دولت سودان روز شنبه سودان جنوبی را متهم کرد در اجرای توافق نامه هایی که به منظور حل و فصل اختلافات میان دو کشور امضا شده است، جدیت لازم را ندارد.
در پایان مذاکرات هیئت های دیپلماتیک سودان و سودان جنوبی که در آدیس ابابا، پایتخت اتیوپی، برگزار شد هیئت سودانی با انتشار بیانیه ای اعلام کرد جوبا در اجرای توافق نامه هایی که روسای جمهور دو کشور در دیدار اخیر خود امضا کرده اند، اراده کافی ندارد.
هفتم ژانویه گذشته سودان و سودان جنوبی مذاکرات خود را درباره مشکلات و اختلافات حل نشده میان دو کشور از جمله منطقه مورد مناقشه ابیی، اجرای توافق نامه های امنیتی در منطقه غیرنظامی شده میان دو کشور و تعیین جدول زمانی مشخص برای عمل به تعهداتی که دو کشور بیست و هفتم سپتامبر سال دو هزار و دوازده داده اند، از سر گرفتند.
هیئت سودانی در بیانیه خود تاکید کرد مذاکرات خرطوم و جوبا برای حل اختلافات موجود درباره منطقه نفت خیز ابیی که برای دو کشور از اهمیت زیادی برخوردار است، به بن بست رسیده چرا که سودان جنوبی خواستار آن است که در شورای مشورتی ابیی دوازده عضو و سودان تنها ده عضو داشته باشد. هیئت مذاکره کننده سودان خاطر نشان کرد خرطوم از همان آغاز مذاکرات پیوسته بر ضرورت مساوی بودن حق رای دو کشور در شورای مشورتی ابیی تاکید کرده است.
علاوه بر این خرطوم در بیانیه یادشده با انتقاد از جوبا، هیئت مذاکره کننده سودان جنوبی را متهم کرده است که مواضع پیشین خود را در رابطه با تدابیر امنیتی و خارج کردن نیروهای نظامی خود از مناطق مورد مناقشه میان دو کشور، تغییر داده است.
در این بیانیه همچنین آمده است هیئت مذاکره کننده سودان جنوبی با تهیه سازوکاری که بتواند بر عدم رابطه میان ارتش سودان جنوبی و شورشیان مناطق نیل آبی و کردفان جنوبی نظارت داشته باشد، مخالفت می کند در حالی که با اجرای چنین سازوکاری می توان به حمایتهای جوبا از شورشیان مسلح پایان داد و زمینه را برای توقف کامل خصومتها در منطقه فراهم کرد.
به گزارش خبرگزاری شین هوا از خرطوم، پنجم ژانویه گذشته سودان و سودان جنوبی تعهد کردند توافق نامه ای را که دو کشور برای حل و فصل مسایل امنیتی و تشکیل نهادهای غیرنظامی در منطقه مورد مناقشه ابیی امضا کرده اند، به اجرا گذارند. بیست و هفتم سپتامبر سال دو هزار و دوازده ، سران دو کشور در نشستی در پایتخت اتیوپی برای پایان دادن به اختلافات خود به ویژه منطقه مورد مناقشه ابیی و خطوط مرزی چندین توافق نامه امضا کردند. قرار است برای تعیین سرنوشت منطقه نفت خیز ابیی، همه پرسی در این منطقه برگزار شود.