چهاردهم ژانویه دومین سالگرد سرنگونی رژیم دیکتاتوری در تونس و پیروزی انقلاب مردمی با فرار زین العابدین بن علی بود و از آن روز تا به امروز همه رویدادها و فراز و نشیبهای تونس برای تحقق اهداف انقلاب خواندنی است.
به گزارش فارس، مهم ترین رویدادها در تاریخ تونس از زمان سرنگونی زین العابدین بن علی در چهاردهم ژانویه 2011 رامیتوان در چند رویداد زیر خلاصه کرد:
چهاردهم ژانویه 2011 : بن علی پس از 23 سال حکمرانی با مشت آهنین بر تونس به عربستان گریخت تا اولین رهبر کشوری عربی باشد که تحت فشار مردمی مجبور به کناره گیری شد.
یکم مارس 2011 : مشروعیت بخشی به حزب جنبش اسلام گرای النهضه و بازگشت راشد الغنوشی رهبر این جنبش از تبعید در اواخر ژانویه.
هفتم و نهم مارس 2011: انحلال فرماندهی امنیت کشور تونس و حزب تجمع قانونی دموکراتیک، حزب حاکم بن علی.
بیست و هشتم ژوئیه2011: سومین حکم غیابی علیه بن علی که جمعا 66 سال حبس را شامل می شود، صادر شد.
ششم آوریل 2011 : دولت تونس در حالی که کشور همچنان شاهد ناآرامی است از اجرای قانون حالت فوق العاده خبر داد.
بیست و سوم اکتبر 2011 : جنبش النهضه 89 کرسی از جمع 217 کرسی مجلس موسسان را در اولین انتخابات دموکراتیک در تاریخ این کشور تصاحب کرد.
دوزادهم دسامبر 2011 : المنصف المرزوقی سکولار معارض رئیس جمهور شد و در چهاردهم همان ماه حمادی الجبالی معاون رئیس جنبش النهضه دولت را تشکیل داد.
26 مارس 2012 : جنبش النهضه اعلام کرد که از پیاده کردن شریعت اسلام در قانون اساسی جدید عدول کرده است.
یازدهم و دوازدهم ژوئن 2011 : عناصر جریان سلفی و اغتشاشگران در چند شهر تونس ناآرامی ایجاد کردند که با کشته شدن یک تن و زخمی شدن صدها تن دیگر همراه بود، این حملات به دنبال تخریب یک نمایشگاه آثار تجسمی از سوی شماری سلفی صورت گرفت.
نوزدهم ژوئن 2012 : برای دومین بار ظرف یک ماه حکم اعدام غیابی بن علی به اتهام کشتار تظاهرات کنندگان صادر شد.
چهاردهم سپتامبر 2012 : صدها تظاهرات کننده مسلمان در اعتراض به ساخت فیلم آمریکایی موهن به ساحت پیامبر اکرم (ص) به سفارت آمریکا در تونس حمله کردند که به کشته شدن چهار تظاهرات کننده و زخمی شدن ده ها تن دیگر منجر شد.
پنجم اکتبر 2012 : پلیس تونس به سوی صدها تظاهرات کننده در سیدی بوزید گلوله مشقی و گاز اشک آور شلیک کر و چندین تظاهرات علیه فقر و قطعی آب و تعویق در پرداخت حقوق سرکوب کرد.
چهاردهم اکتبر 2012 : ائتلاف حاکم از موافقت با مفاد قانون اساسی جدید خبر داد اما 60 نهاد و حزب تونسی در شانزدهم اکتبر با مفاد قانون اساسی مخالفت کردند.
27 نوامبر تا اول دسامبر 2012 : 300 تن در درگیری های سلیانه در جنوب غرب تونس زخمی شدند.
هفدهم دسامبر 2012 : رهبران تونس در شهر سیدی بوزید مهد انقلاب این کشور در مراسم دومین سالگرد وقوع انقلاب در تونس مورد سنگ پراکنی تظاهرات کنندگان معترض قرار گرفتند.
سیزدهم ژانویه 2013 : ارتش تونس پس از یک هفته درگیری پلیس با تظاهرات کنندگان در بن قردان تونس در این شهر مستقر شد.