حسني مبارک رئيس جمهور مصر، در اولين مرحله از سفر دوره اي خود به سه کشور اروپاي شرقي ، و همچنين ايتاليا وارد بوداپست ، پايتخت مجارستان شد.
موضوع اصلي گفتگوهاي وي در اين سفر دوره اي اوضاع خاورميانه و همکاريهاي اقتصادي است.
مبارک در سفر سه روزه خود به مجارستان مجمع تجار مصري و مجارستاني را افتتاح مي کند و با لاسزلو سليمان Laszlo Solyom همتاي مجارستاني خود ديدار مي کند. هدف از اين ديدار تقويت روابط دوجانبه است.
وي پس از مجارستان به اسلوني و کراوسي عزيمت خواهد کرد.
مبارک با روساي جمهور اين سه کشور اروپاي شرقي در باره مسئله فلسطينيان وتلاشهاي مصر براي دستيابي به اشتي بين فلسطينيان ، کشورهاي حوزه درياي بالکان ، بحران اقتصاد جهاني و تغييرات اب وهوا گفتگو مي کند.
دستگاه ديپلماسي مصر از دهها سال پيش با کشورهاي اروپاي شرقي تعامل چنداني نداشت و اين اولين سفر يک مقام رياست جمهوري مصر به مجارستان از سال 1928 تاکنون است. سفر وي به اسلوني و کرواسي هم تازگي دارد زيرااز زمان استقلال اسلوني و کرواسي از يوگسلاوي سابق در سال 1991 ، مبارک به اين دو کشور هم سفر نکرده است.
اما با توجه به اينکه اسلوني و مجارستان به اتحاديه اروپا پيوسته اند و کرواسي از سال 2011 به اين اتحادي مي پيوندد ، مي توان علت روي اوردن مصر به تقويت روابط با اين کشورها را دريافت.
از سوي ديگر اين کشورهاي اروپاي شرقي امتيازات اقتصادي و سياسي زيادي دارند که انها را از کشورهاي اروپاي غربي همچون انگليس و المان متمايز مي کند.
مبارک در کنفرانس مطبوعاتي مشترک با رئيس جمهور مجارستان گفت ، اميدوار است حمايت مجارستان از صلح (خاورميانه) از طريق تماسهاي دو جانبه اين کشور با شرکاي منطقه اي و بين المللي و از طريق حضور مجارستان در اتحاديه اروپا و رياست اين کشور بر گروه کشورهاي اروپاي مرکزي ادامه يابد.
به گفته يکي از مسئولان بلند پايه مصري قاهره قصد دارد حمايت تعداد زيادي از کشورهاي اروپايي را بخصوص در مسئله فلسطينيان بدست اورد.
به گزارش پايگاه اينترنتي هفته نامه الاهرام ، به جز مصر هيچ کشور عربي در لوبليانا ، پايتخت اسلوني، سفارت افتتاح نکرده است. فقط تشکيلات خودگردان فلسطيني يک دفتر در اين کشور دارد.
يک مسئول مصري گفت، اگر مصر زودتر از اين روابط خود را با مجارستان ،اسلوني و کرواسي تقويت کرده بود، سرنوشت برخي مسائل خاورميانه همچون گزارش گلدستون ، به نوعي ديگر رقم مي خورد و جنايات جنگي اسرائيل در افکار عمومي انعکاس بيشتري مي يافت.