رئيس شبکه مقابله با نسل کشي تاکيد کرد اصولا دولت سودان به فشارها خوب پاسخ مي دهد.
به گزارش شبکه تلويزيوني الجزيره انگليسي سام بل درباره قصد امريکا براي اتخاذ رويکردي جديد در قبال دولت سودان براي از سرگيري روابط با اين کشور گفت ما نمي توانيم به انچه که روي کاغذ وجود دارد و حرفش زده مي شود اعتماد کنيم زيرا در گذشته نيز حرفهاي خوبي از مقامات امريکايي براي بهبود روابط با سودان شنيده ايم اما عملا تا کنون چيز قابل توجهي نديده ايم از اين رو بايد منتظر بمانيم. البته ما از توازن در مشوقها وفشارهايي که از طرف وزير خارجه امريکا براي تعامل با دولت سودان مطرح شده خشنوديم. ما همچنين از تاکيد مقامات امريکا بر لزوم بهبود اوضاع دارفور در جهت بهبود روابط با سودان استقبال مي کنيم.
مجري گفت به نظر مي رسد که دولت اوباما نيز همان رويکرد چماق و هويج را درباره سودان بکار مي برد . ايا در استراتژي دولت اوباما در اين خصوص تغييري ملاحظه مي شود؟
سام بل گفت ما هنوز از جزئيات دقيق اين استراتژي خبر نداريم از اين رو بايد منتظر اجراي اين استراتژي بود. البته يکي از نکات مثبت طرح اوباما اين است که او اوضاع دارفور را با نااراميهاي جنوب سودان مرتبط مي داند و تلاش مي کند اين دو مسئله را در کنار هم بررسي کند.
سام بل درباره علت تمديد تحريمهاي امريکا عليه سودان گفت تجربه به ما نشان داده است که رژيم فعلي سودان به فشارها پاسخ مي دهد از اين رو دولت امريکا تلاش مي کند تا علاوه بر ادامه تحريمهاي فعلي ، متحدان خود را نيز براي اعمال تحريمهاي بين المللي بر دولت سودان تشويق کند.
اين کارشناس امريکايي درباره اينکه سودان بيشتر به سمت چين گرايش دارد و اين مسئله تحريم اين کشور را دشوار کرده است گفت چين منافعي استراتژيک دارد که با برقراري صلح و ثبات در سودان تامين مي شود. تا چند ماه ديگر احتمالا جنگي داخلي ميان شمال و جنوب سودان اغاز خواهد شد که دارايي هاي نفتي اين کشور را به خطر مي اندازد. اين مسئله باعث خواهد شد تا امريکا بتواند چين را متقاعد کند که بايد پا وسط بگذارد و بداند که هر طرفي که قوانين بين المللي را نقض مي کند و دست به کشتار مردم مي زند بايد محاکمه شود.