افزود: عدم ثبات در سودان آينده 40 ميليون نفر را در اين كشور تهديد مي كند و موجب ايجاد خشونت و ناامني مي شود.
وي گفت: آمريكا ،سودان را به اجراي توافقنامه "نيواشا " كه در سال 2005 ميان شمال و جنوب سودان به امضا رسيد، تشويق مي كند و خواستار اين است كه انتخابات رياست جمهوري سودان طي 6 ماه آينده و همه پرسي براي تعيين سرنوشت جنوب در سال 2011 برگزار شود.
كلينتون همچنين گفت: واشنگتن بر اساس تغييراتي كه در سودان مشاهده مي كند، سياست هاي تشويقي و يا بازدارنده را در برابر اين كشور اتخاذ مي كند.