مبارزات مسلمانان براي تغيير نظام هاي سياسي جوامع شان واقعياتي را در مورد ماهيت اين جنبش ها در پيش روي ما قرار مي دهند.
به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از كرسنت آنلاين، بيش از دو سال است كه مردم منطقه براي تغيير نظام هاي سياسي در جوامع شان مبارزه مي كنند. اين مبارزات در جهت تحقق خواست هاي جنبش اسلامي در كشورهاي مسلمان هستند. در اين ميان جنبش هاي اسلامي بايستي به موضوعاتي توجه داشته باشند تا در مسير خود موفق باشند. نخست آنكه، بايستي به دقت شرايط اجتماعي – اقتصادي و سياسي جوامع شان را مورد تجزيه و تحليل قرار دهند دوم آنكه همواره در مسير خود تقوا پيشه كنند، سوم آنكه رهبري اين جنبش بايستي هدف نهايي را تعيين كند و بايستي مسير مشخص و صحيح براي رسيدن به آن تعيين كند.
تجزيه و تحليل شرايط اجتماعي – اقتصادي جوامع اسلامي براي تشخصي چالش هاي پيش روي جنبش اسلامي ضروري است. وظيفه رهبري اين جنبش نيز شناخت اين چالش و تعيين مسير مناسب است. امروز در اكثر كشورهاي اسلامي حاكمان آن كشورها از ثبات لازم برخوردار نيستند زيرا فقاد "مشروعيت" و "محبوبيت" هستند و اين فرصت مناسبي را در اختيار جنبش "بيداري اسلامي" قرار داده است.
با اين حال بايستي پس از سقوط ديكتاتورهاي فاسد در كشورهاي اسلامي تغييرات عمده بوجود ايد. براي مثال در مصر شاهد سقوط "حسني مبارك" ديكتاتور مورد حمايت آمريكا و رژيم صهيونيستي بوديم ولي پس از سقوط وي نيز دستگاههاي اداري و نظامي دست نخورده باقي ماندند و اين مسئله چالش اصلي پيش روي جنبش اسلامي مصر خواهد بود كه نتايج منفي اي را در بر خواهد داشت.
در مصر نظاميان علاوه بر آنكه طبق قانون اساسي داراي قدرت بالايي هستند بعنوان بازيگري اقتصادي نيز فعاليت مي كنند همچنين ارتش در مصر و ساير كشورهاي مسلمان داراي حكومت هاي غير مردمي مجراي تزريق افكار غربگرايانه به جامعه بوده است.
در ايران پس از انقلاب اسلامي افكار و نظام "جاهليت" سرنگون شد چنين روندي در مصر نيز ضروري است اما براي رسيدن به مقصود هزينه بسياري را در بر خواهد داشت.